Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Ako vi mislite da vase dete moze da jede kobasice i virsle to je vas problem. Svaka majka radi kako zna i ume sa svojim detetom!!!
ma moze u tom uzrastu i kobasice i virsle da jede preporucuju ono sto ni odrasli ne bi trebalo da jedu :-D
Drage mame imam jedno pitanje, moja beba je dobila zubice tačnije dva sa 5 meseci, sada ima 6 meseci i tri nedelje i zubici su joj bas veliki i lepo izrasli. Bili smo na kontroli kod doktorke i ona mi je prepisala hitno da joj dajem fluorogal jer ima vec zubice. Od nekih prijateljica sam cula da je fluorogal vise stetan nego koristan pa me sad interesuje da li da joj dajem ili ne?
raspitajte se da li u vodi česmuši koje dete pije , ili vi, ima fluora. ako da, nema potrebe za tableticama. dupla doza fluora je otrov
I mojoj devojcici su sa 5 meseci izbila 2 zubica, i sada izlazi jedna gornja jedinica, ali nam dr nije nista pominjao da koristimo.
Drage mame, mozete li dati neki predlog dnevnih obroka kako bi se beba manje budila nocu?
Moj Nemanja ima 6,5 meseci i lepo napreduje: 8,700 kg i 72cm. Bojim se da je krupan jer ima 6-7 podoja dnevno. poceo je da jede meso i povrce i nemamo problema. medjutim, nocu se budi 3,4 puta da sisa, na svaka 2h, tako da je zbog toga i velik broj podoja. uz to, preko dana spava samo jednom :(
sta da mu dajem za dorucak i veceru? sta ruckaju vase bebe? Nemanja milupa kase ne zeli ni da proba, odmah okrene glavu i mrsti se. Tako da sada ima samo rucak i jos jedan vocni obrok. Voce mu dajem preko dana, par sati posle rucka, nekad kasu a nekad sok.
Isti slucaj je i sa mojim bebanom, s tim sto sam sebi olaksala tako da on spava pored mene. Barem ne moram svaki cas da ustajem i ujutro se budim koliko- toliko odmorna.
Imam slicnu situaciju, skoro istu ! Ali prvo da napomenem drage mame nisam ekspert samo dajem svoje misljenje iz nekog mog iskustva. Moj maleni takodje 6 i po meseci, iskljucivo ga dojim i mislim da je bas to razlog cestog dojenja budjenja nocu. Moj bebac ne sise puno ali cesto. naravno jede pasirano povrce i meso dva puta na dan, ujutru voce, a popodne povrce i mesance. E sada moj problem sto odbija vodu i sokice i cajeve, tako da mu dajem siku izmedju obroka, i dalje se trudimo da prihvati vodu jer inace to cesto dojenje mu sigurno i pokvari apetit tako da nikada nije ono da kazem ogladneo!! Par puta sam pokusala da ga bas obrocim na tri sata pri kraju dana, umesto sike davala bih mu vodu na kasicicu ma da neuspesno bi je popio, ali bi bar posle tri sata lepo vecerao, budio bi mi se bar jednom da sise nocu. E sada pred vece dosta se igramo i setamo, radimo neke vezbice da se malo zamori, cak i dok se kupamo malo dizemo nogice i prskamo se , sto se vise zamori, lepse jede i bolje spava !!!
probaj neke druge žitarice proso ovsene pa sa voćem ja mom kupim organske obarim sa voćem i smaze ili palentu.
Andjela, vidim da imamo slican raspored :-) I Nemanja sisa 4-5 puta na dan i 2-3 puta tokom noci. pored toga ina rucak povrce i meso i uzinu od voca
I moja bebana se budu noću na 2h da Siki i doktorka mi je savetovala da joj ne ukidam te podoje jer kaze cim ona traži znaci da joj treba. Preko dana sisa 5 puta i ima jedan voćni i jedan obrok povrce sa mesom
Koji je raspored svih obroka vasih beba u ovom periodu ( podoji mlecne i nemlecne kasice)?
Moj Nemanja sisa oko 9h, oko 12h rucak, onda podoj oko 15h, oko 17h voce i onda jos jedan podoj ili dva pre spavanja, zavisi kad odluci da zaspi. Medjutim, on se nocu budi jos 3-4 puta da sisa :((((
Moja beba je usla u 6m3Nedelja, sve do petog mjeseca je ljepo napredovala i jela, jela je na dan 190ml, dok nismo presli na milumil 2, sada nece skoro nikako da pije mlijeko, skoro na silu, mozda popije 90 ili 120 ml a noci mi se budi bas puno puta, inace prije samo jednom je ja probudim da jede a sada malo malo budi se. neznam o cemu je problem, dali ima neko slican slucaj?
jos nemamo zubica, od 4mjeseca trpamo sve u usta ali nista, inace jedemo bananu,jabuku,narandzu, mrkve, keksice,meso,povrce,makarona i svasta ponesto. :)
Nasa beba ce za nedelju dana imati punih 7meseci, ima 7200g i 66cm. Hiper aktivan je, puzi,okrece se brzinom svetlosti,gde god nadje oslonac,ispravi se i stoji,osim toga pocne da se drma,kao da igra. Ne sedi sam, ali nesto pokusava. Spavanje preko dana se svodi na po pola sata.Nocu se budi najmanje 3 puta da sisa. Kasicu jede jednom dnevno,slanu ili slatku,ostalo sisa. Do pre mesec dana je jeo na 2 sata. Sada je sam pomerio na 4sata. Hranilicu imam,dete je pipa,gleda,udara,i ne koristim je jer ne forsiram dete da sedi. Jede dok je u mom krilu i odgovara mu. Od treceg meseca bali i ceska desni.Za sada nista od zubica.Sve sto vidi interesantno hoce da o to pocese desni. Naslon od stolice,nogare,tudje prste itd. Svako dete i majka je prica za sebe. Citam ovde sta pise po forumu i shvatam da je veci broj majki isfrustriran u ocekivanju da dete treba u ovom uzrastu da ima fakultet. Polako.Sve dodje na svoje.
Moj bebac nezna sta su to krekeri, keksici itd. Tek ove nedelje smo uveli maximalno jednom dnevno jednu plazmu. Nekad ni toliko. Cisto malo zube da naostri 😉
Pozdrav svima. Ja nisam cula nijednog pedijatra da kaze da dete treba da sedi tako rano kao sto je navedeno u tekstu. Mislim da ipak treba razmisljati o kicmenom stubu deteta i kakvo ce drzanje dete imati ako se rano optereti donji deo ledja. Slazem se da je svako dete drugacije naravno, i zato mislim da ih treba pustiti da sednu sami kad njihovi misici i kicmeni stub budu speremi za sedenje. Zasto ih podupirati jastucima i siliti nesto ako nije vreme. Tako mislim i za ishranu. Za neke namirnice postoji odredjen period kad se uvode, ali mislim da svaka majka najbolje zna sta i kad da uvede svom detetu i da tu nema mesta kritikama nego samo raznemi misljenja.
Bravo.
Slazem se Sandra. Tekst se kosi sa drugim objavljenim clancima koji navode da samostalno sedenje dolazi kasnije. Forsiranje bebe da prerano sedi ostecuje diskuse i dovodi do raznih problema u kasnijem zivotu
Mi imamo 6 mes.i 2 nedelje i bebac već nedelju dana sama sedi. Strašno je aktivna. Jorgan rasiren po podu je ne ograničava i strašno voli tu da se igra i prevrće. Ni na šta je nismo forsirali, sve što može i uradi sama je ok. Bili smo i kod fizijatra koji nam je rekao da tako i treba. Počela je i da puzi, ali samo do predmeta koji su joj interesantni:). Penje se na stopala kao piramidu da pravi, ljulja, pokušava da se pridržava za stranice kreveta. Pustite svoje bebe, dajte im prostor i slobodu i činiće neverovatne i najlepše stvari. I uživajte zajedno:).
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »