Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Za 2 dana ulazim u 19. nedelju i dobila sam samo 0.5 kg, a stomak mi je porastao i beba se normalno razvija. Ne znam kako to..
Pozdrav ... usla sam u 1

9 nedelju... i ugojila se 10kg... ne jedem slatkise,grickalice.... ali sam sklona gojenju...
Samo 2 kg. Treca mi je beba
pozdrav i od mene :) ja sam se u prvoj trudnoci ukupno ugojila 9 kg, a sada tek ulazim u 19. nedelju i imam 7 kg vise, a stomak mi se skoro i ne vidi, niti da sam se nesto posebno ugojila. Izbegavaj posle osam da veceras i ako ti vreme dozvoljava radi neke vezbice za trudnice, ja sada ne mogu nista da stignem, a u prvoj trudnoci sam sve to ispostovala i bila bas aktivna mozda se zato nisam ni ugojila puno, sad ne znam sta cu, sve mi se jede i nista ne radi!!! :))))
Ja 7kg. Vidim da je po nekim standardima to puno, ali sta da se radi.
Jedem manje nego pre trudnoce i ne vidim nacin da ne dobijam na tezini.
Ne kazem da ne treba vodii racuna ali se definitivno ne treba opterecivati.
Ja sam imala problema i sa krvarenjem tako da mi je tezina najmanji problem. Osecaj kad cujem da je sve ok nakon UZ-a anulira svako opterecenje kilazom.
4,5kg sa blizancima..pa ne znam ni je li malo ni mnogo...

samo 3 kg
Da li neko od trudnica ide na plivanje? Slabije se krecem po ovoj zimi,vezbe mi nekad prijaju,nekad ne a znam da bi mi plivanje bas bilo po meri. Jedino sto me brine to je ispravnost vode na bazenima i savetovana sam od mama da ne rizikujem zbog infekcija i bakterija. Kakva su vasa iskustva i misljenja o tome? I jos jedno pitanjce od cega zavisi kada je moguce odrediti pol? Ja sam u 19 nedelji ali mi nije jos receno da li je decak ili devojcica. Pretpostavljam da ce na 4d-u za par nedelja pol biti vidljiv.
Sto se tice plivanja,pitala sam i ja
doktora da li mogu,posto mi je zatvoren bazen preko puta kuce. Rekao
je da po ovoj hladnoci ne bi smela
,a i zbog raznih infekcija da ne treba. Ne znam zasto ti nisu rekli pol,na 4D se vidi i na pocetku cetvrtok meseca.
Sto se tice prehlada i bolova u grlu, probajte serbet i dosta tecnosti. Nece skoditi ni oblogica pa makar bila od vruce vode a ne od rakije kao sto smo navikli.
da li je neko imao pojavu braonkastog sekreta u 5 mesecu? ja sam pre 10 dana imala kontrolu i lekar kaze sve je ok, grlic je zatvoren beba ok, ali vec par dana imam oskudan braonkasti sekret...
Veliki pozdrav buducim mamicama.:) 19.sam nedelja i osecam se dobro. Nosim devojcicu i vec imam spremljeno i ime za nju. Nazvacemo je Helena. Mucnine su prestale, imam 56kg, uglavnom jedem voce, slatkisi me ne privlace... Glavobolju imam ponekad, pocela sam da mazem Saljicev striet i to je to... Zelimo vam moja bebica i ja srecnw praznike i uzivajte u vasoj trudnoci... Cmokic:)
Cao svima 19 sam nedelja,trudnoca mi je hvala Bogu odlicna,bez mucnina bez icega,redovno idem na kontrole rezultati su odlicni,beba je odlicna.Medjutim poslednja dva dana osecam bol u donjem delu stomaka,s leve strane,umeren bol je u pitanju ali se ipak plasim jer mi je prva trudnoca.Ne znam dal je sirenje materice u pitanju ili sta,bas me brine?Da nije neka kod vas imala slican
problem?Hvala unapred 😀
















bez brige slobodno..normalni su bolovi umjereni..samo ako se javi krvarenje i nepodnosljivi bolovi nije ok... siri se materica a i bebac je porastao da pritiska organe.. magnezijum opusta misice i matericu pa ako ga vec ne pijes uzmi meni pomaze jer i ja imam povremene bolove ispod stomaka i pritisak..
Moze jedan hitan odg ko ima iskustva vadila sam krv do sad mi je secer bio 5,5 ali sam vece pre vadjenja jela bananu i onda ujutru jela jogurt i kiflu i onda rezultat 6,6 ufff zabrinuta sam bas jel imala neka iskustva sa tim i da li je to puno opasno!!!
Cao :-) posto sam med radnik evo ti mog predloga za ubuduce...nikad nemoj uvece jesti nista od voca jer telo najteze apsorbuje secer iz voca koga ima dosta a da to ni ne znamo. Bilo sta drugo uvece pojedi nesto lagano a ujutru pre vadjenja krvi nemoj nista. Eto nadam se da sam pomogla :-) Pozz mame :-).
Pa vidis meni su rekli da hrana ide kroz pola sata u krv i da secer bez obzira uneo slatko ili slano skace?naravno to sam tek posle cula,a moj pametni gin mi reko da sl pojedem kiflu caj ili jogurt i ja je poslusala ma haos,ne znas koga da slusas vise od sad nista ne jedem pre i to je to,samo sam se izstresirala
meni je zena koja radi u labaratoriji rekla svasta! nagrdila me sto nisam jela,zato sto mi se slosilo od vadjenja krvi... kaze ti si trudnica i moras da jedes,jedna kifla ujutru ne remeti krvnu sliku :-)
ima.... meni su rekli da ne smije da se jede nista posle 19h vece prije vadjenja krvi...
Zdravo svima, u 19. sam nedelji i malo sam se prehladila pa me zanima da li je neka od vas bila u toj situaciji...? Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »