Komentari za tekst "Carski rez: Porođaj carskim rezom i šta sve treba da znate"

Komentara
173
Ostavite komentar
Moj porodjaj se zavrsio carskim rezom jer se beba nije spustala 8 sati a ni ja se nisam dovoljno otvarala. Sam oporavak nije strasan bio, vec posle dva dana je mnogoo lakse. Problem je bio veci nakon porodjaja zbog mleka koje je nadolazilo u kapljicama. Nemam iskustvo sa vaginalnim porodjajem, ali mislim da ti priroda odradi svoje. Hormoni se regulisu brze i mleko nadodje, psihicki si stabilniji jer posle carskog se probudis i daju ti bebu a ti nemas nikakav osecaj jer si osamucena
zdravo svima. Porodila sam se carskim pre dva mjeseca, bio je planirani carski zbog dioptrije. Bila Sam uplasena malo. ali iskustva drugih su me hrabrila. međutim, kada su me probudili, posle pitanja kako je beba bilo je zašto me ovoliko boli?! daj te nesto protiv bolova!. tri dana na intezivnoj su bila bolna prvi dan je bolelo svakako, a sledecih pri pomjeranju bilo kakvom. bilo je tesko 7 dana ali 8og je bilo bolje. 9 og sam došla kuci. iskreno mislila sam da neće biti strasno meni je bilo. to je moje iskustvo sa carskim.
Mary kolika ti je dioptrija? Moja je oko -5 pa ne znam koliko je opasno za prirodni porodjaj.
Nakon jednog vaginalnog i jednog carskog mogu samo da kazem da bih svake godine radjala po jedno dete ako bi mi garantovali vaginalni porodjaj. Prirodno je za mene ipak daleko bolje.. Lakse se kreces, obavljas sve oko bebe i sebe. posle carskog, ko prebivena. koji god pokret da uradis, trebaju ti bas ti misici na stomaku. moje iskustvo je takvo, bilo - ne ponovilo se.
Mene nije nista bolelo,malo samo prve noci. Nije mi bilo muka ni jednog trenutka,nisam osecala glad. Drugog dana sam ustala,pazila bebu,dojila. Malo sam isla savijena jer sam mislila da ce da mi se otvori rana i ispadnu organi,sto je naravno nemoguce. Vadenje konca se ne oseti. Jedino mi je kateter grozan,nije bolno,ali je odvratn osecaj.
Zdravo svima. Ja sam se porodila carskim rezom pre 10 meseci. Generalno je sve prošlo ok, treba samo malo više vremena za oporavak u odnosu na vaginalni porodjaj. Ustajanje i kretanje je dosta teško u početku, ali bitno je kretati se što više jer je svakim danom sve lakše. Mene i sad nekad zigne rana po malo, a za potpun oporavak mi je trebalo par meseci. Ali uz bebu sve brzo prodje. Srećno svima!
Ja sam se porodila carskim rezom pre 8 meseci. Najteze mi je pala anestezija,bila je opsta anestezija,za mene grozno iskustvo. prvo kroz masku udisala kiseonik i kad su tom kiseoniku dodali anestetik za uspavljivanje,imala sam osecaj kao da se gusim i kao da sam totalno paralisana,secam se da sam pokusala noge da pomeram da dam doktorima do znanja da se gusim i da nemam vazduha al nisam uspela da se pomerim,cula sam kako su komentarisali nesto kao da nije u redu i odjednom mi se zatamnelo pred ocima (bila sam uspavana). Oporavak je bio odlican,prvi dan su bili jaki bolovi a posle vec podnosljivo. Izvinjavam se na dugackom tekstu,samo sam zelela da podelim svoje iskustvo sa vama. Ako se neko odluci za carski,najbolje da se on uradi spinalnom anestezijom.
Ja sam se pre osam dana porodila hitnim carskim rezom u Frontu. Da mi je neko pricao da ce sve da prodje tako bezbolno i savrseno, ne bih mu verovala.Carski rez je po mom misljenju,od sada najbolja i najbezbolnija opcija za porodjaj!
slazem se ✔
Pišem iz razloga što sam pre porodjaja čitala svakakve gluposti po internetu vezano za iskustvo sa carskim rezom.. Evo kako je to izgledalo u praksi.. Došla sam na kliniku veoma uplašena zbog pročitanih tudjih "iskustava", kada su mi davali anestetike i epidural apsolutno ništa osetila nisam sem na sekund prvi ubod igle koji je zanemarljiv! Posle nekih 15min mi je proradilo dejstvo epidurala, gde pritom na operaciji odnosno porodjaju carskim ništa sem malo trzaja osetila nisam. Prvi dan protekao bez ikakvih bolova, za dalje ćemo videti posto sam se danas porodila.. Tako da devojke, ne citajte negativne komentare, moja prva pomisao je bila "ja sam razmazena ali te zene kojima je carski strasan ili bolan mora da su me debelo presisale, isto tako i u kukavicluku.. Samo napred, sve najbolje!
Pozdrav svim buducim mama,ja sam se pre tacno 4 nedelje porodila carskim rezom u Narodnom frontu.Carski je bio planiran,beba mi je bila karlicno.Podelicu sa vama svoje iskustvo,ovde sam pre porodjaja procitala mnoge negativne komentare i malo me je to uplasilo.Hocu da vam kazem da je carski pesma ali bukvalno,sve je proslo brzo,prvo vece bolovi ali nista strasno u svakom trenutku mozete da se zalite sestri da vam da inekciju,moj savet da se zelite kad pocne da pecka nemojte da cekate da pocne pravi bol.Neprijatno je samo okretanje prvo vece i sutradan koje morate da pregurate zbog boljeg protoka krvi.I prvo ustajanje naravno boli i malaksali ste ali opet nista strasno,ja sam vise imala strah i kad sam ustala bila sam iznenadjena znaci nista strasno.Rana me je bolela svega 10 dana,posle sve manje,sad ponekad,neprijatno je kad kines pogotovo ako se to desi u prvih par dana.Bitno je slusati doktore i jesti hranu bolnicku zbog rada creva kasnije.Izasla sam iz bolnice 3 dan,tj 4 ali vam se dan porodjaja racuna kao nulti...Sto se reza tice jako je mali u bikini zoni,cak mi je 3 dan izgledao super,uopste se ne vidi,mazem silikonski gel za oziljke i koliko vidim da ga uopste nece biti.Tako da buduce mame glavu gore sve se prezivi a carski se ne zove za dzabe tako.Samo se opustite i budite srecni sto cete uskoro biti sa vasom bebom,a od trenutka kad vam je donesu sve se zaboravlja..😊😊😊
Evo i mene drage moje trudnice...upravo se oporavljam od planiranog carskog reza koji je uradjen juce....mogu samo da kažem da sto se operacije tice to je najlakši deo....prvi dan oporavka i prvo ustajanje su teski,ali može se izdržati...😊
I ja imam dva decka koji sam rodila na carski sad sam trudna s trecim jos mjesec dana do poroda i on ce na carski.Jer vaginalno vise ne smijes ni u ludilu
Da li moze da se traži carski u frontu? Termin prošao,zatvorena skroz,beba oko 4 kg,ja sitna.
Carski rez i nije toliko CARSKI. Jeste samo olaksavajuca okolnost. Bolova takodje ima s tim da se na 6 sati daju injekcije protiv bolova. Iako u stanju mirovanja ne boli pri svakom pokretu boli rana i do mesec dana nakon porodjaja ali pritom sve manje i manje. Vise boli vracanje materice takodje uz injekcije ali i ceo deo kicme i zadnjice od svih tih injekcija. Ta bol inace moze dosta dugo da se zadrzi pa cak i do nekoliko godina. Toliko o "carskom", nije ni on bas sjajan...
meni su davali na 4 dok sam bila na intenzivnoj nista nisam osetila
treba mi savet, juce sam saznala da sam trudna, a prvi carski mi je bio pre osam meseci, pa me zanima dali je to rizicno
Ja sam 8meseci posle prvog carskog ponovo ostala trudna. Oporavak posle drugog CR mnogo brzi i laksi. Sada sam posle 14god opet trudna sa trecim detetom. Samo hrabro. Uzivaj!
Cao mame.
Ja sam ybog disproporicije morala na carski.NIKAD VISE...ja sam ya malo dusu ostavila tamo.lekari su odradili fenomenalan posao,ali oporavak....prvi dan sam povracala,mislila sam da cu da umrem od bolova...ako moj ginekolog da yeleno svetlo da bih mogla sl.put vaginalno da se porodim,bey problema,onda hocu,inace ne....drugo,ja sam to doyivel ako neki neuspes,jako sam se lepo pripremila psihicki na porodjaj.
Pozdrav svim mamama i trudnicama.Koliko pre termina vam je zakazivan drugi carski rez.Meni je dr.zakazao 5 dana pre termina i mene to malo plasi.

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »