Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Drage mamice buduce...Evo i mene u 28 nedelji,termin mi je 2 maj,i poradjam se u Betaniji u NS. Trudnoca ne moze biti bolja,bez gojenja naglog,bez muznine,bez zamora,bez oticanja,bez bolova,sve je islo glatko,da bih potpisala na 5 ovakvih. :-)
Do juce,kada mi se leva dojka udvostrucila,imam temperaturu i tvrda je kao kamen,a inace kolostrum imam vec oko 2 nedelje ujutru na potkosulji. Imate li ideju sta trwba da uradim?
Ivzinite na duzem postu ;)
list kupusa malo izgnjavi i stavi na grudi.
topla voda iz tusa jaci mlaz uperen u grudi da masira takodje moze da pomogne.
Da li je neka imala grip u trudnoci? Ja vec par dana i nikako da prodje.. :-(
Do sada si verovatno već ozdravila :) ali da i drugi pročitaju iskustvo, ja sam bila prehlađena nekoliko puta, u proseku svake 3 nedelje. Kao što su ti već rekli, vitamini, čajevi, a ako par dana ne ide, doktorka mi je rekla da mogu marisol (onaj plavi na bazi morske soli) za nos, paracetamol ako imam temperaturu ili sam malaksala i još neke tabletice kao vitamini koji se sisaju (to u apoteci daju te jedne od retkih koje smemo) :) Izlečila sam se za dan bukvalno.
Slucajno sam pritisnula -. A sto se tice prehlade, ja sam vec drugi ili treci put prehladjena(a inace sam 28-ma nedelja), provlacim se bez lekova, uz obloge, vitamine i cajeve. Malo duze traje oporavak ali se nadam da ce i ovaj put biti uspesno 😊
Drage mame,imate li problem sa kozom u trudnoci?Pojavio mi se osip i svrab na butinama,koza mi je malo iritirana kao posle depilacije!Nisam je bas tretirala svuda,i mislim da je to sto mi je koza suva,a nosim grilonke,haljine dosta i takva iritacija se javila nakon jedne setnje.Svakako sam kod dr.u utorak.Svrbe butine,guza..uzas
Mazi kremice da ti ne izadju strije...najbolje Eucerinovo ulje
Draga Amra,hvala na odg.Meni se svrab rasirio po stomaku,malo po ramenima i ruka,najgore je po guzi i u dnu ledja..na stomuku je osip kao samo neke tackice,a na guzi kao mali plihici,valjda sam tolikim cesanjem iritirala.Bila sam kod dr.i kod svog ginekologa.Koji kaze da to nije nista,da ce proci za koji dan,uzela sam tecni puder,ima bas za trudnice i hiper jeko zn mast.To mi je preporucio i ginekolog i dr.Da mazem uvece,vec mi je malo lakse.Cak su mi rekli da mogu i sinopen u tankom sloju.zDr.misli da je prezasicenost vitaminima,sad pauziram,i da je onaj trudnicki svrab i osip.Svi nalazi odlicni kks,secer i jetra.
Cao. I ja sam evo u 27+5.. Skoro pa 29. Nedjelja... Imam i ja problema sa kozom, kod mene je lice, vrat, dekolte i ledja uzas! Nista nemazem jer mi je receno da nesmijem. I mene svrbi al pokusavam da skrenem paznju na nest drugo dok ne prodje. Razumjem te😟
pozdrav! evo ja ti nisam lupila minus i htedoh lepo da ti odgovorim na postavljeno pitanje tj savet,ali vidim da si raspolozena da se sa nekim raspravljas. To sto se neko ugojio 20 kg ne mora da bude usko povezano sa ishranom,i ti to verovatno znas,ti kilogrami se skinu,a kao sto svi znamo,vazno je da su mama i beba zdrave,estetika vremenom dodje na svoje.
Kad vec stavite minus,budite kulturne pa odg!Jer je trudnoca sama po sebi koliko lijepa toliko i stresna,i mislil da nikom nije med i mlijeko..Umjesto da dijelimo savjete jedna drugoj,da se podrzavamo..lupate minuse i pravite se pametne.Bitno je koliko ste se ugoile,i da ste srecne mame djecaka.Manje jedite pa se necete ugojiti 20 kg,nije problem sto jedete puno,nego je problem hrana koju jedete.
danas sam bila na pregledu i ustanivili su mi herpes....na usnici...jel imala neka iskustva..koliko je opasno?
Imam osećaj kao da mi je stomak porastao baš dosta za samo tri dana, tj. otkad sam ušla u treće tromesečje. Više se i ne merim. Kad spavam (a ustvari skoro da i ne spavam) osećam se ko izvrnuta kornjača. Stomak je postao baš težak, a i kretanje. Kad se sagnem da perem zube stomak me vuče na dole. A glad je posebna priča :) kao vuk znam da budem gladna...
Ja muku mučim sa gorušicom čini mi se od pre 3dana da je strašno. Da bar mogu da povratim bilo bi mi lakše. Zahvaljujući otoku nogu ne radim već mesec dana i jače, noge mi trnu, a mogu da zaspim samo na ledjima, ako se okrenem na stranu, beba udara kao da me kažnjava :-) inače ostalo je sve super, beba je divna, trudnoća još divnija. Nikakvih problema nemam, osim noći buljenja u plafon i gladi :-)
izvrnuta kornjaca :)))) isti termin koristimo hahahahahaha ja spavam ali samo kad sam na ledjima.. inace se ugusih...... i odjednom je stomak porastao ;) preko noci
o da! sve isto! stomak je naglo porastao za par dana. A gorusica,nadimanje je posebna prica. Spavanje...sta to bese? 😁
Zdravo mame, ima li neka savet kako da odlucim koje porodiliste u Beogradu da odaberem ako nemam nikakvu "vezu"? Hvala i srecno..:)
Oko mene iskusnije mame kazu da je najbolji narodni front jer su i lekari najbolji, plus ima da se doplati za oca I apartman,uz to ima I babyfriendly program. Dobri Su lelari I u visegradskoj,jeftiniji apartmani,jeftinije je prisustvo oca.
Jel imas iskustva tamo ili ides na preporuku? Tamo sam bila na ekspertnom ultrazvuku ali nisam sigurna da li da se tamo i porodim :)
Gradska bolnica zvezdara :) ja cu tamo =)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »