Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
ja sam mom bebcu (kada kuvam nama domacu supu od piletine) kuvala i luka i tikvice, mozes i plavi patlidzan super ide uz krompir i sargarepu mesavina gorko slatko miam ... mozes i brokoli :) . inace to je to od povrce ono sto si navela je vec dovoljno. hranila sam ga takodje sa grizom a i pravila sam mu kacamak od kukuruznog brasna ali mnogo redji!! sto inace pravim ...
ja nisam za kupovne kasice,osim ako se ne radi o nekoj bas izuzetnoj situaciji tipa putovanja npr.u ovom uzraatu bebe treba da imaju jedan najvise 2 nemlecna obroka.pritom sve jedu bareno ili peceno,nezacinjeno.tako da to stvarno svako ume i moze da spremi.jezivo mi je kad vidim sastojke kupovnih kasica.cak i da je organsko povrce i voce koje tvrde da koriste,dodaje se svasta sto bebe ne smeju da jedu.imam srecu da bebac jos siki tako da uvek imam tu opciju ako nismo kod kuce.
Kao da sam ja pisala :)
drage mame. potreban mi je savet. moj bebac ima 7 meseci. do pre 3 dana je jeo sve sto sme beba da jede u svom uzrastu. ali sada odbija da jede. uzme jednu kasicicu i to je to. interesuje me da li je to zbog rasta zubica ili ... inace ima jedan zubic. donja jedinica.
Ko vam pise ove instrukcije?! Grasak, hleb?! Bebi od 7 meseci?!!! Kakav Finder fud a tek pocela dohrana?
Nase bake i prebake imale su po petoro sestoro dece pa bi im umrlo 2-3 a ostalo isto toliko. Medicina je malo napredovala od vremena baka i prabaka i zalosno je sto vidim da ima onih koji zale za tim vremenom. U toj nostalgiji ima pomalo i licemerja jer se zali za prirodnim lekarstvom ali se detetu ne da da prirodno sedne i prohoda nego se protivprirodno tera u dubak, setalicu, na nosu, na stolicu cime se dete muci i cime mu se otvara mogucnost buducih bolesti kicme i kostiju. Mi smo medju vodecim zemljama po bolestima kosti i kukova, detetu sad ne fali nista a sta ce biti za 40-50 godina, sve to da bi roditelji mogli da se pohvale da je dete-genije selo ili prohodalo ranije nego druga. Uz to nijedno dete ne sedne pre osmog niti prohoda pre jedanaestog meseca, jer dete ne hoda ako ga neko drzi za obe ruke i ne sedi ako ste ga stavili u sedeci polozaj i podupreli jastucima.
Meni je pedijatrica rekla da obavezno dodam malo belog ili polubelog hleba u kasicu od povrca i mesa (nikako crni ???), da se spreci celijaklija. Ne znam koja je logika, ali mozda ce neko od vas znati.
Draga mama, ima mama koje su pocele sa cvrstom hranom od 4, 4 i po meseca tako da je beba vec naviknuta i moze da pocne sa graskom i hlebom...svako ima pravo da radi sa svojim detetom kako hoce, ja samo zelim sa svim mama da podelim ono sto je meni jedna veoma cenjena pedijatrica iz beograda rekla povodom svih novina vezano za bebice. Zena je doktorka u jednoj od vecih bolnica u bg-u i vrlo je cenjena i ona kaze da je ona svojoj deci uvela cvrstu hranu od 4og meseca, a to sto oni sad pricaju da po SZO treba od sestog meseca da se daje hrana deci kaze da je cista glupost, i vecina doktora tako misli ali oni kad se zaposljavaju izmedju ostalog im u ugovoru pise da MORAJU da reklamiraju razlicite lekove i sve sto je SZO definisala kao najbolje za decu. A vecina stvari nije dobra i treba da se radi kao sto su i nase majke bake prabake radile. Realno da je ista od toga sto su one radile bilo pogresno nas ne bi ni bilo, zar ne? :) izvinjavam se na predugackom tekstu. Pozdraaav!
Nista ne razumem...
Moja beba ima 7 meseci a nema ni jedan zubic,i kako ja takvom detetu da dajem hleb,grasak i sl stvari kao sto ovde pise.
Mi se jos uvek borimo i sa kasastom hranom...cesto se zadavljuje...tako da vas stvarno ne razumem...
Ima stvarno nekih stvari u tekstovima, o Boze sacuvaj, na primer za proslu nedelju pise kao vasa beba bi vec trebalo da sedi, nije mi ni malo prijatno bilo, posto moja ne sedi, da bi nam doktorka rekla sta vam je pa do 9 meseca ima fore, tako da ne obracajte paznju bas na sve, a sto se hrane tice pokusajte da dajete zgnjecenu ne blendiranu neku vocku koju bas voli, mi bas bananu volimo, tako da ga je to nateralo da uzme komadice i da ih polako zvace...mada mi imamo tacno 7 meseci i pet zubica! 😂
Beba moze da jede sve navedeno, nema zubice ali ima veoma jaku vilicu ako nisi primetila? Ne treba mu davati celo zrno graska naravno, niti krupne parcice hleba, vec u kasici viljuskom najbolje izmrviti sve to. Da bar oseti malo cvrscu teksturu u ustima te ce je to vremenom navesti da zvace iako nema zube. isto tako i sa mesom, ... )
Viktor ima 7 meseci, samostalno sedi i stoji u krevetcu drzrci se za ogradu. Zivahan je i radoznao. Jede kasice i adaptirano mleko Nan. Ima oko 7kg i dugacak je 71cm. 😊
Stoji?
Moj mali ima 7 mjeseci i 1 dan. Jos uvijek se ne dize u sjedeci polozaj. Da li treba da se brinem?
Pa probajte da mu date ruke ne moze on sam, pomozite za pocetak malo povucite kasnije ce on sam krenuti da se dize čim se uhvati za vase ruke.
Pa probajte da mu date ruke ne moze on sam, pomozite za pocetak malo povucite kasnije ce on sam krenuti da se dize čim se uhvati za vase ruke.
Kada smo postale ovakve???
Bila sam odusevljena aplikacijom BEBAC jos kao trudnica. Mislim da sam devet meseci citala svaku nedelju i sve komentare za istu pa i sama pisala. Naravno nastavila sam sa tim i ovih 7 meseci ( naravno sad nemam bas vremena za sve komentare :) ),ali vise necu jer sam zgrozena isfrustriranim zenama koje lupaju minuse na normalne komentare,koje znaju samo da pametuju i kritikuju druge mame. Svaka cast ZENE ,upropascavate mesto gde jedna drugoj treba da budemo podrska i motivacija.
Da se razumemo ,nisam licno dobila nikakav zlonameran komentar ili bilo sta ali celokupna situacija me je bas razocarala. Kao trudnice ste bile bolje!
Svako ima pravo na svoje mišljenje, slažem se sa komentarom. Takođe, jedva sam čekala da pročitam novu nedelju u trudnoći.. Sad isto čitam svaku nedelju za moju dragu ali u komentare kako kad.
Volim da poslušam i pročitam tuđa iskustva ali radim po svome 😉 a ipak nekad postupim i po nečijem savetu.
Manje ''mržnje'' više druženja i korisnih saveta!!!
Hvala 😘
Pozdrav od Jane i mame
Bravo za komentar!!! Valjda sve postanu "kraljice majke" pa udri upo svima i svemu sto nije "njihovo velicanstvo"! :)
Nas sin ima 7 mjeseci i jedan dan.On je jedna jako vesela beba.Okrece se poceo jje da se uzdize na koljena i ljlja se naprijed nazad sto je jako smjesno.Puzi pod vojnicki.Jede karfiol ,brokul mrkvu, tikvu ,tikvicu, krompir grasak ,blitvu ,ribu ,dzigericu meso kunica i pileta ,jabuku bananu ,sljivu tesko nalazim ikakvo voce jer nema palentu ovsene pahuljice ,rizu i ponekad mu kupimo frutekove pahuljice i stavljam mu u vocnu kasicu.Ima vise od osam kg i dug je 71 cm.Pravi momak.Doji i uzivamo oboje,spava po cijelu noc.Govori ma-ma,ta,ba i sl.
Galami stalno i nema sanse da lezi.Pozzzz za mame i bebe od nas troje ;-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »