Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Pozdrav svim trudnicama. Ja samo da se pohvalim da sam napokon, u 23 nedelji osetila pokrete... jupiiiii
Ima li neka od vas iskustvo sa Nifelatom? Lekom koji je indikovan za visoki krvni pritisak a trudnicama ga daju zbog kontrakcija.
Meni je Nifelat dat zbog kontrakcija.Receno mi je da ga pijem samo kad osetis bolnu kontrakciju.Na mene on deluje jako cudno,nakon 10 min od kako ga popijem ja vec spavam I ne mogu to da kontrolisem...😩
Ja sam u 23 nedelji i do sad je sve ok decak je aktivan pogotovo uvece:-) Ugojila sam se 9 kg do sad :-/Veliki pozdrav za buduce mame.
Zdravo svima. U 23oj sam nedelji, do sada je proteklo bez problema, nisam imals nikakvih poteskoca (mucnine, povracanje itd). Zadnjih ned.dana imam jake bolove u zelucu, tj do veceras sam mislila da je u pitanju zeludac, sada je vec jak bol i desno (pretpostavljam dijafragma). Inace sam se ugojila svega 4kg za ovih 5 punih mjeseci. Da li se nekome desavao taj bol i imate li neku preporuku? Unaprijed hvala.
I meni su slicno rekli. Sada je malo lakse i nadam se da je bilo prolazno. Zelim ti sto bezbolniji ostatak trudnoce i da uzivas u njoj :)
i ja takoder muku mucim sa zelucem. bila sam cak i na hitnoj jer sam dva dana imala jake bolove u predjelu abdomena i pri udisaju. rekli su mi da ja s bebom sve u redu ali da imam gastritis. uglavnom 10 dana sam patila, jos ni sada se ne mogu sasvim opustiti s hranom ali lakse je. rekli su da je to normalno jer beba gura organe na gore i smanjuje kapacitet i zeluca i pluca i da ce proci samo od sebe
hvala puno na odgovorima ...ja sam se zscudila dal je moguce ..22 marta idem na sl.kontrolu pa cu je pitati koliko je bebac tezak i kog je pola posto kada sam bila na kontrolu nije videla...nije mi bitno sta je posto na bebca smo 4 godine...i hvala bogu podario nam je. bog najveci blagoslov...:)) samo nek je zivo i zdravo
Da li ce od sad UZ se raditi preko stomaka ne vaginalno? Dosta mi je onog stola..
Meni su vaginalno bila samo prva dva pregleda. Od tad samo preko stomaka.
Meni ginekolog radi abdominalno od 4meseca...
zenice da vas pitam sta znaci oznaka AC ...ja sam procitala da je to tezina bebe. ..pise ispod 169 da li je to kilo i sesdesetdevet grama....ali opet bih volela da pitam za vase misljenje .na ultrazvucnom kartonu mi je napisala dok.posle pregleda....
Ac je oznaka za obim stomala. Tolika tezina bebe bila bi prevelika za 23 nedelje. Ne ustrucavajte se pitati lekara za sve sto vam nije jasno... srecno... :-)
AC-je obim stomaka. To se meri u mm. Moj nalaz sa UZ je AC=180 a ginekolog je rekao da je bebica teska 500gr.
Tako da ono AC nisu kilogrami. Ne znam kako to gin. izracunava u kg. :p
Sto vi mislite o pojacanom bjelom gustom iscjetku u 22tt????
Savet svim trudnicama da rade sve moguce analize. Ja sam radila aminocintezu 24decembra i u prvoj trudnoci i amino. i kordo. bez obzira da li ima razloga za to ili ne!!! Sad sam u 23nedelji tj 6mesec i super se osecam!!!Nosim devojcicu i rezultati su uredu. Pozzzz
Da li mi moze neko reci koji je normalan obim glave bebe u 23.nedelji trudnoce? Ne mogu nigde da pronadjem taj podatak..
Pre će biti ovo drugo. Doktoru nek služi na čast, ako je u pitanju to. Najhitnije je da je bebica dobro, hvala Bogu.
Hvala. Ja sam 23.01.bila na prvi 4D UZ (22+2 nedelja) i izmereno je HC 130mm i uvecanje jedne komore 9.6mm. Ne mogu da opisem koliko sam se uplasila i zabrinula. Dr je odmah imao pripremljenu pricu da je skoro imao istu situaciju i da posle nekih testova, koji kostaju oko 1000€, par je odlucio da ocisti bebu...verovatno postoji neka anomalija..da se ispita..itd. Posle razgovora sa muzem odlucili smo da odemo kod drugog dr i zakazali pregled za 26.01. Dr cim je pogledao, odmah je video da je napravljena greska na prvom pregledu i sve nam lepo objasnio. Beba odlicno napreduje, velicine komora su jednake (5mm) i obim glave je odgovarajuci za taj period (200mm) i nema razloga da brinemo.
Eto, jos jedan primer nestrucnosti ili pokusaja prevare i uzimanja novca.
Pregled 27.01.2016., ušla u 23-u nedelju. HC je 197.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »