Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Ne mogu da ne brinem kad je bebi stolica zelena. Kakva su vasa iskustva?
Od mleka zavisi boja stolice. Mi smo na AD. Zbog netolerancije na proteine kravljeg mleka. Cesto smo menjali mleko. 4 mleka za 3m. Od svakog je bila razlicita boja kake. Pedijatar u Fr, mi se smejao kada sam rekla za taj mit 'zelena stolica-gladna beba". Kaze da su noralne boje kake. I ako je tecna, nije strasno. Da samo mesam mleko sa vodom, koja bebama malo stvara zatvor. A da se dijarejom kod beba smatra, ako imaju stolicu vise nego popijenih flasica mleka u toku dana. Grcevi kod beba koje su na AD mleku, ne bi trebalo da imaju. Ako imaju, to je sto popiju vise mleka. Ako beba pije vise mleka, nego sto kao savetuju za taj uzrast (zavisi od bebe do bebe. Krupnije bebe vise piju), da se samo napravi veci razmak izmedju obroka. 3h je min za AD mleko, do 130ml, preko 130ml ide na 4-5h. I da sve to utice na boju kake. Kao i ako beba pije caj. Kamilica menja boju. :)
Po mom iskustvu redja nego inace, zelenkasta stolica zaista jeste pokazatelj da je beba gladna iako mnogi tvrde da je to samo mit. Ustedeli bi i meni i mojoj bebici mnogo muke jer je beba bila gladna i zaista imala zelenkastu, retku stolicu. Cim je problem resen stolica kao po knjigama, zlatna senfasta.
Ako je bebi stolica zelena i kao zabokrecina onda beba unosi samo prvo(vodeno) mleko i gladna je. Sve ostalo je ok. Zelenkasta,zuckasta, smedjkasta to je ok. Nekad stolica zna biti malo kao proliv zbog caja,vode. . . Ako dojite bebu pokusajte da je dojite prvo jednom dojkom a drugi podoj drugom da bi beba dosla do onog masnijeg mleka.
Ako je zelena odmah cim se ukaki konsultujte nekog strucnog a ako je kaka stajala u pelenama neko vreme ona promeni boju od žute do zelene;-)
Moja beba danas puni 3 meseca. Ona vec sa puna dva je pokusavala da ustane da sedne. Sada vec kad je stavim u polozaj kako su ovde objasnili ona se podigne i sedi i u tome je cak ni siroki povoj ne sprecava...
Mi smo u polusedecem jos od dva i po meseca uz dozvolu pedijatra, naravno dva sata maksimalno, podize se sama da sedne, vec je dva zuba je dobila... Malo meži je to sve cudno sve je prebrzo, mada dr kaze da je normalno...
Cao mame ...moj sin 27 puni tri meseca ...al evo dva puta se desava da kada obavi veliku nuzdu da je tamno braun...pa me interesuje vase misljenje jeli to normalno ili sta bi moglo bit...hvala vam puno unapred....pozzzz
Moja beba ima 3 mjeseca. Vec nekih 20-ak dana se desava da ne kaki po 2-3 dana, i kad se ukaki to bude jednom dnevno i onda ponovo 2-3 dana ne kaki. Grcice vise nema, hvala Bogu malo ih je i imala. Inace samo doji i od rodjenja koristimo bio gaja kapi. Malo vec pocinje da me brine to sa njenom stolicom.
imali smo i mi taj problemcic, medjutim kada sam pitala pedijatra rekla mi je da je to sasvim normalno kod malih beba, i da se vremenom sve koriguje. Tako da nema potrebe da brines :)
Moja beba ima 3 mjeseca. Vec nekih 20-ak dana se desava da ne kaki po 2-3 dana, i kad se ukaki to bude jednom dnevno i onda ponovo 2-3 dana ne kaki. Grcice vise nema, hvala Bogu malo ih je i imala. Inace samo doji i od rodjenja koristimo bio gaja kapi. Malo vec pocinje da me brine to sa njenom stolicom.
Moja beba u poslednjih 20 dana. Kaki svaki drugi dan.
Dr je rekao da je to normalno. I da svaka beba drugaciji ima bioritam, po pitanju svega. I da nam nekad iskustva drugih mama, samo stvori bespotrebnu paniku. Najbolje da lepo pratimo svoje dete. I ako treba da se alarmira zbog neceg, znacemo same.
I da beba nije lomljiva igracka, pa da toliko strahujemo da je ne pokvarimo. Vec da se opustimo i da uzivamo u svom detetu. I da majcinski instinkt najbolje radi.:)
Tako je i nama bilo isto bio gaia smo koristili.I to isto 2-3 dana ne kaki pa onda kolicinski mnogo kaki.
normalno je da beba nema stolicu i do 10 dana, pa pedijatar je tu pa se njemu obratite.
jel mnogo sto je moj malisan do sad dobio 3.5kg (sad ima 6.5)?doktorka je bila neodredjena, kao jeste.previse ali nije debeo. Samo sisa.
Mi smo dobili 5kg od rodenja, samo doji.
hvala na odgovoru :) moje prasence bi samo sikilo po ceo dan :)
I mi smo dobili blizu 3,5. To je skroz ok :)
Mi imamo problem sa lezanjem u kolicima. Inace je divna i nasmejana beba, ne drzimo je mnogo u rukama ali kako je stavimo u kolica i krenemo u setnju, krece igranka. Pokupovala sam i zveckice i igracke koje vise i izgledamo kao putujuci cirkus, ali slaba vajda. Blam me je da je pustim da place jer nas onda svi zagledaju dok mene znoj obliva pa se setnja zavrsi sto u jednoj ruci nosim nju od 6 kg a drugom guram kolica.. Imala sam i pokusaje da je pustim da otplace po 10tak minuta ali ide do granice dok se ne zaceni pa posle bude i gore.. Jel ima neko sa slicnim problemom?
ovo je stari post ali da dam savet mamama koje sad citaju. Aplikacija baby sleep, bilo koji zvuk pustite i beba se umiri i uziva u setnji 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »