Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
Ne treba da brines zbog toga, Marijana.
Ja nisko nosim, a imam i problem placentne previje (nisko postavljena posteljica) koji je bio pracen i krvarenjem. Pila sam utrogestan mesec dana i otisla po jos jedno misljenje i to kod starijeg- iskusnijeg ginekologa koji mi je rekao da se ne brinem jer je ovo jos mala trudnoca i da ce se to podici.
Moj savet ti je da ne brines, da ne podizes nista i da se opustis jer to nije nista strasno.
Znam da utrogestan zacementira,ja se nadam da ce se podici tj sad sam usla u 5.mesec...meni nije rekla da mirujem strogo ali da kad osetim potrebu odmaram!hvala puno....
U prvoj trudnoći sam imala taj problem gde je beba bila jako nisko do grlića. Koristila sam utrogestam do 9tog meseca stim da je meni rečeno da strogo mirujem i bez odnosa. Rođen bebac u terminu hitnim carskim, nisam se otvarala. Neki kažu da je razlog utrogestan. Ne bih da te plašim al eto to je moje iskustvo.
18+4 :)
vec 5 dana osjecam bebicu,u donjem dijelu trbuha..prva tri dana non stop,sad rijede ali tuuu je
:D :*
Zdravo, i ja sam 18. nedelja. Ponekad imam blage bolove. Bebac ima 196gr i 17cm. Malo je duza nego sto je ovde navedeno, ali ne brinem jer je sve ok. Pijem Pregnacare. Mucnine su prestale. Pokrete osecam u donjem delu stomaka. Pozdrav!
pozdrav svima! ja sam punih 18 nedelja trudna i vec nekoliko dana osecam skoro konstantne ostre bolove u donjem delu stomaka na svaki pokret, u toku noci kada se okrecem, uglavnom se probudim i tada osecam isti bol, znaci dovoljno je da se u krevetu samo okrecem na drugu stranu... primetila sam kada setam da me manje boli, a inace moram sto vise mirovati i koristim utrogestan vaginalete 2x100mg. Da li se nekome desava isto? da li je to normalno?
Zakazala sam pregled za danas popodne, videcemo sta ce doktor reci, i ja se sve nadam da su ligamenti u pitanju, ali opet, ne bi smelo toliko da boli... :(
Ja imam te bolove pri okretanju i generalno korišćenju trbusnih mišića za bilo šta, ali meni se čini da su kod mene ligamenti u pitanju, bol jeste u donjem stomaku ali sa strane, kao mišićni bol više. I ja pijem Utrogestan 3x200 i još Progesteron injekciju na svaki peti dan, i ležanje. Svakako reci svom doktoru.
Pozdrav svim buducim mamama. Ja se nalazim u 18 nedelji trudnoce uglavnom mi je sve uredu povremeno mi se pojavljuju bolovi u donjem delu stomaka kao u PMS-U i blago treperenje u stomaku..
Drage trudnice,u 18-oj sam nedelji ,pre dva dana je pocelo grlo malo da me grebe i uvece kasljem suvi kasalj,sta mi vi preporucujete da pijem protiv toga?Hvala vam unapred .:)
I mene isto! Identično. Čitala sam o tome, navodno ili je povezano sa gorušicom i vraćanjem želudačnog soka u ždrelo ili je u pitanju alergija koja se u ovom periodu jako pojačava. Meni pomaže čaj sa medom pred spavanje-za sada.
Drage mame pocela sam da osecam nesto u stomaku ali nisam sigurna da je to moj maleni andjeo.osecaj je kao da mi se steze materica i da je nesto gura iznutra.Taj osecaj bude u predelu pupka.Inace skoro celu trudnocu imam bolove koji su isti kao menstrualni a sada su se fokusirali samo na donji levi deo gde su mi vec nekoliko dana bolovi koji me jako "presecaju" kada se zakasljem.Ne zabrinjavam se previse jer pretpostavljam da mora biti tako.Za desetak dana imamo pregled pa se nadam da cemo saznati da li je decak ili devojcica :-) Dokrorica mi je prepisala PreMama tablete i uzela sam Saljicev melem kojeg mi je trenutno nestalo a strije samo luduju po grudima i zadnjici a ne znam sta drugo da uzmem makar da ih malo ublazi.Primetila sam i u zadnjih par dana da kada idem u toalet da mi je urin promenio miris,sada ima mnogo jaci miris.Iako se brinem o svojoj higijeni ne znam zasto se to desava i da li treba da se zabrinem.Izvinite zbog tolikog pisanja ali prva je trudnoca pa se malo brinem :-)
Cao buduca mamice :-) Za strije toplo preporucujem bademovo ulje i uljane ad kapi, promijesa se i nakon tusiranja namazes i malo utrljas na kriticna mjesta, provjereno dobro u borbi protiv strija.... sto se urina tice moguce da je nesto od hrane ukoliko potraje odnesi urin na analizu ;-)
Zdravo svim budućim mamama!! Da li je neko imao povećane leukocite u urinu meni su 25-30 može li to bebi da škodi?Inače sam u devetnaestoj nedjeli i super se osjećam!
Leukociti su ti bas poviseni. Ukazuje na neku upalu ili bakteriju u mokraci. Moj savet je da se obratis ginekologu sto pre.
Imam bolove u donjen delu stomaka, nesto nalik menstrualnim bolovima, vise sa leve strane.. Traju vec 24h, ali nisu nepodnosljivi.. Jel ima jos neko isti problem? U petom sam mesecu..
I ja imam istih problema..
Sta su ti rekli za te bolive i kako su prosli?
Pozdrav!
Moguce da su kontrakcije, ja sam ih imala u prethodnoj trudnoci. Trebalo bi odmah do lekara, ukoliko je potrebno da uzimas Utrogestan i da lezis.
leukociti 20 ... 18 nedelja trudnoce... svi nalazi su mi ok... radili mi sve i svata... i nista nisu nasli.... ali digli su izbunu.... ima li neko iskustvo sa ovim 😢😢
crp nije samo leukociti.... videcu jos specijalista sta ce reci.... i nadam se da je to, to... da nece vise nigde da me salju... i da ce sve biti ok... drzi mi palceve
..😘😘
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »