Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
Drage mame i buduce mame. Bila sam danas kod doktora, vidi mi se plod i otkucaji srca su prisutni :) Ali me brine jedna stvar, sto sam 26.novembra popila cetvrtinu leka za spavanje a bila sam vec tada trudna ( nisam znala) , da li to moze da utice na plod i da li je neko imao slicna iskustva?
ja sam 5 nedelja i 5 dana malo me grudi bolje samo prilikom ustajanja iz kreveta drugoh simptoma nemam mozda dodju kasnije
hhh
Odmah na pocetku veliki pozdrav za sve buduce mame, imam jedno pitanje.Ovo je mkja druga trudnoca,sesta nedelja, imam jake mycnine i traju skoro cijeli dan,bas ruzan osjecaj, imala sam ih i u prvoj trudnoci,ali nikako kao u ovoj mjeri.Nemam apetita da jedem,pa cak ni da pijem,stvarno grozno.Dobila sam neke tablete za to,nekad pomognu ali slabo.Da li se neko susretao sa ovim a sigurni da jest,i da mi kaze kako i koliko ce ovo trajati, i sta je dobro za ovako mucne mucnine.Hvala unaprijed.
Ja sam u prosloj trudnoci imala velike mucnine od samog momenta otvaranja ociju. Pored kreveta sam drzala neke keksice, koje bih pojela pre nego sto glavu podignem sa jastuka. To mi je pomagalo da odmah ne trcim u kupatilo na povracanje.
Zanimljivo, sada sam u sestoj nedelji i nemam mucnine, ali imam drugih problemcica..
Odmah na pocetku veliki pozdrav za sve buduce mame, imam jedno pitanje.Ovo je mkja druga trudnoca,sesta nedelja, imam jake mycnine i traju skoro cijeli dan,bas ruzan osjecaj, imala sam ih i u prvoj trudnoci,ali nikako kao u ovoj mjeri.Nemam apetita da jedem,pa cak ni da pijem,stvarno grozno.Dobila sam neke tablete za to,nekad pomognu ali slabo.Da li se neko susretao sa ovim a sigurni da jest,i da mi kaze kako i koliko ce ovo trajati, i sta je dobro za ovako mucne mucnine.Hvala unaprijed.
Malo vise jedem (moj dragi bi sad rekao "Malo???!!!"), grudi me ne bole sad nesto posebno tj nista strasno ali bradavice su jako jako jako osetljive.
Sto se tice umora, da, brze se zamaram, uvece se komiram (dal legla u 20 ili u 23h) ali se svako jutro budim u 6 :-( ja, koja sam spavalica, koju inace budi bez preterivanja 10alarma, neko ko bas tesko ustaje je poceo da se budi odmoran u 6ujutru sa sirom otvorenim ocima :-( da li se jos nekoj tako nesto desava?
Istooo bas isto Mi se desava svee. Jutros se probudila pola 7 i kontam " pa Boze sta se desava sa mnom"
Ja bih mogla spavati po 12 sati dnevno. Cim padne mrak ja lezem pa se ujutru probudim u pet-šest. Što se tiče ostalih simptoma apsolutno ništa.
Ćao! :-D Bila sam danas na pregledu beba je za sad ok, pijem folnu kiselinu 1x1 i pošto sam imala braonkasti trag na vešu juče, koji je hvala Bogu prestao, doktor mi je dao utrogestan 3x1 da pijem ukoliko se opet pojave kakvi braon tragovi ili krvarenje. Za 10 dana idem opet na kontrolu. :-D
Zaboravila sam da napišem da osim što jedem malo više imam i osjetljive grudi..
Zdravo :-) Sutra idem na prvi pregled... Poslednji put sam imala 19.10.2015. kasnilo mi je pa sam uradila test iiii dvije linije!! Da bih bila sasvim sigurna, 30.11.2015. uradila sam i betu koja je iznosila 913,0 mIU/mL, jedinica ref. vrijednosti
Pozz svima... u 6 sam nedelji trudnoce... presrecna sam jer je to prva dugo ocekivana trudnoca. Isla sam na prvi pregled,sve je bilo ok. Sledeci termin imam za 2 sedmice pa se plasim da li cu cuti otkucaje srca. Pijem Utrogestan 3x1 I folnu kiselinu. Drzite mi fige I sretno svima...
Kod mene sve isto 😊👍
da li neko ima zavaljenu matericu? ja sam u 6ned i pijem utrogestan posto imam bolove ...vec 3dana mirujem i cekam UZ za 2 nedelje.. (ceka se srcana radnja) medjutim mene kicma u donjem delu sve vise boli...ima li neko sl iskustvo?
Ja sam u 6oj nedelji i uzimam utragestan a imam zavaljenu matericu. Bolovi su mi na momente bas jaki-i dr mi kaze da je to normalno jer se materica rasteze i da ce me boleti do treceg meseca.
cao, od juce koristim utrogestan i danas me vise ne bole grudi, da li jos neko ima sl iskustvo? inace sam pre godinu dana imala missed abortus... trenutno sam u 6ned i jos se ne vidi srcani rad...imam zakazan UZ za sve nedelje
E pa zenice nova sam ovde. Zanima me gdje mogu u kojem dijelu foruma da postavim sliku ultra zvuka da se konsultujem sa mamama koje su nosile dvojke ili trojke :)
Drage moje zenice. Ja sam na kraju pete nedelje, 5tog idem na prvi UZ. Da li je normalno da ja nemam nikakve simptome niti naznake trudnoce. Da li ima slicnih da nebrinem. Hvala na odgovorima.
hej..
ja sam takodje primakla 6-oj nedelji,da ne pogledam betu ne bih ni po cemu znala da sam trudna...
bas nikakvih simptoma nemam ☺
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »