Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
@ivana hvala puno :-) samo se bojim dal to moze da ima uticaja na bebu,i to sto koristim toliko lekova :-
Draga Marija, i ja sam iz istog razloga na utrogestanu 3x dnevno, a mislim da iman neku irinarnu infekciju, a kao za baksuz na putu sam vec dve nedelje i bicu naredne dve, bojim se da mi ne ne javi neka bakterina u cervikalnom brisu. Nema. uvek urinarnih tegoba ali osecam drugacji miris urina, ziva ti nisam dok se ne veatim kuci i odem kod dr :(
@marija Ovaj enterokok sam i ja imala isto u velikom broju i to je normalna bakterija iz debelog creva. Meni je dr rekla da sam to zaradila jer sam nosila tange koje se uvuku jel i onda kako hodas one se pomeraju napred nazad i tako prenesu. A mogu i na druge načine da predju. Bogami sam ispila dosta antibiotika za to i dosta vaginaleta stavila, ali leci se uspešno. A ovo drugo koliko se sećam s faxa je kad se kvasnice, gde spada i candida, krenu razmnožavati. Budi uporna i izlecices. Verovatno će ti dati nešto i za to kad resis ovaj enterokok. Pitaj za kapsule Lactogyn koje se piju da li da koristiš jer one isto pomognu da se nasele dobre bakterije umesto ovih loših.
i da,pise i enterokokus-veliki broj:-
pa radila sam briseve i pisalo je da je kandida izolovana i blastokondije su nadjene,ali to ne znam sta je:-
Ja mogu da se pronađem u prvom delu posta. I meni zna da bude čvršća materica ali to dodje i prođe, mislim da su to one BH kontrakcije. I ja sam na Utrogestanu 3X200.
Što se tiče Candide znam da se ona ne smatra posebno opasnom za trudnoću i bebu, za razliku od bakterijske infekcije koja mora odmah i obavezno da se leči.
E ono što mi nije jasno je za šta vam je propisan Pentrexyl i ampicilin vag. kad one ne samo da ne deluju protiv Candide nego ubijaju bakterije što pogoduje Candidi. Mora biti da imate neku drugu infekciju? Ako sam dobro shvatila post naravno...
Koliko kg ste se do sad ugojile?
Oko 7kg. Sa 62 na 69, visina 167. Ležim 24h pa mi se sve lepi. Na početku mi je težina naglo rasla, a onda mi je dr zabranio slatko, testo u svim oblicima, krompir, beli pirinač... U poslednjih mesec dana dobila sam 1kg. Al nekako sve u stomak, ruke i noge ništa. Čak imam i struk koliko toliko kad se pogledam spreda, ali zato iz profila stomak muj grande!
Na ovom forumu (a i na većini foruma, uostalom), potrebno je potrošiti sate i sate da bi se u moru komentara koji realno nikoga ne zanimaju (da neka mamica nosi dečaka i da se divno oseća), pronašlo 5% onih koji bi bili korisni.
Apelujem da mamice razmisle koja je svrha foruma-da podeliš svoje iskustvo koje bi nekom bilo od koristi, postaviš pitanje na koje ne možeš da pronađeš odgovor, ponudiš ili zatražiš savet/pomoć.
Draga Ivana, imam utisak da je to zbog toga sto zene ovde uglavnom postavljaju pitanja koja bi trebalo da postave svom lekaru, pa mozda niko nece da preuzme odgovornost i savetuje nesto u cemu nije strucan. Ili me utisak vara - ili smo prosto sebicni i nekulturni-sto moze da se potvrdi u svim segmentima i sferama nasih zivota.
Potpuno ste u pravu. Ono što ja dodatno primećujem je i to da kada žena na Bebcu napiše neku svoju tegobu ili strah, zabrinutost, najčešće ostaje bez odgovora. Uz to joj se još i lupaju minusi. Da li je to neka internet-nekultura koja vlada ili šta-ne znam. Član sam i nekoliko stranih foruma, ugl.američkih i britanskih i tamo je potpuno drugačija situacija. Žene mnogo češće odgovaraju drugima na postove, znaju da uteše i ohrabre jedna drugu, retko koja ostaje bez odgovora. Ovde sam zaista poražena koliko smo ustvari nezainteresovani jedni za druge. Ako i ne znamo da odgovorimo na pitanje bar napšimo koju reč podrške, ljudima to znači.
Heej, buduce mamice uskoro cu i ja u 24.nedelji sve je u redu hvala dragom Bogu. Osecam bebine pokrete i predivno je ali mi se stomak jos nijr zategao. Da li je to normalno ili ne? Hvala unapred, sve najbolje :-)
Meni se stomak zategne ako sam jela nešto što nadima. Ako nisam, tog dana je mekan i nekako splasnut. Takodje zavisi i od odlaska u toalet 😳
Ćao..
Ja sam u 24+4 nedelji.. Bila sam pre 4 dana na drugom expertnom uz. Doktor je rekao da je klasično dobra trudnoca i da je sve u redu. Vidim da ovde pise da je u 24oj nedelji beba teška oko 450gr. medjutim meni je doktor rekao da moj beban ima 780gr. Danas su mi rekli da bebe znaju da budu teze ako majka ima problem sa secerom pa me je to malo uplasilo. Nisam nikada imala problema sa secerom niti mi je moja doktorica trazila da radim test. Da li je neka od vas mozda imala ili ima slicno iskustvo?
Hvala..
Draga Sonja,
Ja sam u 24. nedelji , juce sam radila ekspertski kod jedne od najboljih doktora za to kod nas, dr Jelena Dukanac. Sve je savrseno, bebac ima oko 700gr....sa ostalim promerima beba je kao da sam u 25.nedelji.
Uzivaj u trudnoci.
Hvala Julijana!!
Sonja,da li si citala pistove buducih majki ispod tebe.I njihove bebe su u ovom periodu oko 700 grama,a kao sto mozes na svakom sajtu procitati,
sve bebe su prica za sebe i svaka tezi razlicito.Neke brze napreduju,neke sporije.Sto se tice secera,mozes uraditi ogtt test,ali posto tvoja doktorka nije pomenula,ne vidim razlog zasto bi se izlagala trosku ako nam je svima u ovom periodu potreban dinar vise.Ako imas poverenje u svoju doktorku,opusti se i uzivaj,jer beba od 780 gr. je jedna napredna beba.Pozz
Drage Dame, obozavam I uzivam u svojoj prvoj trudnoci... Jedva cekam da upoznam moju devojcicu. Nadam se da i vi uzuvatee 😍😍😍😍
I ja isto tako 😍😀
cao,ja sam isto u 24oj sedmici trudnoce..imam jaku upalu mokracnih kanala,pijem cephabos antibiotik..pa me zanima da li je neko imao slicno iskustvo i kako je to zavrsilo?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »