Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
I meni su to rekli privatno, posto mi je doktor iz Visegradske trazio papir od oftamologa iz klinickog centra, i tamo sam bila, doktor je bio fin, rekao da nema indikacija za carski rez, to je veoma mali procenat rizika, ali mi je rekao da ce napisati sta god ja zelim :) bio je fin, ne znam kako se zove, al znam da sam bila u ambulanti 10b :) , mada sam ja vise za prirodni, sa epiduralom, videcemo sta ce na kraju biti :) pozdrav, i srecnoo!
Meni je ginekolog prepisao tablete Reduflux i odlicne su ,jako su mi pomogle,gorusica skroy prestane i sto je bitno ni malo neuticu na bebu. Za mene je to spas :)
Marijana, hvala ti do neba, pirinac stvarno radi! :)
Mame, kako resavate problem gorusice? Meni je ovo druga trudnoca, prva je bila za pozeleti, a sada... od 7. meseca sve teze podnosim. Toliko jaku gorusicu imam da mi ne dozvoljava da spavam :-(
Pokusaj da pojedes dva, tri zrna pirinca. :)
Kokice :-)
Meni pomazu bademi....ali jos bolji je pirinac...progutas malo pirinca...i to je to...pozzz
Danas sam usla u 35 nedelju a vec par dana me boli ispod stomaka... Zna li neko sta je u pitanju ? Prva mi je trudnoca pa nisam upucena bas naj...
I ja sam u 35. nedelji, isto imam bolove ispod stomaka, i pritisak na vaginu. Doktor mi je prosle nedelje rekao da je to normalno, jer beba se vec namestila i da sto vise lezim na levoj strani i da izdignem malo noge. Ja sam se i otvorila dva prsta, imala sam vaginalni pregled u petak.
Drage mame, eto, danas ponosno guramo 4.dan 35-te nedelje... Pre nedelju dana sam bila zadrzana par dsna u bolnici, prikljucena na tokolizu, ubrizgana injekcija za brze sazrevanje bebinih pluća, antibiotska terapija... Iako sam se zalila na zatezanje stomaka od koga bukvalno nista ne bih mogla da radim, tek pre sedam dana je CTG uhvstio kontrakcije, regularne, zbog cega sam zadrzana. Grlić otvoren tek clanak prsta,nista bitno... ali briga lekara da ne dođe do prevremenog porodjaja je bila prisutna,sto je u meni izazvalo brigu. Receno mi je da necu sigurno da rodim u naredne dve ned, dakle ne pre ponedeljka koji dolazi. Juče sam polako upakovala najosnovnije stvari za oorodilište. I beba i ja jedva čekamo završetak a najviše od svega da sve bude u redu posle silnog mirovanja. Pozdrav
Ako moze neko da mi kaze kako primetite da ste otvorene,da li imaju neki simptomi pa se požalite lekari i on onda ustanovi otvorenost? Mi ulazimo u deveti i primetila sam kap krvi danas na gaćicama,inače je sve ok,pre dve nedelje sam bila na uz. ❤️
I kad je doslo do porodjaja?
Lekar mi je objasnio da to nije moguće utvrditi bez ginekološkog pregleda. Jedino što ti ostaje je da čekaš nalet kontrakcija , neobično mokar veš ili sluzavu tečnost koja najavljuje porodjaj... Ako ti je CTG u redu niko te neće pregledati drugačije osim ultrazvučno, što opet ne može sa sigurnošću da ootvrdi da li si otvorena ili ne.Nadam se da je sve ok :).

p.s. Iako je teemin prvobitno bio 12.1. na svakom ultrazvuku ,ali SVAKOM , termin je varirao od 3.1-9.1. Kako sad stoje stvari sa mnom, priča o ranijem porođaju me stiže kao potencijalna i verovatna mogućnost, tako da i ja stalno razmišljam o tome da li sam ili nisam otvorena... Haos trudničkog mozga!!:))
Cao drage moje,meni je termin 31. decembra...Ali ja sam jos od pre 2 nedelje otvorena 1,5cm dr. mi je preporucio da mirujem ali ja bas i nesto ne uspevam u tome...Beba je 2900g i strasno je nemirna...Jos gori problem je sto me muci kiselina i gorusica i to je toliko naporno da me budi u toku noci da povracam i zbog tog nagona me stalno boli stomak...Jedva cekam da se porodim....
I nama je termin 31. 😀😀😀
Pozdrav za sve buduce mame,mi smo 35 nedelja.4 dan. Osecam se odlicno,bebica je jako aktivna,sem sto me od skoro svrbi skoro celo telo. Kazu da je zbog pojave strija,ali ih ja jos uvek nemam. Ima li neko slican problem?
pozzz. ja sam u 35. nedelji i peti dan. pre mesec dana mi se pojavio nekakav neprijatan svrab i sitan osip.najpre po rukama.i nogama.kasnije se
periodicno javljalo po razlicitim delovima tela osim po licu. bila sam na koznoj klinici i to se zove trudnicki dermatitis koji prestaje automatski nakon porodjaja. dobila sam poseban gel za tusiranje i kreme i nikako kupanje u vrucoj vodi tako da se kupam mlakom vodom i jos uvek se borim protiv bas neprijatnih pojava.
Mi smo takodje u 35 nedelji teski smo oko 2500 gr . Termin nam je 21.12 mada mislim da cemo pre. Puno smo nemirni ovih dana mada donji dio kicme me boli i niti mogu stojati duze a ni setati. Mislim da ce biti to sve u redu. Veliki pozdrav svim i buducim mamama. Voljela bih ako neka od buducih mama ima iste problemcice kao i ja da se javi.
Isti problem... u 35oj smo nedelji, beba je aktivna 24h, čak i boli po koji udarac, termin je 26 i ne verujem da ćemo izdržati do tad. Leđa me bole i baš teško ustajem iz ležećeg položaja... Doktor kaže sve je to normalno :) ali da nam fali još dosta :)
U 35 sam sedmici, a otvorena sam 3 prsta dali je u pitanju porod, termin mi je 19 decembra
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »