Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Moja beba vec tri nedelje ne spava dobro,stalno se budi da sisa,iako nije gladna.Da naponem da ima dva nemlecna obroka,lepo napreduje,dva zuba.Ne znam da li je onaj skok u razvoju ili nesto drugo,ali je postalo neizdrzivo.Zanimaju me vasa iskustva.Poz
Mamice,da li obracate paznju na fontanelu? Meni je pedijatar rekao da kada ima rupicu onda je dehidrirao ,kada ne sit je. Moj bebac kad jede nemlecnu hranu uvek ima tu rupicu,a nece ni vodu ni sokice. Jel se to vama desava?
Molim mame za savet.
Bebica mi ima 6m 16d, do 6m sam ju iskljucivo dojila uz svakodnevo nudjenje vode. Ali uzalud. Vodu, sokic uopste nece na flasicu. Samo na kasicicu i to samo par kasicica i dovoljno joj je. Ipak mislim da joj je to malo jer smo krenule sa kasicama i trebala bi da poveca kolicinu vode.
Kako da naucim bebu na flasicu?
I mi smo problem resili sa soljom koja ima onaj pisak gore, ima i neki silikonski umetak koji se stavi unutra pa joj je to onda slicno sisanju jer tad mora da povuce kao kada bi sisala i tako se zavaramo...
Moj bebac je do skoro imao isti problem,resili smo ga tako sto pije iz solje. Nece vodu nikako drugacije. pokusaj tako :)
moja beba isto taj uzrast nece no vodu ni sokice, probala sam na kašičicu ili iz solje i tako prihvati. ne popije puno ali 2-3 gutljaja uzme.
Nemam savet i moja isto tako, samo na kasicicu i to 20ml na dan, a to je bas malo
kada vi vasim beba dajete povrce a kada voce? vise sam zbunjena i ne znam kako je ispravno neko daje voce pre podne a povrce uvece a neko obrnuto, kako je najbolje?
povrce dajemo popodne, kao rucak a
voce jos nismo krenuli ali planiramo kao uzinu poslepodne.
a ima 6 mj i 20 dana
Ne, ne, ja slucajno vidjela baby dessert, od nestle-a, kao puding, ide 6+, a ja otprilike 3 nemlijecna, i 2 mlijecna, po savjetu pedijatra dajem
kakvi su to beby deserti? mislis na kasice slatke?
koliko ima tvoja beba? tako i ja samo sto tri puta pije mleko.. ima sedam meseci, nekad ima dva nekad tri nemlecna obroka zavisi kad se probudi..
ja otprilike ovako: ujutro i navecer mlijeko, preko dana prvo obicno neke zitarice, za rucak povrce sa mesom ili bez mesa, kasnije neku vocku, to bude to otprilike jer ima 5 obrooka, ako se desi 6 onda dvije vocke ili ubacim uzinu, kupim one baby desserte, ali to je jednom u 2 sedmice, neka i ona malo zasladi :)
Imam molbu za mamice nasih vrsnjaka (imamo 6 meseci i tri nedelje): napisite kako vam bebice spavaju i cime ih hranite. Moji bebici se jako razlikuju: smizlica je sitnija (na poslednjoj kontroli 7kg, 65cm) i manje jede, ali mirnije i duze spava, a mangup je krupniji (8kg, 70cm) vise klopa, ali se budi i kenjka nocu. Puno pozdrava mamicama i bebicama!
Cao :) Jana ima 6 meseci i 15 dana, od prvog meseca spava od 8 uvece do 8 ujutru. Pije bebelak ujutru i uvece, nekad se desi i preko dana. Posle jutarnjeg mleka, pojede uzinu voce, u 12 povrce i meso, oko 2 spava do pola 4. U 4 pirincane pahuljice nekad dodam pola banane. U 6 pecenu tikvu ili neki vocni sokic koji ja napravim. U 8 spavanje. U sustini na 4 sata jede, negde ubacim uzinu. Celu noc prespava. :)
moj bebac ima 6m i 1ned. Budi se jednom nocu. Pije dvotrecinsko domace kravlje mleko,ima 2-3 nemlecna obroka u toku dana .
Mi imamo sada 6 meseci i 3 nedelje. Bebac se stalno budi noću, plače, hoće da sisa, prvo smo to pripisivali zubićima, ali izgleda da je prepun utisaka jer je ovo period naglog razvoja. Zaista, svakog dana se nešto novo desi i razumljivo je da mozak ima mnogo stvari da obradi. Imamo dva nemlečna obroka, ujutru jede pirinač/kukuruzni griz i voćkice, uveče mešano povrće npr. šargarepa, krompir, tikvice. Na sledećoj kontroli bi trebalo da proširimo jelovnik, ako neko ima neki predlog šta je dobro uvesti od namirnica u ovom uzrastu, neka piše. Beba sisa, a sa čvrstom hranom smo krenuli sa 5 meseci.
Mi sedimo od polovine petog meseca ali mi se tesko prevrcemo na bok i ne ispravljamo prstice kad to uradimo - suprotno od moje ostale dece. Ali zato vec mesec dana baba, deda, tata su u recniku. I kod mene je suprotno da tati napravi haos kada ostane sa njim sam i divan je kada se ja vratim.
Moj Vukasin ima 6 meseci i 3 nedelje,sedi sam,prevrce se,uspravlja se cak pokusava i korak da napravi,uglavnom mu kuvam na pari slane obroke,jedino neko voce koje nema sada dajem kupovno,imamo 9 kg i 4 zuba,stize i 5,spava od 20h pa do 8 pola 9 ujutru bez budjenja,i vrlo sam odmorna
mama :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »