Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
cao svima ;* mi smo od danas u 30oj nedelji,beba je nemirna i stalno udara ;) od jutros imam bol preko pupka i sa obije strane stomaka,prva mi je trudnoca i bas sam istraumirana,da li neko od vas imao taj problem,ako jeste pisite bas se plasim :(
Ako ti je bol konstantan bolje se javi lekaru, mozda ces morati da mirujes..
Cao mame. Mi smo danas bili na pregledu i beba je teska 1090 grama htela sam da pitam da lì je neko imao iskustva sa tim da je beba manja nego za predvidjenu nedelju doktorka nam je rekla da cemo cesce da se kontrolisemo inace zivimo u Italiji.
Cao Jovana. I mi zivimo u Italiji i isto nam je bebac manji. Doktor kaze da se sporije razvija zbog manjka plodove vode. Samo treba da pijemo po 2l vode na dan. Termin nam je 18. Maj. Srecnooo. Uskoro cemo biti sa nasim bebanima :)
Ja sam bila na kontroli ,beba 1670 u 31 tjednu ,kaze doktor da sve stima ,isto koristim utrogeston ,al ne moram mirovat ,za pet tjedana ce me skinut s utrogestona , jos koristim neke tablete kao andol 100 zbog cirkulacije ,zivim u njemackoj , pitao me zelim li carski jer sam i prvi imala ,rekla sam da moze ,mada se uvjek plasim da nebi doslo do zastoja rasta bebe jer mi se to desilo u prvoj trudnoci
Bas me cudi...i ja zivim u it sa prvim djetetom kilaza je bila oko kg i rekli su mi da se ne sikiram da ce da dobije do devetog mj minimalno jos 2kg...i na kraju je imao 4 kg 100gr... :) a sad idem 5.2. na trecu ekografiu pa cemo da vidimo... ;)
Moj je bio u 27 nedelji 876 grama a u 29 nedelji 1270 ,nadoknadit ce on to brzo bez brige ,ja sam rodila prvo djete sa 1870 ali sve je ispalo na kraju dobro , iduci tjedan cu na kontrolu pa cu vidit ,i nisu sve bebe iste tako dane brines
Cao,mamice.Je l' se nekoj od vas u ovom periodu skratio grlic na 1,5cm,a uz to je srednje mek i uloziv za prst?Inace mi je naredjeno strogo mirovanje i sva sam se isprepadala.Nemam kontrakcije,hvala bogu.A utrogestan vec pijem od 2.meseca,posto ga doktorka praktikuje.
Moja prijateljica je izgurala skoro celo treće tromesečje sa cerviksom od 0.5cm, a druga je od šestog bila otvorena za dva prsta čak i izgurala do 35.nedelje uz stalno ležanje. Samo budi disciplinovana i lezi, ne radi po kući i biće dobro. Meni je slična situacija, ležim od početka trudnoće, isto mi je cerviks uloživ za prst. Primam tokolizu, Utrogestan i ležim.
Meni je vec mesec i po dana grlic,meren vaginalno 0,5-0,75,a na uz 3,takodje razmeksan,ulozis za jagodicu prsta. Za to vreme 2 puta bila u bolnici na tokolizu, poslednji put izasla pre 7 dana. Ne znam za tebe, al ja imam konstantne bolove po dnu stomaka,ponekad i krsta. Dr.me narokaju tokolizom,koja mi uopste ne pomaze i kuci. Sada po savetu drugog lekara,tj.3., ispod nogara od kreveta imam klocne,da bi lezala u tom polozaju. Malo mi je lakse,al i dalje boli. Izludjivanje.
Ja sam danas bila na 4d UZ.Bebac je sve po proporcijama za njegov uzrast,kaze doktor odlicno.30 nedelja ima 1550gr.Ali jedino sto je okrenut karlicno,nadam se da ce se okrenuti ponovo glavom ka dole.Da li je neko imao ovakav slucaj i da li ce se beba okrenuti?Cime je podsticati da se okrene?Hvala.
Kazu da mazis stomak i pricas mu kako bi bilo lepo da se okrene.:) Bapske price... ali meni uspelo!:)
meni je prva beba bila okrenuta na zadak sve do 40tt ali se posto sam prenjela okrenula kako treba... nema razloga za brigu... ;)
















Meni je beba karlicno,i udara me u grlic i besiku konstantno.Par doktora i zena koje su vec radjale mi rekose da ima jos vremena.Nekima se pred poslednji UZ beba okretala glavicom,mada uvek postoji mogucnost CR-a.
Caos drage mame! Mi smo 30 nedelja,jos malo 31. Danas ceo dan sam imala bol u levoj strani stomaka u visini pupka,znaci lezim i krenem da ustanem kao da me neko nozem bode,i kad hodam nekako zaboli i kad sedim.. Sutra idem do moje lekarke ali me zanima da li je jos neko imao slicnih problema? Pisem u ove kasne sate jer me smara taj osevaj i ne mogu da spavam.. Bol je tu od ranog jutra kako sam ustala.
Inace bebac je odlicno,jako aktivan. U 28 nedelji na UZ imali smo 1300g :) ne nosim nisko ni visoko,nego nekako bebac je u sredini.
Ja imam takođe ostre bolove kada hodam ili noću kada hoću da se opružim ali mi je to zbog upale mokraćnih kanala i bešike. Ako nisi uradi urinokulturu radi predostrožnosti
Zdravo! Pre par dana sam bila na ultrazvuku,beba je super,ima 1990 gr. Doktor kaze kako napreduje dve nedelje i da po uz nisam u 30 nedelji vec u 32. :)
Ne poklapa se nikako datum od poslednje menstruacije.
Ja sam se prvo uplasila posto sam se stvarno dosta ugojila nekih 17 kg,a i jedem lepo,ne jedem nesto puno ali u vecini slucajeva najvise jedem kada mi se trazi,kad sednem ne znam da ustanem. Doktor kaze da je to normalno i da beba do kraja 40 nedelje dobije do 4000 gr. Za tri dana idem ponovo na uz,doktor mi je rekao da od 35 N pocinjem da idem na CTG tako da cu znati tacnu starost bebe izgleda da nisam dobro zabelezila kada sam imala zadnju menstruaciju. Uglavnom nemoj da se plasis,nije to nista strasno beba sada dobija sve vise i vise na tezini. :)
Cao Ana, imam jedno pitanje, da li je to normalno da beba ima vise kg nego sto bi trebalo? I ja sam danas bila na ultrazvuku i beba je veca za dve nedelje tj u 30 sam nedelji trudnoce a beba ima 1700grama umesto nekih 1300 sto je normalno za ovu nedelnj trudnoce. Hvala unapred. Pozdrav
Zdravo mame :) i mi smo usli u 30-tu nedelju, za sada sam se ugaojila 3 kg, doktor kaze da je sve uredu, stomak raste, beba napreduje, ali ja pomalo brinem...tek trebam na ultrazvuk..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »