Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Sutra ulazim u 20tu nedelju a jos uvijek ne osjecam lijepo bebu. Kontrolu imam tek za 9 dana. Da li neka od vas ima slicno iskustvo? :-(
Ja 2.marta ulazim u 20-u nedelju i jos uvek nisam osetila bebu. Bez brige, nisi jedina, a i to je normalno, narocito ako ti je prva trudnoca kao meni, oseticemo uskoro bebu ? 😉
Sta je preporucljivo za suvu kozu tokom trudnoce?
Ja se mackam bademovim uljem i alojom u kombinaciji. Izuzetno prija i potpuno je prirodno, to mi je jako bitno, jer ne zaboravite beba sve rucka i preko vaše kože jer apsorbuje. Zato je mnogo bitno čime se kupate i šta stavljate na svoju kožu. Aloju koristim u vidu želea iz Forever Living kompanije. Pozz
Ja sam u prvoj trudnoci koristila kantarionvo ulje koje sama pravim svake godine, a kada mi je nestalo kantarionovog, onda sam najjeftinije maslinovo. Nsam dobila ni jednu novu striju, pubertetkse su ostale jos :) sada sam 19. Nedelja i opetse mackam kantarionovim uljem....
Pavloviceva mast po meni najbolja i najmasnija, sto se tice strija, a za suvu kozu Mixino mleko za telo.😉
Veliki pozdrav svim mamama:) Danas sam usla u 19 nedelju , ali izgleda da mi se mucnina vraca, do sad sam se ugojila 1 kg , a to sve zato sto sam oslabila u pocetku zbog mucnine i povracanja.. Ali beba napreduje i po uz je starija i teza nego po nedeljema trudnoce:) i dalje nismo sigurni sta je ali nije ni bitno , bebac se stalno gurka i mrda lepo osecam, al kad dodjemo na uz prekrsti nogice i kulira))
Mina ako krenu mucnine i povracanje uzmi Antimetil u apoteci, tablete su na biljnoj bazi. Meni je bukvalno prva pomogla a povracala sam bez prestanka mesec i po dana. Sad ih svuda hvalim i preporucujem, kao da radim za njih :)
Zdravo mame! Ja sam u 19.nedelji. Imam rizicnu trudnocu pa zbog krvarenja na pocetku i bolova koje imam (svakodnevno bar blagih) uglavnom mirujem. Osecam bebu i nekada mi bude slatko, a nekada neprijatan osecaj jer gura i udara i vidim na stomaku blago izbocenje i otvrdne. Mazim stomak, smirim se skroz i to prodje. Jedino me brine da li toliko treba da se oseca u ovom periodu, meni se to desi bar 7,8 puta dnevno.
Zdravo drage moje,ja za dva dana ulazim u 19 nedelju, pocetkom 17 nedelje prvi put sam osjetila bebu kao golicanje u toku sna sto me i probudilo,a sada osjecam udarce lagane kad se umirim predivan osjecaj 😍
I ja isto tako :) Oko dve nedelje vec osecam lagane pokrete, golicanje i slabe udarce. Divno je! Neki kazu: " Cekaj kad bude poceo da te udara u rebra i bubrege....", ali ja jedva cekam.
Pozdrav mame, da li je neka mozda pokupila negdje gripu i kijavicu kao i ja pa se bori sa zacepljenjim nosom, pritiskom u glavi i ostalim simptopima.. koristim samo efedrin kapi za nos i nista vise, da li mozda imaju nekog negativnog djelovanja i sl?
Ja imam kijavicu i u 19. nedelji sam. Doktor mi je rekao da slobodno mogu par dana kapi i septolete za grlo. U apoteci da ih pitas svi ce ti reci da ne smes bukvalno.nista
Meni je isto prva trudnoca i citam sve moguce komentare .. Naisla sam na tvoj kom. i svaka cast ja nemam problema a panicim bezveze sad tek vidim da ima i vecih..Hvala ti :)
Pozdrav svima.
Ja sam u 19. nedelji i opet mi se pojavilo krvarenje. Imala sam problem sa placentnom previjom, ali to se sada popravilo tj. posteljica se polako pocela podizati na mesto.
Juce sam odmah bila kod lekara, beba je ok, grlic takodje, placenta isto.
Moj lekar (privatni) meni kaze da ne moram uzimati utrogestan jer je sve ok, dok mi ga je dr u drzavnoj ambulanti preporucivao i pila sam ga dve nedelje.
Iz vasih komenatara sam videla da je krvarenje moguce bas u vreme kada bi se inace dobijala menstruacija i kad se prebrojah na kalendaru vidim da je zaista tako.
Zbog toga ustvari i napisah ovo sve. Hvala na deljenju iskustava.
Meni je ovaj sajt jako pomogao jer je stres koji sam dozivela sa krvarenjem, double testom itd. ogroman.
Jos jednom hvala. :*
Cao Marija.
Za nisku posteljicu sam saznala negde u14. nedelji i to tek posto sam prokrvarila.
Sada sam 20. nedelja i placenta se polako povlaci tamo gde i treba da bude.
Imaj strpljenja i cuvaj se. Generalno to i nije toliki problem ako je grlic dobro zatvoren i nema naznaka eventualnog odvajanja placente.
Moj savet ti je mirovanje, nesavijanje, uzdrzavanje od sexa (potpuno) i to ce se uskoro popraviti.
Cao Bojana, zanima me kada si saznala da ti je posteljica nisko postavljena, i za koliko vremenski se podigla? Ja sam sinoc bila na pregledu, posteljica je prenisko, dala mi je utrogestan 3×200 i da mirujem. Pa reko da vidim sta mogu da ocekujem, iako je sve individualno. Pozdrav!
zdravo svima ja nova
Zdravo mamicki :-) Prvorotka sum, deneska pravime 19 nedeli. Sakav da prasam dali imate slicni iskustva kako moeto, seuste ne sum go osetila bebeto, no sekoj den cuvstvuvam krkorenje na creva i puckanje na baloncinja . Vasi iskustva ? So lesno :-)
Cao svima :) ja sam u 19-oj nedelji trudnoce, na odrzavanju sam...Bila sam na UZ pre neki dan, sve je u redu, decak je 😀 jedino me brine bol u donjem delu stomaka? Jel to normalno ili bi trebalo da brinem?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »