Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Drage moje,26-ta sam nedelja.Ugojila sam se tacno 9kg sto je puno jer sam inace punacka.Beba je teska bila u 25-toj 830 gr.Uglavnom lezim jer mi je grlic skracen.Trebali su da urade serklaz ali je toliko kratak da nisu uspeli.Pijem utrogestan i bensedin.Sada i za gvozdje jer je na granici.Nadam se da cu lezanjem izgurati do 9-tog ali dr su me vec upozorili da su male sanse. Ako neko ima slican problem neka podeli
ja sam 26.nedelja i takodje mi je grlic skracen.tj tacno je jedan prst duzine.u ponedeljak mi stavljaju prsten i dali su mi tablete za ucvrscenje grlica materice jer se plase da ne dodje do prevremenog..a ugojila sam se 7 kg...plasim se i da hodam jer osetim koliko je beba nisko.
Odem na pregled i NF grlic skracen, kroz mirovala sam mesec dana strogo kupatilo krevet eventualno kuhinja,odem juce kod nacelnika nacekam se usedim se od9hdo 13 pregleda me covek grlic nikad bolji uloziv jeste za jagodicu ali je 39... A dosla sam na pregled zbog serklaza jer su mi na patologiji rekli da je alarmantno...decak je nisko lepo mu je tu sad se malko podigao pa je mucenom grlicu lakse... Ja sam ipak trazila drugo misljenje! Trudnjace moje samo pozitvno izdrzacemo do kraja!!!
Bojana i Sanja, nadam se da ste dobro i da su vam bebe još uvek tamo gde treba-u stomaku :) Ja isto imam skraćen cerviks isto nema na šta da mi se stavi serklaz, moram da ležim 24h itd...
Ni moji doktori nisu previše optimistični, ali ja jesam. Nekako sam ubeđena da će sve biti u redu.
Naravno da ces izgurati. Oni moraju tako da kazu da bi se zastitili. Nemoj da razmisljas negativno, i sve ce biti ok. Najbitnije je kako se ti osecas..
Rečeno mi je isto za grlić ali nisam morala da ležim, samo da mirujem u granicama normale, utrogestan i pila i vag. uveče.. referum uzimala kad ono nije do gvožđa nego je hgb problem pa mi dali ampule tot hema iskreno meni su mnogo ružne i teraju me na povracanje vec posle prvog gutljaja...moja beba je na posednjem uz koji je bio pre 4 dana bila 750 grama a ja sam se ugojila oko 7 kg mozda :) prepisujem to zucnoj dijeti na kojoj sam bila inace bih sigurno više jer sam zaljubljena u cokoladu ;)
Savet za 26.nedelju trudnoce je o dojenju!?
A što da ne? To je stvar o kojoj sve moramo da razmislimo i donesemo odluku da li ćemo dojiti ili ne. Ta odluka se ne donosi kad stignemo kući sa bebom. Neke žene jednostavno ne žele da doje a nemaju nikakvih zdravstvenih problema, druge želi da doje po svaku cenu. Dali su nam ideju za razmišljanje, pa svaka nek sedne i razmisli šta će raditi. Takodje, cucle i flašice nećete ići da kupite kad izadjete iz porodilišta već ih treba kupiti ranije. Ne, kažem, još je rano da ih sad kupite, ali ih svakako treba isplanirati, staviti na spisak za kupovinu o kojem verovatno već sve razmišljamo i raspitati se o cenama jer ako se planira kupovina grejača i sterilizatora, to nije baš beznačajna stavka.
Upravo smo se vratili sa kontrole 26+2 smo i bebica ima 928gr. Ne znam koliko je to ok, zvuci mi da je napredna beba? Jako je hiperaktivna i ni malo me ne stedi 😃 ... Srecno svim mama i vasim bebicama 💘💘💘
Mi smo 25+0 i 823 grama :)) Pozdrav svimaaaa!!!
ja stvarno ne mogu da verujem da pojedine trudnice odu kod svog ginekologa on im sve kaze i one pitaju na bebcu da li je to opasno i koliio. svaka trudnocs je za sebe svaka zena je drugacija i ne mora ds se oseca isto ,kad vec odete kod svog ixsbrsnog ginekologa onds treba sve ds gs i pitate da ne bi imsle sumnje jer mi ovde nismo strucnjaci ds bi mogli reci sta je opasno sta nije.. zelim vam svima ds sve prodje kako treba da rodite svi zdrave slatke i divne bebane ... a ostalo pitajte ginekologa . jer mnoge preporucuju neke lekove drugima a nije svaki prganizam isti ipak se konsultujte sa vasim ginekologom . ja sam 26nedelja bebac mi je super hvala bogu ugojila sam se 13kg ,ss bebom je sve u redu ali eto ja imam problema sa disanjem i trebam da odem ds ispitam srce sto opet nije strasno. .. pozdrav za sve ..
Ja sam 26 nedelja ugojila sam se oko petnaest kilograma i ne brinem zbog toga.Jedem sve zivo,sve sto mi se trazi.Na pocetku sam pila utrogesten ali posle kratkog koriscenja postalo mi je muka i non stop sam spavala.Prekinula sam da ga pijem i dobro se osecam vec pet meseci nista oo lekova ne pijem.Unosim vitamine,voca dosta.pijem kafe ne smeta mi,jedino promene raspolozenja nagle ali i to brzo prodje,Zelim svim trudnicama sve najbolje,pozdrav
Evo draga jedan moj primer, nikada nista ne pitam po internetu ali čisto da kažem u vezi toga - pitala sam o jednoj istoj stvari 4 ginekologa :) ni jedan mi nije dao odgovor..po meni odgovor nije "ma ne sekiraj se" ako me nesto zanima sta koga briga da li se sekiram odgovori mi ali naravno ne mozes tako ni reći lekaru :) tako da je mozda neko u slicnoj situaciji pa eto proverava da li neko zna ili je prošao kroz isto ili slicno :)
da li je neko imao blagu prehladu? tacnije,grlo me malo grebe i nos mi je zapusen,ali se dobro osecam...molim vas da mi kazete svoja iskustva.
Trenutno sam u toj fazi vec 8 dana...bez temperature bez iceg samo odjednom zapusen nos grlo puno slajma i eto.Ne brini i nas dvije imamo isti problem niste sami.😁😍
Možete li da mi kažete kolika je normalna dužina cerviksa u 26. nedelji?
Zdravo mame
Bila sam na ultrazvuk i doktorka mi je rekla da imam malo plodove vode.
Mozete li mi reci koliko to moze da bude opasno? Da li je neka imala slican problem?
Može da bude opasno, ali da je količina vode veoma mala, doktorica bi Vas poslala u bolnicu. Bila sam u toj situaciji pre mesec dana. Odmarajte i unosite što više tečnosti. Biće sve uredu :)
Noge i ruke mi stalno trnu i blago se grče, nemoćne su i tople. Kao da imam jaku upalu mišića, teško se krećem od tih bolova, jedva zaspim. Nisu još otekle ali kao da će puknuti od napetosti. Od početka trudnoće pijem magnezij, na strogom sam mirovanju.
Da li još neka trudnica ima ovaj problem i ima li nešto što pomaže?
Hvala unaprijed :)
Slaba cirkulacija sto je normalno. Ako ste na mirovanju ne znaci da ne mozete uraditi po koju vjezbu za bolju cirkulaciju ruku i nogu. Sirite prste i skupljajte, savijajte noge i ruke u zglobu na gore i na dole, pa kruzno, napravite serije, zguglajte malo da vam bude jasnije i sigurno ce biti lakse.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »