Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
p.s.na UZ nalazu obelezava se kao HC
Danas smo saznali koje smo krvne grupe i to da sam ja rh negativna a muz rh pozitivan. Sada sam u 23ned trudnoce. Pa me interesuje da li ima nekakve veze sto ranije nismo proveravali antitela?
i ja sam rh negativna...nema veze ako si prva trudnoca...nije strasno ...posle porodjaja treba da ti daju injekciju da nebi kad budes drugi put ostala u blagoslivenom stanju ...da se ne pomesa bebina i tvoja krvna grupa...
Caos :) I kod nas je isti slucaj, s tim sto smo to od prvog dana znali. Bitno da nema anti tijela u krvi. Velika je vjerovatnoca da ih u prvoj trudnoci nece i biti. Ono zasto je taj podatak o rh negativnom faktoru bitan, jesu naredne trudnoce. Naime, kada je zena negativna a muskarac pozitivan, racuna se da u 70% slucajeva beba naslijedi ocev RH faktor. Od 7og mjeseca prve trudnoce, kao i prilikom samog porodjaja - dolazi do mijesanja krvi bebe i majke. To je bitno za narednu bebu, jer je majkina krv "zarazena" pozitivnim faktorom i to onemogucava normalan razvoj ploda. Nakon prvog porodjaja, prima se inekcija, koja onemugocava da pozitivna krv ugrozi negativnu. Bila sam opsirna, ali nadam se da je pomoglo :) Uzivajte!
Uglavnom ne bude problem u prvoj trudnoći, pod uslovom da niste npr. imali već neki pobačaj, bilo namerni bilo spontani, a da niste primili injekciju Rhogam-a tom prilikom. Ipak, morate odmah proveriti imate li Rh antitela u krvi i da nastavite da proveravate antitela na svakih 30-45 dana. Vaš ginekolog u Domu zdravlja će Vam dati uput. Doduše, možda su Vam to već i uradili. Pogledajte detaljno šta piše na nalazu krvne grupe.
Nema nikakve veze, ako ti je prvo dete, nemoj da brines, antitela se rade zbog druge, trece trudnoce. Ja sam 23.nedelja, radila sam dva puta, i hvala Bogu sve je u redu.. Srecno svim mamama.. ;)
Da li je normalno da se beba nr oseti svaki dan,ja moju bebu osecam na svakih tri cetiri dana
Ja isto tako..ponekad osjetim samo blage drhtaje..bila bi smirenija kad bi jasnije osjecala pokrete
Da li je neka od vas bila na anatomskom uz ili ekspertnom? Ako jeste moze neko iskustvo da se podeli!!! Da li je 3D ili 4D? Ja imam zakazano u Narodnom Frontu!
Drage mame, usla sam u 23 nedelju i do sada sam osecala blage pokrete bebe, danas skoro nista. Malo sam zabrinuta prva mi je trudnoca pa neznam da li je to normalno.
Ja osecam bebu od 18 nedelje sada bas dosta,me znam da li zato sto je nisko ili je prosto aktivan decak,to je sve individualno,moja drugarica je isto 23ned i skoro da ne oseti...nema potrebe za brigu,ako si dosta aktivna beba spava jer joj prija ljljusksnje,mada moj lupa i kad setam i kad sedim i buni se na pojas...bez brige samo!
i ja osjecam blage pokrete skroz malo prva mi je trudnoca pa sada neznam dali je to ok ili?
Ma to je normalno... Nisu svaki dan isto aktivne...pojedite nesto slatko...meni je ovo treća trud ca...i nekad osjetim nekad ne..samo bez sikirancije...to nase bebace najviše osjete :
htela sam napisati isti komentar.
ne osecam ga od sinoc tj. jako slabo
I ja sam upravo usla u 23. nedelju. Zanima me da li se nekoj od vas desava da vam je beba okrenuta licem ka ledjima. Imam osecaj da me ne udara u prednji deo (stomak), nego u neki organ.
Pozdrav drage mame,zanima me da li neko ima iskustva sa bolovima u predelu grudnog kosa?Osecam da se jako brzo umaram iako sam zbog ove hladnoce stalno u kuci,kada setam negde moram da idem sporo kao puz inace imam bolove u stomaku.Cesto osetim bol u grudima kao da mi je slon seo na grudi i da ne mogu da disem normalno.Doktorici sam rekla za bol u stomaku kad setak i kaze da je sve ok,ali ovo drugo me malo brine.I zanima me da li je neka od vas isla na pregled koji se zove Fetalni eho-snimanje bebinog srca....Poljubac za sve vas
Ponekad gorušica, kao vrlo čest pratilac trudnoće, može da daje osećaj bola u grudima. Takođe i bolovi u delu kičme između lopatica mogu se slično manifestovati. Ako je do kičme, nekoliko laganih vežbi istezanja, uvrtanja gornjeg dela tela i odručenja bi trebalo da pomogne. Ako je do gorušice, Rupurut ili neki drugi antacid prigodan za trudnice bi trebalo da reši problem. Probajte i jedno i drugo, pa ako ništa ne pomaže, recite to ginekologu i zahtevajte pregled specijaliste interne medicine, eventualno subspecijaliste kardiologije.
Ja sam imale te simptome i dijagnostikovan mi je visok šećer posle obroka. Pa ako hoćeš proveri svoj.
ja nisam lezeca teudnica, mada sam se prilicno ulenjila u trudnoci, mene kasa lezim strasno bole rebra, jedino kada lezim na ledjima ne boli
Uh, jeste, pošto ležim i nemam druga posla :) stalno analiziram sebe, na svaki i najmanji bol u stomaku pomislim-evo, gotovo je, otvaram se i oblije me hladan znoj od straha da ne izgubim bebu. Na jedvite jade sam ostala trudna, posle godina i godina lečenja. Molim Boga da se sve dobro završi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »