Komentari za tekst "Kako da otvorim porodiljsko bolovanje"

Komentara
263
Ostavite komentar
Oooo pa vi bas niste u toku . Sto se niste s nekim posavetovali , tj nadam se dA jeste , posto je ovo odavno . Po novom zakonu su vam morali produziti ugovor do isteka porodiljskog odsustva .
Ovo nije tacno. Poslodavac jr duzan da produzi ugovor do isteka porodiljskog.
Ja sam na trudnickom bolovanju od septembra. 15 januara sam bila na komisiji i oni su mi produzili bolovanje do 23februara. Dr.mi kaze da sam sada raskrsila sa komisijom, i da sada sledi porodiljsko. Da li to znaci da ovog 23februara ne treba da idem na komisiju?
imam i ja jedno pitanje u vezi porodiljskog,pa ako moze savet...imam devojcicu od 3 godine,prosle godine sam se porodila( beba mrtvorodjena),bila na porodiljskom 3 meseca,sad sam pred porodjaj,dal se to vodi kao 3 porodjaj,i dal imam pravo na 2 godine..hvala
Mene nesto buni. Knjigovodja mi rece da pre otvaranja porodiljskog moram biti godinu dana u radnom odnosu da bi drzava vratila 100posto novca. A kod vas pise 3meseca. Sta je tacno?
Dobijaš 100% ako si zaposlena vise od pola godine, za odredjivanje visine naknade računa se prosek 12 meseci, a ako ti fali onda se uzima 50% državnog proseka.
Pa ako si tri meseca dobijas samo 30% ,ako imas sest meseci 60%, a ako imas dvanaest 100% plate
Zanima me sa li mogu i sta mi je potrebno od dokumenata za porodiljsko za supruga? Posto je on zaposlen u drzavnoj firmi a ja sam nezaposlena?
Zanima me da li se pod 6meseci radnog odnosa potrebnog radi ostvarivanja 100%porodiljskog racuna i vreme provedeno na trudnickom bolovanju?
Sada sam na trudnickom idem redovno na komisiju..oko 1 septembra bi vec trebalo da otvorim porodiljsko..kako ide procedura oko toga ili ga komisija sama otvara!?
Ja radim u drzavnoj ustanovi, bila sam na zameni (koleginica je bila na porodiljsko i mene su primili) u medjuvremenu pre nego ona da se vrati ja sam ostala u drugom stanju, nastavila sa poslom i po njenim povratku, sve super, radila do sedmog meseca trudnoce onda otisla na bolovanje pa odmor pa porodiljsko, e sad mene zanima ovako kad meni istekne porodiljsko ja cu da imam dve pune godine i tri meseca (sa onim jednim produzetkom od 3meseca) pa me zanima da li ja mogu nekako da uspet u tome da nastavim sa radom, da me ne otpuste nego da dobijem neko resenje tipa za stalno jer imam pune 2godine?? Pomagajte zene :-) kako da nastavim sa radom a da mu po isteku porodiljskog ne uruce otkaz? meni na anek ugovor stoji kako imam pravo na trudnicko na porodiljsko na negu deteta i na posebnu negu deteta, ali mene zanima sta posle svega toga? niko ne zna da mi kaze sta posle da li otkaz iako imam dve godine ili mozda neko drugo resenje :-/
vec su trebali da ti uruce resenje za stalno. otidi kod advokata i trazi savet. moja snaha tako dobila resenje za stalno. takav je zakon vec 2 godine.
Postovanje, interesuje me,termin porodjaja mi je pocetak juna,znaci porodiljsko otvaram 28 dana ranije.To mi je jasno.Planiramo da se vencamo,pre rodjenja bebe,ali me interesuje igra li to ulogu u predavanju dokumentacije za otvaranje porodiljskog? Nigde ne pise da treba LK,ali to svuda traze..sta ako predam palire,i udam se nakon toga,i promenim prezime?
Da li moze da se zatvoro trudnocko bolovanje i koristo odmor?u slucaju porodjaja u vreme odmora krenulo bi.porodiljsko,taman vise vremena za negu bebe
hvala
Da
Danijela,jesi li uspela da iskoristis godisnji odmor? Ja sam u slicnoj sutuaciji,uradila bih isto,ali iz razloga sto mi nedostaju punih 6 meseci za onih 100% zarade?
ja sam tako uradila, zatvorila trudnicko 14og novembra uzela odmor koji od mesec dana koji je trebao da istekne 19og decembra, termin mi je bio 18i a ja sam se 17og porodila i porodiljsko otvorila bas na dan porodjaja..
Isto je i mene interesovalo ali, termin mi je 11. Decembar, komisija mi je trudnicko zakljucila sa 13. Novembrom ,ostao mi je ceo odmor ovogodisnji neiskoriscen , medjutim doktorka -ginekolog mi kaze da ne mogu da uzmem odmor pa posle da mi otvori porodiljsko iskljucivo zbog komisije koja moze da mi pravi problem??? Pojma nemam kako ,ali danas idem ponovo kod dr. Pa ce verovatno da mi otvori porodiljsko. Ispade prekticno da cu mesec dana da budem dzabe na porodiljskom a odmor mi propao.Totalno veze s vezom nema...bar ja ne razumem
Ja sam otvorila porodiljsko od onog dana kad sam se porodila,tipa iznenadni porodjaj. Ides privatno na preglede a kad se porodis trazis doznaku za porodiljsko. bitnije mi je da kasnije budem duze s detetom nego da lezim mesec dana kuci pre porodjaja.
Bas mi nije jasno,porodiljsko otvaram 28 dana pre termina,a u dokumentaciji se trazi izvod iz mkr za dete?!?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »