Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Ja svom bebanu dajem dva puta dnevno po 25 kapi, mada na uputstvu pise da moze trri do 7 puta dnevno...
Beba mi je u snu odjednom vratic cimnula pozadi da li od tog jednog trzanja moze biti sta?
Imam problem sa bebom uvece od 20h do 21h place,sve sam probala i nista nece,vise ne znam sta bih...Da li neko zna sta da radim?Beba ima mesec dana.
Ista stvar, svaku noc u isto vreme, oko 8.
Presvucem je, nahranim sve probam i nista. Place pa place... non stop. i odjednom se umiri i zaspe. :)
I nasa je isto nervozna obicno uvece, tesko je uspavamo.. moguce da se jos nije sto posto umorila za spavanje :)
okreni bebu na stomacic, al drzi je na rukama kad je okrenes i obavezno se setkaj po sobi s njom tako..umirice joj se stomacic od grceva, ili je mazi po stomaku :) sve najbolje hehe
Mikrolax protiv zatvora, a infacol kapi protiv grceva... Prve dve nedelje smo bas mucili muku sa grcevima i kako smo krenuli sa ovim kapima bebica samo siki i spava... Kapi su fantasticne... Inace bebica ima mesec dana... Pozdrav za sve mamice... :-*
Drage mame mi imamo problemcic... Bebac ima mesec i 4 dana i vec 10-tak dana mucimo muku sa zatvorom.... Ne kaki po 4-5 dana,pa se onda iskaki ( doduse bude zlatne boje ),pa onda opet 4 dana nista,a non stop place i napinje se.... Da li je neka mama imala isti problem i kako je uspela da ga resi? Napominjem da ja mog bebca samo dojim... Hvala punooo unapred
Jel se hrani na flasicu ili sisa? Izgleda da od mleka u flasici bebe kake dosta redje.. nasa se hrani na flasicu i kaki na 2-3 dana
Meni bebica kad ne kaki dva dana, a vidim da se muci, onda joj dam rektalno mikrolax za decu...
Verovatno je muce grcevi, a pedijatar nam je rekao da je normalno cak do 10 dana da ne kaki. Nama se nije desilo,ali grceve ima i te kako.. Probali smo sve kapi nase,i nista se nije promenilo,i kim u vodi. Jedino sto nam pomaze sada jestu sab simplex kapi,koje nemaju u Srbiji, nemacke su. Ali mogu i u HR da ss kupe. A mogu ida se naruce direktno ..
Mame, imam problemčić. Sin neće da spava. Juče mu je bilo mesec dana, preplakao je dan. Bio je budan od 7:30h do 14h, pa spavao samo do 15h i onda bio budan do 18:30h. Posle se budio na dva sata, s tim što još toliko ne mogu da ga uspavam. Danas me probudio u pola šest ujutro i zaspao je tek u podne (sve vreme mi je bio u rukama, jer kad ga spustim plače kao da sam ga stavila u vrelo ulje, a ne krevetac). Tako da ja ne mogu da doručkujem, okupam se ili uradim bilo šta po kući. Inače samo sisa, non-stop i menjam mu pune pelene svako malo, tako da mislim da ne ostaje gladan. Ne znam šta da radim, ako neko može da me posavetuje bila bih veoma zahvalana.
Iskreno i nama beba slabo spava ponekad, i slicno je bilo. Pokusaj da ne sisa non stop nego mu daj na 2h razmaka bar,da svari predhodno. A pokusalj da se izmuzes da vidis koliko mleka imas,mozda mu nije dovoljno. A ako se steze i grci, boli ga stomak od grceva.. Grej mu stomak i poatavi nes
to toplo u kreveac. Ili u kolica pa po kuci ga nunaj, i pokusaj da pustis fen,usisivac (beli sum) imas i na yt, to ih isto smiruje. :)

Pomoce ti i kapi za grcice ESPUMISAN ili BIOGAJE(isprobaj pa vidi koje mu pomazu,sve zavisi od djeteta do djeteta),ali samo ako se pridrzavas tih pravila gore,ako ne,ne moras ih ni kupovati jer ti nece pomoci...znam sve iz sopstvenog iskustva..eto toliko. Nadam se da ce tebi i jos nekom pomoci ovi savjeti,isto tako da cu dobiti odgovor da si isprobala ovo i kako se sad beba ponasa.
Hvala najlepše Veco što ste odvojili vreme da napišete komentar, poslušaću vaš savet. Pozdrav!
Grcici. Doji ga 10min jedna sika 10 min druga,i neka se dobro najede,nemoj mu davati tri sata da jede iako se zacene od plakanja,nosaj ga da se dobro ispodriguje,kad ti dosadi stavi ga da lezi na desni bok,a kasnije i na stomak i to samo ako si u blizini da ga nagledas. I drzi se toga dobro,i ja sam imala isti problem,beba mi ima mjesec dana i tako su me savjetovali pedijatri. Place on i sad ali je to mozda 3h u danu,a ne kao i prije po cijeli dan. Bilo je tesko slusati ga da place i ne davati mu siku ali zaista pomaze. Izvinite za ovako dugo objasnjenje,ali nadam se da ce pomoci. I jos nesto,bebe ne smiju da jedu svakih pola h,svakih sat ,sat ipo...najmanje svakih 2h,jer su njihova crijeva malena,on se najede,naguta se zraka,i kad ga zaboli stomak,njega instikt tjera da on trazi da jede,ako ti popustis i dadnes da jede ,ti na taj zrak samo dodajes jos hrane a njegov stomak se siri i pritisce i pluca i sve organe,a zrak je i dalje tu... e taj zrak je problem,hrana se tesko vari,a za to treba vremena. Izvinjavam se sto pametujem,ali nadam se da ce i vama pomoci.
Taj osmeh će vam istopiti srce, čak i ako je prethodna noć bila najgora do sada. :)))
Zvučat će smiješno ali da li beba mnogo spava :) od 20/21 h do podne sjutradan se budi samo da sisa, prvu turu odspava i po šest sati.
Naravno, preko dana ili nikako ili pola sata dremne.
Pitam se da li joj treba promijeniti naviku i kako, meni bi značilo da malo spava danju a i on se unervozi a ne može da zaspi prije svog termina :)
Drage mame treba mi mala pomoc.. Beba ima mesec dana, primili smo prvu vakcinu i evo vec dva dana kad jede i podignem je da podrigne sva se skupi i zaplace.. To traje nekih par minuta, pa taman zaspi i opet..Tek posle sat vremena zaspe i odspava do sl podoja. . Da li su grcevi u pitanju? Hvala...











Ja mojoj bebici dajem platex caj i pomaze joj za grceve. A inace i meni je bebic imala grceve vec u drugoj nedelji i najviše joj prija da spava na stomaku pa probaj tako da ti spava preko dana.
Draga imenjakinjo jesu grcevi,prilicno sam sigurna...Nama nekad popodne ne daju da zaspi,taman se uspava i stenje i u snu,samo je nasa beba po izlasku iz bolnice vec ih dobila (iako tvrde da je rano ali jesu grcevi bili)...Utoplite joj stomacic pelenicom ili termoforom preko garderobe,masirajte u pravcu kazaljke na satu kako bi joj lakse bilo.Bebama (barem mojoj) prija da je u narucju tada lakse se smiri...Ako se nastave mozete uvesti Bio Gaia probiotik kapi one su bezopasne a mozda vam pomognu.Izvinjavam se na poduzem postu. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »