Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
Pozdrav drage buduce mame i ja kao i vi ocekujem bebu.Imam 30 godina i prva mi je trudnoca.Zanima me da mi neka mama kaze kakve bolove osjeca kad kaze da ima kontrakcije u ranoj trudnoci kao i ja.13 sam nedelja.Pozzzz:)
Cao Dragana, i ja sam u 13.nedelji ali mi je ovo druga beba :), kontrakcije se ogledaju kao bolovi kad treba da dobijes menzis. Otprilike u donjem delu stomaka ili predelu jajnika (kao sto ih ja imam). To traje kratko, ali nije lose da ako osetis da te negde nesto zaboli da ipak to prijavis svom ginekologu.
Draga Azra,veliki pozdrav..To je sasvim normalno imama ih i ja, jer siri ti se materica i beba sada raste i pravi sebi mesta.opusti se i uzivaj!!
Postovanje. usla sam u 13 sedmicu i imam tupe bolove u dnu stomaka. Imate li iskustva s tim?
Da li mozda neka od vas zna kada se podizu rezultati double testa u Institutu za majku u dete? Zovem ih stalno, ali je naravno tel non-stop zauzet!
Zdravo svima, imam jednu nedoumicu pa bi baš bilo lepo ako bi neka od vas koja je upućena, mogla da mi je reši. Naime, ja sam 12+1 i da li to znači da sam 12. ili 13. nedelja?
Hvala Vam
13a nedelja
12 nedelja + 1 dan :-)
zdravo svima :-) ja sam usla u 13.
nedelju uradila sam dabl test i sve je oki ali na ultrazvuku mi je doktor rekao da imam matericne kontrakcije ,al ja ne osecam nikakve bolove. dobila sam da pijem utrogestan od 200mg i od toga mi se mnogo spava i vrti mi se u glavi ... dali je to normalna reakcija ?
I ja sam imala te simptome od utrogestana dok sam ga pila, sad ga koristim vaginalno i tako nema bas nikakvih simptoma..pitaj dr,al ja mislim da je samo stvar izbora na koji se nacin koristiti,koriste se i ovako i onako..al svakako se posavetuj sa dr..
I ja uzimam Utrogestan zbog kontrakcija od 7. nedelje ali vaginalno, tako su mnogo manja neželjena dejstva. Pitajte svog doktora da li i vi možete da ih koristite vaginalno.
Pozdrav
cao drage msme...mi smo danas usli u 13 nedjelju ,na zadnjoj kontroli prije nedjelju dana dr.mi je rekao da se posteljica jos uvjek nije priljubila uz matericu da postoji mali vrlo mali prostor, dao mi je utrogestan 2X100 i kontrola za 15 dana...isto tako je rekao da nije siguran i da je mozda hematom,da li je neko imao sl.situaciju mozda?
Zdravo drage mame! Ja sam danas usla u 13.nedelju, juce sam radila dabl i sve je odlicno! Inace sam imala kontrakcije i krvarenje, rizicnu trudnocu. Ugojila sam se samo 1kg za sada mada sam ocekivala vise obzirom da dosta lezim i mirujem. Juce sam se odusevila kada sam videla kako je beba preklrstila nogice :) Drage mame uzivajte u trudnoci!
pozdrav drage mame :) imala sam pre godinu dana spontani pobacaj :( sada sam 13.nedelja i doktorka mi nista konkretno ne govori :( kad moze da se radi prvi 4D ul? :*
takodje ti savetujem da odes kod nekog dobrog doktora privatno,ako nista drugo bar za novac urade to sto treba. i ja sam u trinaestoj nedelji,zelim ti sto lepsu i srecniju trudnocu. :)
Cao :), ja Sam 13 Nedelja isto... I na kontroli Sam stalno jer Sam imala krvarenje, privatno vodim trudnocu I doktorka mi sve govori I objasnjava na ultrazvuku... Idi Ako hoces kod drugog zakazi uz, mi svaki put slikice bebe, prekjuce Je bio dabl test I Uz, odusevila Sam Se Kad Sam videla Kako luduje u stomaku :)
Zrdavo, ja sam u 13-toj sedmici trudnoce i imam 28 godina,pitala sam doktora da li treba da radim dublle test i rekao je da nema portrebe i da je taj test jedino bas mjerodavan u kasnoj trudnoci od 33 god. pa na dalje...
Zato mamice ne sikirajte se :) ja imam 100% povjerenje u svog doktora jer su vec 4 moje drugarice bile kod njega i vjerujte nijedna nije radila dublle test i sve su uspjesno iznijele trudnocu i imaju zdrave bebe...sve najbolje drage mamice :)
Zdravo svima :) Danas sam dobila rezultate dubl testa i rekli su mi da bih trebala da idem na savetovanje kod genetičara. T 21 mi je nizak rizik (1:7313), i T 18 je 1:100000, ali mi je beta hcg 2,49 (više od "poželjnog") i pappa A 2,81 (valjda takođe povišen); Imam 24 godine i svesna sam da test ima statističku prirodu ali sam se baš zabrinula, pa me interesuje da li je neko imao sličnu situaciju kako bih znala šta da očekujem? :(
Double test uopste nije mjerodavan ,to je vise statisticki podatak,nemoj da se plasis,mojoj prijateljici je bio odlican double test ali je nazalost rodila bebu sa daunovim sindromom,takodje ovoj drugoj su rekli da je double los a beba se rodila zdrava i nema nikakve posledice..mislim da je double test izmisljen samo da bi se punio budzet ;) Opusti se i uzivaj! :*
Buduće mamice danas sam bila na dabl testu i rekli mi da mi beba jako nisko,a inače mi to niko nije rekao nego je sve bilo super . . .imam i kontrakcije u 12+4 sam. . . .ako može savet Hvala puno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »