Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
p.s. Trudnicama pomažu i Lactogyn kapsule koje se piju, one dovode do toga da poraste broj dobrih bakterija, pa onda za patogene nema mesta.
Danice da li ste možda u rezultatima brisa dobili informaciju koja tačno bakterija je u pitanju? Mislim da biste trebali da uradite tu analizu ako ste u mogućnosti. Da li su vam radili test na ureaplazmu, mikoplazmu i hlamidiju? Ja sam zbog rizične trudnoće primorana da radim briseve na bakterije jednom mesečno pa sam sva u tome što bi se reklo. Postoji mogućnost da nije konkretno jedna bakterija u pitanju već prenamnoženost više bakterija. Što se tiče Actigela ja sam ga koristila pre trudnoće par puta i bio mi je od koristi svakako. Meni je sad moj ginekolog rekao da npr na svakih 10 dana stavljam vag. Macmiror dva dana zaredom pa onda deset dana ne stavljam i sve tako. I još mi je rečeno da Candida i nije tako veliki problem ali da se bakterije obavezno moraju lečiti. To su neka moja iskustva.
Pozdrav, imam isti problem kao i vi, u 22 sedmici sam, medutim muku mucim jos od prvih sedmica. Zanima me da li ste vec korisitili gel i da li ima efekta?
Pozdrav svim trudnicama,ja sam u 22.nedelji i imam problem sa hemoroidima,u apoteci su mi dali kremicu koja je na biljnoj bazi ali nisam sigurna koliko mi pomaže.Da li je neka od vas imala slicno iskustvo i da li imate neki savet?
http://stil.kurir.rs/medicina/na-hiljade-izlecenih-u-rusiji-narodni-lek-protiv-hemoroida-recept-clanak-31554
Draga, evo terapije koju sam ja u apoteci preporučivala trudnicama, a vrlo često su i od lekara dolazile sa tim receptom. Prvo i osnovno je razmeksati stolicu i sprečiti zatvor. Tu uz ishranu bogatu žitaricama, svako veče pojesti kašiku kamenog semena u jogurtu, može da se koristi i zapreminski laksativ Transilane Takodje u 2. I 3. trimestru dokazana je bezbednost tableta Phlebodia koje ojačavaju zid hemoroidalnih vena. Pored toga bitno je da svaki put posle stolice operete analnu regiju mlakom vodom i namažete kremom. U slučaju krajnje nužde može da se koristi i Faktu mast, ali nemojte bez znanja lekara i jedino ako on propiše.
evo i nas u 22. nedelji... ja sam se do sad ugojila samo 5 kg i to samo u stomaku... bebac se mrda po ceo dan,samo skakuce...^_^
Dunja,imam isti problem.Ja sam se 9 kila vec ugojila,a termin mi je 1.april.Isto tako se ne vidi,svi kazu kako sam samo stomak dobila.Nisam ni otekla.Kako objasniti ovaj fenomen?:-))
Draga Sanja, slucajno sam ti kliknula minusic jer sam preko telefona, i sad moram da ostavim komentar..😊 jeste ulazak u 6 mesec po svim mojim knjigama i aplikacijama..😉 i ja sam danas usla u 6 mesec sa jednim devojcurkom malim..😉
A i s obzirom da su nam devojcice u stomaku, moguce da ce biti malo ranije, tako je bar po bapskim pricama..😉
Meni je termin 28. Mart po svim racunicama i kod ginekologa i na aplikaciji i po nedeljama..😊 ja sam skinula neku aplikaciju za teldfon pregnancy plus mislim da se zove ili tako nesto, i super mi je- sve u jednom.. I u vezi bebe i nas mama i pratis kilazu i ishranu i preglede i sve po redu.. 😊 Mene jedino zabrinjava sto sam se ugojila 10kg od pocetka trudnoce, iako niko ne moze da veruje da je toliko, ne vidi se na meni, ali cu morati da pripazim ubuduce..😥
hvala puno 😘 zbunjuje me to dosta jer kako mi idu nedelje po uz,termin mi je pocetkom marta,a ginekolog kaze 31 mart. Inace izgleda da je i kod mene devojcurak 💗
Drage mame,jel 22 nedelja ulazak u 6 mesec?😌
ne, 23. je :)
stalno citam o tom seksu i kako trudnice polude od hormona i lakse dodju do orgazma, mani sex ni u prvoj trudnoci a ni sada uopste ne prija. I nikako ni u jednoj pozi nisam ni blizu orgazma. Jesam li jedina takva?
Da mi je znati što ti izlupaše ovolike minuse!
Pozdrav svim trudnicama! 22 nedelja sam trudnoce i posle uradjenog dabl testa koji je bio na granici i amniocenteze, nalaz je pokazao da beba ima inverziju na 9-om hromozomu. Muz i ja smo radili kariotip i ako bude jedno od nas imalo taj isti hromozom, onda je to normalno. A ako ne budemo imali postoji 5% rizika da se beba rodi sa nekim problemom i kao trebalo bi da se prekine trudnoca.Tako su nam rekli. Jos uvek cekamo nalaz. Jel imao neko slicno iskustvo? Pozz
Pozdrav,i ja sam isla na dabl test i pokazao mi je veliki rizik od
Mogu samo reci da se ne predajete i da vjerujete da ce sve biti u redu. Ima Boga... Pozdrav iz HR
Pozdrav drage,
Mi smo usli u 22.nedelju i do sada smo imali samo 3ultrazvuka i zakazan nam ekspertni za 2ipo nedelje, nista nam nisu dali da pijemo osim folne kiseline i gvozdja...smatram da mi je gonekolog jako neodgovoran i da ga ne zanimamo nesto poseno , pa me zanima sta sve propustamo, da li da zahtevamo sami neke dodatne analize i vitamine?
Inace trudnoca nam je predivna, nemamo nikakve probleme od pocetka, osim bolava u ledjima, beba je predobra, mirna gotovo da se zapitam da li jeziva, javila se samo 2puta na par sekundi za svo ovo vreme...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »