Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Meni je to zuckasto krenulo jos u 19 tj. Svi su rekli da je to normalno. Malo je neugodno jer mi skoro svaku noc ide, al dobro. Ne zalim se
Da li ste radile biohemijske analize koje ukljucuju AST i ALT?
Ispostuj to da bi se vrednosti vratile u normalu da ne bi bilo posledicaaa... poozz
I mene traumiraju.:-( sada sam na nekoj blagoj dijeti,da bih za neki dan opet vadila krv. Tipa idu od 0-35,meni 70 i81..
Meni su granicama normale, nije mi doktorka rekla nista vezano za to... :)
Ja sam radila i bili su uvećani. To je normalno u trudnoći. Nemoj da te istraumiraju kao mene, saopštili mi na osnovu tih rezultata da imam hepatitis, ali su testovi bili negativni
Da li je sve bilo ok? meni su malo uvecani.
Daa :)
Imam jednu nedoumicu, upravo sam dosla sa kontrole i doktorka mi je rekla da beba ima vecu glavu al da je velicina na gornjoj granici kaobi sve ostale mere. Od pocetka trudnoce beba je bila naprednija 7 dana. Da li je neko imao slicno iskustvo? Ne znam sta da mislim...
Aha... Okee... Hvalaa na informaciji. Pa rekla je da su sve mere na gornjoj granici, al da je glava brine. :/
Je li mislila da je samo glava veća, a telo ne
ili su i sve ostale mere veće?
Ako je rekla da je sve veće mislim da to nije problem jer su mojoj sestri od početka govorili da su sve bebine mere veće za dve nedelje, a čitala sam da bebe ubrzano rastu posle ng praznika jer jedemo više i unosimo više šećera.
Pitanje za drage trudnice-da li je neka imala iskustva sa probadajucim bolom kad se beba ritne? Osetila sam tri takva udarca zaredom, bol je oštar i baš jak, nisko dole-ne mogu da lociram je li cerviks ili bešika. I do sad je znalo da me "bocne" ali ne ovako jako. Svakako ću sutra kod lekara da mi pogleda cerviks jer se plašim da nisam ne daj bože krenula da se otvaram.
i meni se desava vise puta u toku dana da me zaboli dole ,u predelu cerviksa i besike kad me beba "udari" ali bol traje samo taj trenutak i odmah prestane. svakako nije prijatno ni malo.
Draga Ivana ,citala sam vec base postove,svaka cast kedna ste od najaktivnijih trudnica,cak smo i razmjenile jedan post.Ja imam isti osjecaj ponekad i vec sam se navikla na to,povremeno zabalo,povremeno me udara po grlicu rukom,sto je imao i dr.prilike da vidi,opustite se.Mene muci kandida,koristila sam vaginalete,pa neki gel relactil,i evo opet se vratila.Imala sam malo vise sekreta,a cesto trcaram u vc,i pojavilo mi se par tackica 2,3 jako sitne i jedva vidljive na papiru posle brisanja..ali nemaju veze sa unutrasnosti vag.vec je igleda iritacija usmina,vise se nije pojavljivalo.Pa sam u cudu.Ima li kos lican problem.
I meni se dešava da me jako zaboli kada se beba pomera dole. Ali prođe bol brzo. Beba je nisko, pa vrši pritisak na bešiku.
Marija hvala na odgovoru. Bila sam juče ali doktorica nije htela da mi radi uz vaginalnom sondom jer mi je cerviks problematičan zbog jedne operacije koju sam imala i boji se čak da ga i dodirne da ne bi izazvala neki problem. Rekla mi je da dodjem za dan dva sa punom bešikom (jer mi je juče bila prazna pa nismo mogli ništa) jer će tada i uz preko stomaka moći da pokaže stanje cerviksa. Ali mi je rekla da bih imala bolove ili krvarenje da je bilo nekih problema, a da se takav bol javlja ako beba nekim malim delom tela (šaka, stopalo) udari u cerviks. Navodno je bitno to da li posle toga ima ili nema bolova ili drugih simptoma.
ja imam nekad te bolove,ali kad sam otisla kod lekara radio mi je samo ultrazvuk,i rekao da je sve u redu,ali me nije pregledao.pa javite sta je vama rekao :-)
Drage buduce mame,u sestom sam mesecu trudnoce,prva trudnoca.Hoce li mi neko dati neki savet za zapusen nos,mnogo me iritira pogotovu kad legnem da spavam,ako imate neki prirodni recept koji pomaze napisite?Hvala vam unapred :**
Moram da priznam da ja koristim kapi za nos već duže vreme jer ne mogu uopšte da dišem što mi je veliki problem naročito noću. Inače sam alergičar, a to mi se jako pogoršalo tokom trudnoće. Razmišljam ovako-bolje mi je da koristim preparat koji deluje lokalno nego da pijem tablete za alergiju, a verujte da moram nešto od to dvoje inače ne bih spavala uopšte.
Iskrena da budem ja sam u prvoj koristila prave kapi za nos za odrasle,i malo sam se tripovala tada, ali,posto je sve bilo ok i bez ikakvih posledica,i sada u drugoj trudnoci kada bas zatreba ja ih koristim.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »