Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Svaka cast moj bebac se i dalje budi jednom nocu da jede. inace rucka oko 20h zaspi i budi se oko 3 da jede. Pije dvotrecinsko domace kravlje mleko i ima 2-3 nemlecna obroka. Ne znam da li vec treba da mu dajem cisto mleko ,mozda mu je ovo manje kaloricno. A vodicu jako malo pije,teram ga posle nemlecnog obroka ali uzme jako malo . Poz mamice
Svaka cast kako si to uspela sa spavanjem
Gricka keksice i krekere...padoh od smeha....😃😃😃
Drage mame, mi imamo sest i po meseci..sa 4 smo uveli kasice, s tim sto nikako nece kupovne, sve pravimo. Ujutru imamo podoj oko 7, dorucak oko 9( palentu, poparicu) rucak oko 12( povrce i meso) podoj opet oko15, uglavnom voce samo ili sa plazmom oko 17( nekad preskocimo) griz oko 19 i podoj oko 21 pred spavanje. Desava se da se nekoliko puta budi u toku noci, imamo samo jedan nocni podoj, al kenka maltene na 3 sata, ne moze sama da se uspava pa se
nosamo. Ima li neka slicno iakuatvo i sta bi moglo da joj fali? Inace tokom dana spava 3-4 puta po 30 min...pozdrav svima
Radim apsolutno isto kao i ti.Identicno
Po savetu akusera.Mleka je sasvim dovoljno do 500ml dnevno.Ujutru u 7. popije 200ml..oko 10.uzina u vidu paletne,jogurta,vocnog jogurta...oko 12-13h rucak(povrce uglavnom)...oko 15-16 uzina u vidu voca i oko 150ml mleka ako zatreba(tj ako trazi posto neki puta i odbija jer je sita).U 20h kupanje i onda pahuljice+200ml mleka...Beba zadovoljna..ne budi se do ujutru...
Ranije sam davala nakon svakog obroka mleka jer sam mislila da treba pa je mnogo povracala.Akuser je skrenuo paznju da je previse mleka..
Previse nemlecnih obroka,a premalo podoja. Ne znam zasto ste pozurili? Vase mleko je nesto najzdravije sto ce u zivotu uneti. Ne uskracujte mu i ne smanjujte,licno planiram da sa 10-12 meseci uvedem treci obrok. Dete mi je staro koliko i vase,a ima jednu vocnu uzinu ili zitarice i rucak povrce,sve ostalo podoj. Kada manje sisa,manje se i proizvodi mleko. Probajte da to promenite pa vidite.
mnogo krutih obroka za tako malu bebu
pokusaj joj davat da doji kad hoce tj odmah nakon obroka,pa opet za sat i sve tako,vjerujes da od kad tako radim moj mali spava od 18 -4 ujutro.popije par gutljaja i to je to.
Kakva je ovo glupa izjava da beba manipuliše našim osećanjima!!! Baš beba od 6,5 meseci zna šta je manipulacija.
Hahaha....nije to svesna manipulacija vec to rade instinktivno jer su naucili princip uzrok-posledica. Moja beba to radi, kad izadjem iz njenog vidokruga krene da galami, pa sad videcemo ko ce duze da izdrzi ona ili ja 😀.
Moj sin ima 8000 kg,doji i jede kasice tj.2 na dan .
Vocnu sa zitaricama 100-120 ml.
Povrtnu sa mesom,ribom ili zumancetom 100-120 ml.
Navecer ima jedan podoj.ujutru je podoj nekad manje nekad vise ovisi,kasica pa opet doji pa opet kasica ,podoj i spava u 18 h.Prevrce se,pomalo puzi,par puta je ustao u sjedeci polozaj.Voli nas ,volimo ga i SVE NAM JE NA SVIJETU.Da nezaboravim spomenuti zubice doljnje jedinice obe,i gornje dvice obe ima,smije se svima,veseo je momak i pitanje za mame koju đigericu dajete bebama(svinjsku,telecu,pilecu )?i kako spremate,kuhate je ili?
8000 kg... auuuuuuu 😂😂😂😂
moja dusica puzi,sedi ,prevrce se ,pocela je da se po malo uzdize :-) imamo 9200 72 smo dugi ,imamo 1 kasicu dnevno sve ostalo je sisanje i napredujemo po 600-700 g mesecno :-)
Pozdrav svim mamama. Moja Katarina ima 6 i po meseci i rucka sve ujutro oko 6 popije 180ml bebelac 2 oko 11 rucka voce sa plazmom , oko 14h opet mlekce , u 17 ručka povrce i mesicu i oko 21 opet mlekce i spavanjac . ponekad se probudi noću i počne da priča sama ali nema potrebe da je uzmem , i sama zaspi posle. inače je teška 9 850 g i 70 cm dugačka pravo meče , samostalno sedi ali kad je ja stavim u taj položaj , sama neće ni da se okrene. iako radimo vezbice . Pedijatar nam kaže da ne treba da se brinemo al meni baš nije svejedno , pošto vidim da bi bebe u tom uzrastu trebalo da same dođu u sedeći položaj a neke već puze.
Jao,zasto se brines,pa beba ti je odlicna.Samo shvati da ni jedan covjek nije isti,pa tako ni bebe.Na kraju ce sjedit ko i svi ostali ljudi,nebrigaj.
Vuk ima 6 meseci i 2 nedelje težak je 9.150g a dug 70cm mnogo je živahan puzi, sam sedi sad se već i dize da stoji. Danas mu izašao i treći zubic. On spava celu noć pije aptamil 2 ujutru 210 ml oko 8 zatim žitarice sa voćem/povrcem ili palentu sa mladim sirom oko 11 rucak 14-15 meso sa povrćem večera voće sa plazmom oko 18 i 22 mleko 210ml. :-)
Moj sin ima 6 meseci i 3 nedelje. Od 3 meseca sam pocela da mu dajem kasice, sa 5 polako hranu koju spremam a sada jede sve. Kasice odbija,mrsti se, jede samo hranu koju spremam i super napreduje. Mleko pije jednom ili dvaput na dan i to je to. Kad jede sedi u svojoj stolici,jos ne moze da sedi sam ali dobro, bice. Mozete da osudjujete i da dajete minuse ali svaka majka zna sta je najbolje za njeno dete,tako ja smatram da je bolje da mom detetu dajem da jede ono sto ja spremam nego te kasice bez ukusa. :-)
Sa 3 meseca?!?!?! Pa gde ste pozurili pobogu? Bas sam zatecena. Jede sve sto i vi? Zao mi je sto se niste zapitali da li je spremno? A nije,verujte,ne kazem ja vec mnogo strucniji od mene,a tek od vas,zao mi je sto nemate svest o tome!!!
A sto se kasica tice normalno je da beba ne prihvati ako su kupovne jer su bezukusne i bljutave ja mojoj spremam domace i rucka samo puca ;-)
xaxaxaxa :-) moja beba sisa pretezno i jede hranu predvidjenu za njen uzrast .Nisi ukapirala sta sam reka no ok nisi ti kriva ;-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »