Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
ja mislim da je to sasvim uredu meni je moj dr.reko da su mi dole od bebice noge pa se vrti i zato mene boli
cao emilija i ja sam u 19nedelju i isto kao tebi imam bolova u dolni deo stomaka pa valda je to normalno sta beba pritiska na besiku...ja po nekad duri osecam jaki bolova ....pozz i se najbole 😀
Pozdrav svima..
Zanima me da li imate problem sa nesanicom ? 18 sam nedelja i imam 38 godina.. I ako neko ima , sta koristite ? Prosto je postalo nepodnosljivo .
Cao Kristina.
Ja sam pocela imati probleme sa spavanjem, doduse ne mogu to okarakterisati kao nesanicu ali u poredjenju sa ranijim navikama spavanja reci cu neuredan san. Uglavnom zaspem na vreme uvece (oko 23-00) ali se budim vise puta u toku noci, najcesce oko 4h i onda do sedam nema sanse oka sklopiti.
Moj savet ti je da se konsultujes sa lekarom i ako je ikako moguce uzimas nesto na biljnoj bazi.
Nisam ti bas puno pomogla osim sto si saznala da nisi jedina.
Pozdrav.
Cao svima... Meni je ovo prva trudnoca. Usla sam u 19u nedelju i sinoc mi se pojavila tackica krvi dok sam se brisala, a potom jos malo rozog i prestalo. Jutros sam zvala ginekologa, sestra kaze ako nemam bolove da nije razlog za strah, da odmaram i u ponedeljak da dodjem na pregled.
DA LI SE TO VAMA DESAVALO I DA LI JE NORMALNO?
hvala Kristina. Isla sam kod lekara. Kaze da je posteljica nisko. Treba da mirujem... Koristim za sada neke vaginalete... UTROGESTAN... Nadam se da ce sve biti uredu. Nemam obilna krvarenja, hvala Bogu. 1.02 imam pregled, pa cemo videti sta dalje.
Ja sam obilno prokrvarila u 15 nedelji , i mislila sam od tolike kolicine krvi da sam izgubila bebu . Ali sva sreca sve je bilo ok.. ali su mi pronasli trombofiliju i ukljucili trrapiju plus ginrkolosku i sad je sve ok , ali moram da mirujem . I zato na vreme se pozabavi tim problem , nista ne shvataj olako. Pozdrav!
Meni za gorusicu pomogne casa hladnog mleka. Bila sam na nekom sistematskom zbog faxa i dr mi je rekla da je 9 kg mnogo, mada, ja sam ih i pre imala u visku, sa 78 sam ostala trudna, a iako sam visoka 178, ona kaze da je to svakako puno ;( Jedem puno slatkisa, sama sam kriva ;(
Slatkisi nikako !!! Nema vitamina u njima a pritom se užasno mučki behin i tvoj pankreas, da ne pričam o mogućim bolestima daleko bilo. jednom dvaput nedeljno rebro čokolade ako baš ne možeš da izdržiš ali pazi se. Najmanje je bitan višak kg to ćeš skinuti misli na bebu. Sa srećom.
drage mame kontrola obavljena sve u najboljem redu. nismo jos saznali je li djecak ili djevojcica jer navodno ima dosta pupcane vrpce malo me to brine .sta vi mislite? poz za sve trudnice :)))))
Cao svima:))) U 19-stoj sam nedelji trudnoce i ugojila sam se nekih 8kg,prva trudnoca...
Dva kilograma vise nego sto bi trebalo. Jedem isto kao pre,cak sta vise izbacila sam grickalice totalno,a hled i sokove nisam konzumirala pre a ni sada☺ Oticem dosta uvece,muci me gorusica.... Da li je imao neko do sada problem sa tim? I da li mi moze reci neko sa iskustvom da li je to mnogo kg do sada? Unapred hvala
Ovde po svima ispada da su se ugojile po 1kg do sada..ajmo malo realnih prica..Ja sam se ugojila 10 a u 19 nedelji sam. Jedem kao i ranije..dosta zadrzavam vodu. Lekar mi je preporucio plivanje i manje soli. Inace sve je ok..sve je to normalno.
Cao svima, i ja sam u 19-toj nedelji, dobila sam 5 kg i dr me najstrasnije izgrdio kako je to previse i da pripazim ili cu dobiti trudnicki dijabetes :( Malo sam se iznervirala, jer sta da radim, ja se trudim da se hranim kako treba, ali ponekad pojedem nesto slatko ili sto ne bi trebalo...
caos. i ja sam 19 nedelja. treca mi je beba. Ugojila sam se citava 2 kg i to me pocelo brinuti.. Bila sam kod doktorke i kada sam joj rekla za kilazu, njen odgovor je bio da sam verovatno izgubila neki kg...redovno se i zdravo hranim. Nisam ppvracala u prvom trimestru
Zdravo Nevena.
Citam tvoje reci pa sve mi se cini da je neko o meni pisao. :)
Ja sam ostala trudna sa 75kg (visoka sam 175cm) i do sada (19. nedelja) imam 7kg vise.
Nedavno sam procitala ovde nesto tipa "verovatno ste se do sada ugojili 6 kilograma" i bila srecna sto ne odstupam puno, ali kad sam pre neki dan videla tabelu gojenja kroz devet meseci i to da sam do sada trebala dobili maximalno 3kg, deprimirala sam se doduse na kratko. :)
Taj njihov plan od 12 idealnih kilograma je primenljiv na zenama koje su sitne i koje su citav zivot u kilazi do 65 kila, a mi koje smo krupnije i koje smo se i ranije mucile sa viskom tesko da bi mogle ostati na toj cifri. Iskreno, ja jedem manje nego sto sam jela pre trudnoce, slatkise mi ne daju... ovo sto sam dobila na tezini mi je otislo u stomak i u grudi...
NEK' SMO MI SAMO ZDRAVE, MI I NASE BEBE, IMACEMO KAD MRSAVITI. ;)
Ja imam iste probleme. 8 kg viska , ne jedem suvo , samo kuvano i sveze voce i povrce .. bez slatkisa i bez hleba.. i opet se gojim. Mislim da je to samo zbog toga sto moram da mirujem i ne krecem se.
Cao svima, ja sam u 19-oj nedelji trudnoce, ugojila sam oko 8 kg, ovo mi je prva trudnoca :D Ja sam na odrzavanju trudnoce, prokrvarila sam u drugom mesecu, i od tada koristim Utrogestan. Odmaram, na bolovanju sam, jedino me brine cesta pojava bolova u donjem delu stomaka. Jel ima jos neko taj problem, i da li je to normalno? Unapred hvala
Drage mame, koliko ste se ugojile do ove 19.nedelje? Meni je prva trudnoca, ugojila sam se 9 kg. ;( A vi? :(
U prvom trimestru dobila 2 kg, nisam imala mučnine ali mi je apetit bio loš. U drugom trimestru se vratio apetit i ja ubrzo dobijem još 3,5 kg tako da u 19. nedelju ulazim sa 5,5 kg više. Visoka 168 cm, u trudnoću ušla sa 63 kg.
Ja nemam mucnine ali svejedno malo jedem, imate li savjet za povecanje apetita, inace sam mrsava, poz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »