Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2800
Ostavite komentar
Ja sam u 29. Nedelji i ugoila sam se samo 8 kila za sada ... Ako je ovo trudnoca , mogla bih 10-oro dece da imam na ovaj nacin. Inace je devojcica .. I vise je nego hiperaktivna, al mene njeni pokreti cine srecnom . Jos 2,5 mes i stize moja Sofia 🎀
cao sanja i mene raduju pokreti bebe gura se hehe. kada ti je termin za porod?
Pozdrav dragim mamama😀 ja sam u 29 nedelji, ali sa bliznakinjama😂 startovala sam sa 63 kg, a sada imam 85 . Prvorotka sam, pa me zanimaju Vasa iskustva od 29 nedelje pa do kraja😀
cao buduce mame evo i mi isli i 29 nedelju svaki dan dodje neki nov bol al procice uskoro kad uhvatimo bebe u ruke sve cemo da zaboravimo meni je druga beba imam devojcicu 2god i sad neznamo sta ce biti okrece nam ledja beba nece da se pokaze mi se nadamo da ce biti bata al neka bude sta da bog samo da je zivo i zdravo pozz za sve mame
Pozdrav za sve mame...
U ovoj 29 - toj nedelji ne znam dal me vise bole ledja (kad hodam pa sednem tj. legnem) il noge od težine...
Startovala sam sa 60kg sad imam 75kg a mozda i kilo više :(....
Kad se pogledam u ogledalo nikad nebih rekla da sam preterala sa kilažom,čini mi se sve mi ide u stomak...a na vagu kad stanem ona vrišti :(...
Al se radujem bebanu :)...pa smrsaćemo gurajući kolica...
Isti slucaj je kod mene sa kilazom i uopste se ne opterecujem.... samo neka je moja beba ziva i zdrava
pozrav mamice i ja sam u 29.nedelji sve je uredu hvala Bogu.Bebac je pravi mali nemirko.Imam pitanje i iskustva trudnica.Planiram odlazak na Kopaonik dali je preporučljivo?
Ja sam prosle nedelje isla u Bec, tako da opusteno, ako je sve u redu sa trudnocom :) samo bez nekih egzebicija, da se ne povredis :)
Pozdrav buducim mamama :) zanima me da li neka zna postoji li mogucnost da anesteziolog iz Beograda dodje u neki drugi grad i da epiduralnu?? :)
Hocete li uzimati epidural? ja sam kao bila u pocetku "hrabra",a onda sam bzvz ostala na odeljenju,zbog gripa,u blizini porodjajne sale,i svasta se naslusala. Sada me je strah,da ne znam da li cu moci bez epidurala :-)
Epidural je za porodjaj iz snova. Porodila sam se 10.2012 u NF. Moja prva recenica je bila da bih mogla ovako jos 10 puta. Majka odmorna, seradjuje, dete nenamuceno. Slusala sam doktora i babicu i posle tri sata od porodjaja setala odmorna i vesela. Ssda sam 29 nedelja i obavezno cu ponoviti epidural. Ziveti bez bola je osnovno ljudsko pravo. Pozdrav koleginice drage :-)
ja sam rodila prvu bebi prirodno i nije bilo toliko strasno i sa epiduralom i bez imaces posle bolove tako da bi trebala da budes jaka i poslednice nisu bas dobre posle epidurala
I ja big volela da ostanem pro tome da necu epidural. Porodjaj je porodjaj , s telom se desava Sta se desava bez obzira na epidural. Peptidi odredjeni u organizmu se Luce I stite nas od bola prirodno...
Nisam sigurna,ali mislim da necu...
I pored ležanja malo sam prokrvarila i to na ožiljku od prethodne operacije na cerviksu :( Počela sam da dobijam tokolizu intravenski tj. Gynipral. Infuzija se prima deset sati, a moj problem su slabe vene tako da igla mora svako malo da se "seljaka" iz vene u venu. Promenila sam ih 6 za deset sati verovali ili ne. Ali uspeli smo nekako. Za sad sem toga što mi se ruke tresu nemam nekih većih problema, krvarenje je stalo, a pijem i Cefalexin jer je krvarenje u sedmom mesecu najčešće znak pocetka infekcije. Imam malo manje kontrakcija posle Gyniprala, to sam primetila. Nije lako ali nije ni strašno. Pišem ovo zbog svih žena koje prolaze kroz isto da podelim svoje iskustvo, možda nekom bude značilo. p.s. Ne dam se lošim osećanjima, govorim sebi da nikom nije lako, svi se borimo sa nekim problemima, mora da se izdrži i ništa nije teško dok je beba dobro. Pozdrav svim dragim trudnicama.
Hvala Dragana! Baš je čudno kako ništa nije teško kada znaš da to radiš za svoju bebicu. Da moram zbog sebe sve ovo da trpim verovatno bih do sad izludela, a ovako sam srećna što radim sve što je najbolje za bebu, pa šta Bog da.
Ivana uz vas smo,buce sve kako treba,i sa vama i sa bebanom.Svaka cast sto dijelite svoja iskustva,sto ste vedri duhom,zato se nadajte najboljem.Nista to nijr strasno vi ste zena koja je imala operaciju,i problem sa grlicem,nije ni cudo sto ste prokrvarili.Samo pozitivno,u dobrim ste rukama,tokoliza vam pomaze.U pravu ste nikom lako nije.Ovo je najljepsi priod i najstresniji da budem iskrena.Sve najbolje.
Draga Ivana izdrzi jos malo, misli na to kako ces uzivati sa svojom bebom..:)
Pa takva je nemirna je :) Ja sam usla danas u 29.nedelju,cekamo curicu i jako je nemirna,bas malo vremena provede spavajuci...Kaze dr da je to normalno,da je jednostavno takva nemirna i kaze verovatno je neko od vas bio nemiran kod majke u stomaku...ja rekoh jeste muz :) Sve je to normalno :) I posle obroka mi iato bude jos nemirnija :)
hehehe isti slucaj kod menee draga 😊 samo sto ja nosim decaka...😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »