Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
Zdravo htela sam da pitam juce kad sam bila u toalet brisala sam se malo i kao da je bio krv imam 14 nedejla puni:( bojim se puno
Tako je i meni bilo . Otisla sam do doktpra i nasao mi je hematom . Ne mora bas nista znaciti ali zbog svog mora otidji doktoru .
Pozdrav drage mame...usla sam u 14 nedjelju..Zanima me dali je netko od mama imao slucaj da je Rh negativna ,a otac pozitivna grupa..dali treba da se posebno kontrolira trudnoca zbog vece vjerovatnosti da ce i beba biti Rh pozitivna? Dali se trebaju kontrolirat antitjela u krvi posto sam imala krvarenje?
Ja sam isto Rh negativna,a otac je pizitivna I imamo 3 cerke I sada ocekujemo 4 Bebu ,sve tri su tatina krvna grupa I nisam imala nikakvih problema ,ali cele trudnoce su mi kontrolisana anti tela I u svakoj trudnoci sam morala dobijati vakcinu protiv stvaranja antitela ,kontrola je obavezna,a vakcina se daje oko 26 nedelje trudnoce.
i kod mene je takva situacija, bas sam prosli tjedan radila IRA test i bio je negativan. svakako cete takav test trebati raditi nekoliko puta tijekom trudnoce, napomeniti svom ginekologu!
Ja sam takodje rh neg i radila sam posebne testove na antitela i njihov razvoj, takodje se posle porodjaja prima posebna inekcija, mislim da je Rogan, koja sprecava pojavu antitela. Pitajte ginekologa koji vam vodi trudnocu, cudi me da to vec nije napomenuo
ja sam 13+2 ali me bebac stavlja u 14.. od 6 nedelje imam mucnine i neprestano povracanje.... primam infuziju i non stop dehidriram.... da li ce ovo ikada prestati ili makar postati lakse... znam da hoce kad se porodim :) ali ima li spasa ikako prije :)))) pomagajte inace poludjeh
Pa da,ja imam tacno punih 13 tj usla sam u cetrnaestu nedjelju. Do prije dhije nedjelje povracala sam samo dok perem zube-zaista katastrofalan osjecaj. i taoo svakodnevno... A sada mi je muka od mirisa koje inace volim . Nekad mi prijaju a nekad ne. I naravno mucnina od voznje ,cak nekad i povracanje... Ovo mj je druga trudnoca i potpuno su razlicite,za sad:)
Mucnine su i kod mene i dalje cak i gore nego ispocetka ja dva mjeseca svaki dan povracam. Sad osjecam jaku napetost u zeludcu i stalan osjecaj da cu povracati, nisam jos primala infuzije ali mi je doktorica napomenula da ako bude potrebe odem podhitno.. stvarno i ja se nekad pitam da li ce ikad prestati jer vec je trebalo, usle smo u drugi trimestar, ali izgleda ce i do kraja ostati ovako. Sretno ti
13+2 se i racuna kao 14ta nedelja :-) :-)
Zdravo drage buduće Mame.
zanima me da li neko ima iskustva sa bolovima u stomaku u 14. nedelji.Nisu jaki ali su prisutni i konstantni već 2 dana.
poz

Imam i ja bolove, kao neka presijecanja na momente i brzo prestane. Mozda zato sto sad beba prelazi u zdjelicu iz materice i pocinje da raste. Ja imam i bolove u krizima i ledjima.. desava li se to kome?
Takodjer sam 14 nedjelja i bolovi u dojnjem djelu trbuha su ucestaliji i jaci nego inace,al doktor kaze da je to normalno...
Cao iduce majke , ja sam pri kraju 13 nedelje i sad mi se pojavijo beli sekret , ne svrbi me ali me jako strah .I imam neke bolove po stomaku ali valjda je to normalno .Sutra idem na kontrolu i sigurno ce mi radit taj duble test ,4 d ili kako se zove neznam ni ja :) prva trudnoca mi je i nista neznam a jako me strah .
vjerovatno je doktor potvrdio da je sve ok :)
Da li neka od vas ima problema sa glavoboljom...ne boli jako ali dovoljno da iritira...i da li ste nesto pile protiv glavobolje!
Ja sam u pocetku imala glavobolje par dana vezano. Nisam htela lekove, a cula sam da je domaca kafa sa limunom delotvorna i probala sam. Deluje kao lek, posle nekog vremena, ali deluje. Ponekad bih popila i dve ako jedna ne bi bila dovoljna, jer inace ne pijem kafu u trudnoci, ne trazi mi se, pa racunam nije strasno. Osim toga, doktorka mi je rekla da smem samo paracetamol, a apotekar da ni sa tim ne preterujem.
Jao mene je prije sedmicu dana uzasno boljela iz dana u dan u isto vrijeme, mislila sam da je zbog toga sto sam prestala piti kafu ali nije, pila sam na svoju ruku polovinu paracetamola ili cetvrt caffetina prodje nakon nekoliko sati, i tako sam dva dana i nisam smjela vise piti pa sam trpila bolove i mazala gelove za hladjenje na glavu cisto malo da mi ublazi..
Probaj coca cola, mene mn. mi pomaga so glavobolkite :-))))
Samo Febricet smes
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »