Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
624
Ostavite komentar
utice, probaj da sto manje budu na nogama bar do devetog meseca. a cipelice mozes uzeti isto oko devetog.
Mi imamo punih osam meseci, moja devojčica već uveliko sedi, tako provodi dosta vremena, ustaje sama, tj uz pomoć kreveca pošto smo tu vežbale. Drži se za krevetac i ide polako od početka do pola kreveca i opet se vrati napred, nikako ne ide pozadi hahaha.. Kada smo bili u posetu kod bake i deke bebicu su stavili na klupu i pošto sam ja sedela ona je krenula da ide napred, nogu pred nogu, (naravno nije išla sama držali su je? tako da i to sada vežbamo.. Ima jedan zubić koji tek izbio pre dva tri dana. Ovde čitam da bebice već uveliko imaju više zubića, nama tek prvii. Pozdrav 😊😻
Mi imamo punih 8 meseci . Okrecemo se na sve strane ali da se odignemo na ruke i da slucajno sednemo nikako!! Kada ga dovedemo u sedeci polozaj super stabilno sedi ali u glavi -motoricki nikako da se sam dovede u sedeci. Isli smo u Sokobanjsku i rekli su nam da ga samo stimulisemo i sve je ok. Ja ipak pomalo brinem jer je on nervozan od silne zelje i nemoci da uradi nesto. Na sajtu Centa za korektivnu gimmastiku citam da je ocekivano da beba tek sa punih 9 samostalno seda. Ovde citam deca stoje , SETAJ-AjU. Bice da je sve to vrlo individualno
Draga Radmila,

Vaša beba sada već svakako trči i shvatate da nije bilo razloga za brigu, ali bih savetovala mamama koje čitaju komentare da ne stavljaju bebu u sedeći položaj, bebe same do njega treba da dođu. Ja svoju bebu, izuzev za hranjenje, nikad nisam posela i sa 6,5 meseci je sama sa stomaka došla u sedeći položaj, par dana je vežbala da održava ravnotežu samo. Nisam ni znala da tako treba da sedne, a ne sa leđa. Zato mame, najtopliji savet, ne žurite, ne govorite da ne forsirate bebe, a posedate ih i pridržavate ispod miške i držite za ruke da hodaju. Sedeće i previše u životu, a hodaće kad budu mogle bez dubka, mama i baba. A pozdravljam posetu fizijatru svake zabrinute mame, bilo bi sjajno kada bi svi posećivali stručne ljude za sve u čemu nam je pomoć potrebna.
Pozdrav za sve bebice i ponosne roditelje!
ma i moja beba isto tako, sve je to individualno, meni su rekli da ne sme na noge pre devetog mecesa a vidim ovde bebe setaju i trce, ma dajte molim vas, kad bude spremna ucinice sama, zasto da je silim, u setalicu je nisam stavljala niti planiram.
Kod nas ista situacija.Zabrinula sam se baš, devojčica 28.2. napunila 8meseci, a nema naznake da bi se podigla u sedeći položaj. Samostalno sedi od 7og meseca i stabilno, kad leži podiže glavu ali rukama ne mrda, osim kad joj ja pružim svoje pa tako lakše se diže. Zvala sam Halo Bebu i rekoše mi da je vodim kod fizijatra.
Da li da čekam njenu reakciju i želju i volju da se sama diže ili da je vodim ipak na vežbe?
Nama je 5 zubića izašlo u poslednjih mesec dana, ne znam da li se još nekom desilo da izlaze tako ubrzano, uglavnom ne sećam se kad smo poslednji put spavali nekoliko sati bez prekida.
Ne znam sta se desava ali moja beba ove nedelje ne dozvoljava da joj obučem ponovo pelenu dok leži. I vriska i prevrtanje i di di di di..
I mi imamo te momente. Oni su sada u fazi istrazivanja genitalija :) mozda mu pelena 'smeta' ...
Isto i kod nas. Preznojim se svaki put kad ga presvlačim, krene da se okreće i beži po krevetu, ako probam da ga zaustavim, plače.
Vidim da ima puno mama koje traze pomoc jer dete, tj. beba ne stoji. Pustite decu, ne forsirajte ih. Neka budu bebe. Ne shvatam majke koje pozuruju svoje dete da odraste. Sami ce sve kada budu spremni. Kakvo hodanje i stajanje sa 8 meseci? Ako su neke bebe spremne i mogu same, to je drugo. Moj sin ima 8 meseci, sedi, ali ga necu stavljati da stoji dok god ne pokusa sam. Ne opterecujem se tim stvarima. Ako se ne preporucuje oslanjanje na noge do godinu dana, onda sigurno nije problem sto beba jos uvek ne stoji.
slazem se, meni rekli ne pre devet meseci na noge da je stavljam. mada kad je stavljam da sedne ona hoce na noge i odupire se da stoji ali mislim da je rano, tek osam smo napunili.
Stefan Dusan je ustaopre neki dan drzeci se za dvosed i lagano guza i opa eto nas. Od tada nece da sedi samo bi stajao.
Cao drugari :) mi smo lenji sto se tice puzanja, sve bi nesto htela ali je prilicno bojazljiva. Kad se uhvati za mene uspe da se izdigne i da stoji ali ne hvata se za namestaj i sl. Ono sto me brine jeste da se ne okrece sa stomaka na ledja, a to je ranije mogla sa 4 meseca. Sad cim je stavim u taj polozaj drami i trazi da je uzmem. Inace je slatkica i pametnica. Pozz za sve
ma kakvo dizanje za rucice?! pa beba da je spremna sama bi ustala.To sto beba nesto hoce ne znaci da moze.Moj maleni se od drugog meseca otimao da sedne,mi ga nismo sprecavali ali ga nismo ni postavljali u sedeci polozaj.Naucio je sam da sedi tek sa 6 meseci.isto i za puzanje,pokusava od 4. meseca,sa 6 je propuzao.sad pokusava da ustane ali trebace mu sigurno bar mesec dana da sam ustane.Svaki ortoped ce savetovati da se bebi da podsticaj u vidu igracaka i sl. i da se pusti da se sama razvija svojim tempom.
Moja beba sedi samostalno ali ipak moram da sedim pored nje jer nekad padne na nazad. Mnogo voli na podu da se obrce sa jedne strane na drugu. Vise se vuce rucicama na napred da bi dohvatio nesto. Stoji,ali naravno dok ga ja drzim. Ja ipak mislim da je retko da beba u ovom uzrastu stoji samostalno.
PORUKA ZA ADMINISTRATORE (molim Vas da je ne objavite): Od kada sam ostala u drugom stanju, do danas, kada mi je beba napunila osam meseci, pratim vaš portal i moram priznati da ste odlični. Međutim, kao neko ko drži do pravilnog izgovora i pisanja u našem jeziku, moram vam skrenuti pažnju na neke pravopisne pogreške koje sam primetila u vašem radu, a vezano je i za pravilno korišćenje imena vašeg portala. Naime, u većini slučajeva kod pisanja reči "Bebac" ne uradite jednačenje suglasnika po zvučnosti, te vam tako u rečenici "Kako da znate da li vašeg beBca dobro čuvaju?" slovo B prelazi u P i rečenica treba da glasi " Kako da znate da li vašeg bePca dobro čuvaju?". Ista glasovna promena se dešava i sa rečima srPski, Šapcu, vrapcu itd. Na žalost, sigurna sam da veliki broj vaših čitalaca to i ne primeti, jer se danas naš jezik krnji i u školi. Nemojte moju sugestiju uzeti za zlo, jer, ponavljam, zaista cenim vaš rad i kao vaš poštovalac ne mogu da dozvolim da zbog sitnih pravopisnih grešaka budete tema podrugivanja na forumima koji se bave jezičkim nedomicama.
Pozdrav i ostanite uvek takvi kakvi jeste - najbolji u svemu (od korisnih informacija za trudnice, mame, tate do pravopisa).
Mi smo napunili 8 ipo meseci, ima 4 zuba, dize se na kolena, u sedeci polozaj sama a pokusava i da stoji, ali zato puzi svega dva "koraka" i dosta. Ja sam se pitala da nije rano jos uvek da stoji i da pocne da šeta, nesto se brinem za njenu kičmu i zglobove, ali kad hoce pretpostavljam da je to prirodno. Nemamo šetalicu vec se igramo na podu. Jedemo skoro svo povrce i voce, meso, žitarice, žumance i jogurt od 0% mlecne masti, a bez soli šećera i keksa. Kada sedi s nama za stolom dam joj malo korice hleba da gricka, obozava :)
Mleko i mlečni proizvodi koji se daju bebama treba da sadrže NAJVEĆI mogući procenat mlečne masti, to sigurno.
Meni su savetovali da kada se bude uvodilo kravlje mleko (sa godinu dana), da se da iskljucivo sa 3.2% mlecne masti. Pretpostavljam da je isto i za jogurt, barem se ja vodim time.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »