Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2497
Ostavite komentar
Pozdravljam inicijativu :)
Protiv gorusice mi jedino pomaže da ne jedem ništa masno, ne pijem sokove i da pazim da su mi obroci mali, a česti. U dva navrata sam morala da popijem šumeći Ranitidin jer je bilo neizdrživo. Što se tiče zatvora kod mene je to bio ogroman problem zbog Utrogestana 3x200 i ležanja 24h. Zatvor nemam jedino ako ujutro jedem ovsenu kašu, umesto belog hleba tonus hleb i ako uveče pojedem kivi. Od to troje kivi je nezamenljiv, nisam mogla da verujem koliki efekat ima. Pored vlakana sadrži i jedan enzim koji ima prirodno laksativno delovanje. BH kontrakcije su mi počele tako što se prvo grcio deo stomaka, a sad već bude ceo tvrd. Češće se dešavaju ako ležim na leđima. Čim promenim položaj one popuste, inače nisu mi bolne više osetim kao zatezanje.
Zdravo buduce mame. Da li moze neka da mi kaze da li nosi pojas za trudnice i njihova iskustva? Mi smo 27 nedelja raste zdrav deckic ali je mnogo nemiran da li se i vasa beba ritka mnogo? Veliki pozdrav
Ja nosim pojas od 20. nedelje zato sto mi je devojcica jako nisko i prednjacila je tada glavicom ali sam srecom bila zatvorena. I sad, u 27. nedelji, sam takodje jos uvek zatvorena ali pored nosenja pojasa pijem i utrogestan. Medjutim, izgleda da je pojas malo pomogao pa beba vise nije glavom dole vec je sad dijagonalno , takoreci poprecno. Tak da ti sigurno pojas nece skoditi :) Pretpostavljam da pojas nosis isto zbog niske trudnoce, ja sam dosta sigurnija otkad ga nosim, bas podigne stomak
Pojas koristim od 20.nedelje, jer je beba jako nisko. Doktorka mi je napomenula da ga stavljam kada znam da cu duze biti na nogama. Meni dosta znaci, pri skidanju uvek osetim kako se stomak malo spusti, kao da ga je do tada neko pridrzavao! 😃 Moj savet je da prvo sa doktorom razgovaras o tome, jer ako tvoja beba nije nisko, verovatno nema potrebe da nosis!
Nosim pojas već neko vreme. Preporučili su mi lekari, jer je beba nisko u stomaku. Ne steže, tako da je ok zasad.
Drage buduce mame. Bili smo danas na pregledu doktorka mi je rekla da je bebac vrlo nisko i da mu je previse glavica dole ali da sam zatvorena jos uvek. Da li moze neko da mi kaze da lì je imao slicno iskustvo i da lì to nije strsno ? Prva mi je trudnoca i onda bas i ne znam puno stvari.
I meni se to dešava upravo. Bebina glavica je jako nisko, ali sam skroz zatvorena. Preporučili su mi da mirujem malo i da nosim pojas, što i radim.
Pozdrav za sve mame i buduće mame,ja sam u 27 nedelji,prva mi je trudnoća i nosim zdravog decaka u sredu idem na kontrolu. :* ^^
Pozdrav za sve mame i buduće mame,ja sam u 27 nedelji,prva mi je trudnoća i nosim zdravog decaka u sredu idem na kontrolu. :* ^^
drage mame usla sam u 27 nedelju nosim deceka i smrsala sam 20 kg u trudnoci,jer sam do petog meseca imala jake mucnine i jako sam povracala .
da li je neko sa prvom trudnocom u 27 nedelji primio rogam inekciju..... ja sam cula da se prima tek nakn porodjaja... i bas me strah... 😯😯
Rh negativne zene posle prvog porodjaja.Kontrolisi redovno anti tela u krvi.Ja sam posle prvog porodjaja primila.Sada u drugoj trudnoci primila nakon amnio cinteze i primicu opet posle drugog porodjaj!
danas mi je bas doktorica to objasnila,uglavnom nije bitno da li se primio sada ili poslije poroda sasvim je svejedno bitno je samo da se primi, rako bez brige :)
Ja sam primila, ali posle amniocenteze u 18-oj nedelji. Prekosutra idem na redovnu kontrolu antitijela. Danas mi počinje 27-a nedelja. Zašto te strah?
27 +2 :) danas bila na ultra zvuku, bebac je 1570gr, ddoktorka kaze da dve nedelje unapred je naprednije, povodom toga mi nije rekla nista da li je ok i sl. Gvozdje mi je jaaaako nisko 1,1 :| kaze u zivotu to nije videla... Izbacila mi femibion 2 i dala mi je neke ampule na t, zbog gvozdja, ne znam tacno naziv i vitamin c. Ima li ko slicnih iskustva? A da, bakterije u mokraci nonstop.
Pozdrav Kristina, ja imam isti problem sa gvožđem. Prije trudnoće mi je bio idealan, a sad toliko nizak da mi je doktor dao da pijem Heferol kapsule. Prvo sam pila dvije dnevno, a sada sam smanjila na jednu. Takodje C vitamin. Plus sam ja pocela svaki 3 dan da jedem spanac, crveno meso. I cveklu i sok od cvekle i koprive. Sto mi je jako pomoglo. U apoteci imas i sok od aronije koji je jako zdrav.. I sjemenke bundevine su pune gvožđa:) Nadam se da će ti ovo pomoći..
Drage moje, meni je prepisano ujtru i uvece 10 dana totem, zato 20 dana jedna dnevno plus vitamin c. Kad dajem moracu pise da ima dosta bakterija, kad uradim urinokulturu nema nista.
Cao da se pridruzim ja sam 27 nedelja I 4 dana imam bakterije u urinokulturi I dali su mi da pijem caj za trudnice I decu Josif Pancic 4 solje dnevno a gvozdje nisko po drugi put prvi put sam pila 14 tothema ampula I posle ok e sad su mi dali referum tabletice sto se grickaju pa eto nije neka pomoc ali da kazem sta su meni dali.Inace blizanacka trudnoca je pre 15 dana moje devojke su imale oko 800gr e sad videcemo sledeci uz pozzzzzz
Da, te ampule, 10 dana ujtru i uvece i posle 20dana jedna dnevno. A hvala na savetu za caj.
Meni je dr prepisao 7 ampula tothema i cedjen limun sa medom jer je Hgb poceo da opada,sad sad usla u 27 nedelju.Za bakterije je najbolji caj za trudnice josif pancic br 85,ja ga pijem od pocetka trudnoce.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »