Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2728
Ostavite komentar
Caoo , u 20.sam nedelji trudnoce bila sam na uz pre nedelju dana. sve je super jedino sto ga nosim nisko ? sta znate o tome ? :)
Nije nista strasno,samo se pazi,ne naprezi se,ne nosi teško,ne savijaj se pretjerano,jednostavno uživaj i srećno ☺😘
Drage mame i trudnice, ja sam trenutno 18+3, Ugojila sam se 2 kg, sreca mucnine su prestale. Cesto mi se desi bol u donjem desnom uglu stomaka, dr misli da je pijesak u urinu, da li je neko imao slicna iskustva?
Cao koleginice srecnice😊 Ja sam u 19.nedelji i 4dana. Na poslednjem ultrazvuku sam saznala da nosim devojcicu i iskreno da budem to sam potajno i zelela😄
Imam 21godinu, naravno ovo mi je prva trudnoca i osecam malenu skoro svaki put kada mirujem, najcesce pred spavanje ali bez brige ako neke trudnice ne osecaju, doktori kazu da je to normalno za prvu trudnocu.💋
Uzivajte u svakom danu🍼😻
Ušla sam u 20. nedelju ali joj uvek nisam osetila bebu. Prva mi je trudnoća i mnogo me to nervira. Jedva čekam sledeću nedelju kada mi je pregled da se uverim da je sve u redu. Inače ugojila sam se 9 kila. Užas. Ne znam. Ne primećujem na nogama i rukama ali vaga ne laže. Verovatno jer na poslu puno sedim
Drage,trudnice,ja sam usla u 20-tu nedelju, mucninu do sada nisam imala,sem kad zakasnim sa nekim obrokom.Gorusicu sam vrlo retko mogla da osetim.Ugojila sam se oko 6kg,jer sam zbog zime izbegavala setnje.Rekla bih da sam bebca osetila oko 17-te nedelje ali mi je prva trudnoca pa ne mogu biti sigurna da li je to to. Sada vec osecam jace "udarce" u donjem delu stomaka. Sto se tice vitamina do sada sam pila c i e vit plus folnu kiselinu,a zbog glavobolja tj.migrena koje su pocele od pre mesec dana ginekolog mi je preporucio elevit.Posle ovih novogodisnjih praznika i jela i sedenja,sam resila da krenem na plivanje,kako bih se relaksirala i malkice pokrenula.Moj gin.kaze da skoro sve sto sam mogla pre trudnoce,mogu i sad, ako mom telu prija.Napominjem da cu ici na bazen koji je proveren i ne previse jeftin sto mi uliva pouzdanje i da je voda ispravna za kupanje.Od pre tri nedelje, se teze namestam za spavanje.Pre sam uglavnom spavala na stomaku i na ledjima,sto je sad veliko no,no :-) Eto to su neka sazeta iskustva,nadam se sa ce nekom pomoci.Samo napred i ostalo je jos malo do kraja. :-D
Zdravo buduce mamice lepotice! 😊 Ja sam 2o.nedelja, mucnine su prosle, sada me povremeno bole ledja i imam gorusicu. Ali, sve to izdrzavam zbog malene devojcice. Sigurna sam i vi... Da li ste pocele da kupovinom bebi opreme? Trudnice moje lepe, "vrnjakinje" moje, na pola puta smo... Kazu da druga polovina brzo prolazi. Uzivajte i srecni praznici...cmok
Pozdrav,
Imam 35 godina i ovo mi je 3 trudnoca. Usla sam u 20 nedjelju trudnoce. Idem privatno dr., a i u bolnicu doktorici. Privatni dr.kaze da bih trebala uraditi serklaz, zbog razmeksanog cerviksa,dok u bolnici kazu da ne treba. Ne znam sta da radim? Pozdrav :)
serklaz se pokazao kao nepouzdana i prevazidjena metoda... jer ne pomaze.. najbolje je mirovanje i terapija vjerovatno su vam dali progesteron i utrogestan.. a za grlic ginipral je zakon ako imate dobrog dr sam ce vam to reci.. mislim da privatno zele samo pare koje ce uzeti ako urade intervenciu...ali necu da grijesim dusu.. a isto tako zar nije kasno za serklaz?
Ja sam 21ned i isto je sa mnom samo sto mi je skracen 32,6 mm i niko mi nije spomenuo serklaz ja bih ga uradila,sve radi bezbednosti bebe ali nista osim mirovanja tako da sam i ja i dilemi i brinem!!!!
Da li je neka osetila bebu a da je prva trudnoca?
Ja sam u prvoj trudnoci osetila moju devojcicu u 16.nedelji,bila je jako nemirna...za par dana ulazim u 20.nedelju,a bebu sam prvi put osetila pre 3 dana. Da je svaka trudnoca razlicita u to sam se jako brzo uverila,jer kao sto sam vec navela uskoro ulazim u 20.nedelju,a moja devojcica 12.01. puni 11 meseci.
Ja sam osetila pre 9 dana a prva je trudnoca :)
Ja sam osetila i prva mi je trudnoca :)
I ja od 19.ned osecam bebca samo iz dana u dan su sve jaci pokreti,mi imamo ujutru i uvece rituale sa pesmicama i onda mi je zurka u stomaku hahah da li jos neka pusta pesmice bebi?
Cao! Ja sam danas 19+1,osetila sam bebu tacno pre sest dana tako da ne sumnjam da je mozda nesto drugo, sad je osetim u donjem delu stomaka s desne strane kad lezim ili ako je blago pritisnem u toku joge , osecaj je sad poput mehurica, koje moze da oseti i suprug kad prisloni ruku.
Ja nisam osjetila a druga mk je trudnoca..valjda ce mo uskoroo...
cao i ja sam usla u 20 nedelju ....da li neko ima slicna idkustva povremeno me bole krsta valjda je to normalno nije strasno...a posto visse letim nego setam imam grceve u nogama gj pocne od kukova pa se spusta....ako neko ima slicnih iskustava posite...bebica je ok i svi nalazi koji se rade😊
Pozdrav svim mamama :) Ja sam takodje 20.nedelja,saznali smo da cekamo devojcicu i jako smo srecni :) Ugojila sam se oko 7kg...Ja imam strah jer me bole krsta kao da cu da dobijem,ako se jos nekoj mami desavalo neka pise :) Hvala unapred :)
Pozdrav svima,
Do sad sam se ugojila samo 2 kg. Jedem 3 puta dnevno, lezim (moram da mirujem), samo nikako da napredujem. Beba je cak 2 dana naprednija nego sto bi trebalo. Sta da radim ne bih li se jos malo "popravila"?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »