Komentari za tekst "Šta kada beba ima grčeve?"

Komentara
216
Ostavite komentar
Cula sam da nesme ni rostilj jer taj dim izaziva grceve.Ja sam pojela batacic i raznjic sa povrcem i 5zalogaja mesa uprkos upozorenju da ce smetati i evo vodimo borbu ceo dan.Kad vrisne od bola odmah i ja pocnem plakati.Uzeli smo termofor i neki cajic od komoraca u apoteci.Termofor pomogne,caj nece da pije,ustvari jako jako malo uzme.
Hvala do neba Miri koja nam je ovde u komentarima rekla za Coliprev. Koristimo ga oko 8 dana,a grcevi su prestali vec sutradan nakon upotrebe. Inace smo probali i Vaju i Humanin caj i Bibilibi i Enterokind. Nista nije bilo ovako efektivno. Probajte svi,necete se pokajati.
Jeste sve individualno,ali ja sam ga kupila jer po odnosu pluseva i minusa vidim da je vecini pomogao. Mene su ubedjivali da grcevima "nema leka",ali nisam odustajala dok ga nisam pronasla. Nema vise histericnog placa 3 sata dnevno. Treba ostavljati komentare da se pomogne ljudima. Ovaj lek mi niko nije preporucio,ne bih ni znala za njega da nisam videla komentare u ovoj rubrici.
Sve je individualno.Bas zbog komentara koji su bili da je Coliprev odlican, da odmah prestaju grcevi itd mi smo brze bolje kupili i koristili nedelju dana, nikakav pomak, tako da sve zavisi od bebe do bebe. Nema sta nismo probali, jedino zvuk fena umiruje, nista vise!
Daju se uz svaki obrok,sad ne znam kako se daju bebama koje sisaju,posto se sipaju u flasicu,valjda se izmuzes u flasicu. Mi smo na mlecnoj formuli i ima tacno napisano koliko kapljica ide na odredjenu kolicinu mleka. Npr moj sin pije 150ml i stavljam mu po 8 kapljica u svaki obrok. Ali one se daju i bebama koje sisaju.
Da li se kapi daju pre svakog podoja?
Kupila sam ih u Beogradu,ima tacno na njihovom sajtu adrese apoteka gde ih ima da se kupe. Mozda ima i u Bosni,vidi na internetu.
Kristina, gdje ste kupili Coliprev? Mi smo iz Bosne, kod nas nema tih kapi.
Hteo sam da pitam koliko se kapi infacol daje u dohranu bebi od mesec dana jer nemam prevod sa madjarskog na srpski? Posto smo mu davali espomisan kapi da li smemo da prekinemo i pokusamo sa infacolom?
Moze li neko da mi maze koliko Kali infocula she stavlja u dohranu detetu of me sec IPO Dana.Uzeo Sam Kali Ali nemam upustvo prevedeno.Hteo big jos nest da pitam-posto my dajemo espromisan Kali da life moze da she Perkine I predje name infocol?
Zdravo svima. Moja beba ima sada 6 nedelja, ulazimo u sedmu. Grceve ima od samog izlaska iz porodilista. Pomogao nam je Humanin caj od kima i komoraca, ublazio je grceve ali ih i dalje ima. Iako koristimo caj u kombinaciji sa Enterokind kapima u poslednjih par dana bebac ima mnogo jace grceve nego pre i toliko mucno i neutesno place da sam i ja sa njom plakala. Ima li neko ovakvog iskustva?
Pozdrav. :)
Drage mame, evo i mene da podelimo svoje iskustvo. Beba mi ima 3 meseca i do pre nedelju dana je imao grčeve, koji su postajali sve gori i gori. Probali smo sve redom, Espumisan, Bio Gaju, termofor, toplu pelenu, masazu, nosanje na 101 način, stavljanje bebe koža na kužu... ništa nije pomoglo. Mama mi je savetovala jos pre mesec dana da probam da mu promenim formulu (posto ga i dohranjujem), ali nisam htela jer sam se plasila da mu ne bude gore. Pre nedelju dana beba je toliko plakala da sam na kraju resila i to da probam. Istrazila sam malo na netu i kupila mi mleko koje je specijalno protiv grceva, ima manje laktoze. Znam da zvuci kao reklama zato necu reci koje je u pitanju, ali eto da znate da je mozda i do mleka, slobodno probajte da promenite, mojoj bebi je bilo bolje ODMAH, nisam mogla da verujem, vec prve veceri nista od grceva!!! Zao mi je sto nisam odmah to uradila, nego se jadnicak namucio.
Ivana,kazi mi molim te koje je mleko u pitanju,jer bih probala da dam cerkici.Ima jake grceve,place i muci se po nekoliko sati.Svasta smo probali,osim da promenimo mleko.Hvala 😊
Drage mame,
moram da podelim svoje iskustvo na ovom mestu jer sam upravo ovde našla rešenje - više nemamo grčiće i mirno spavamo.
Kod nas su grčići krenuli odmah po izlasku iz porodilišta, patronažna sestra nam je rekla da uzmemo espumisan ili neki probiotik u kapima. Uzeli prvo espumisan - 5 dana ništa bolje. Biogaja - 7 dana malo bolje. Čajevi, masaža, muzika, buka - tek ponekad upali. Ja očajna pročitam sve što sam mogla da nađem o grčevima i rešim da kupim kapi na koje sam naišla ovde na komentarima: Coliprev. Nama je coliprev pomogao odmah a sad već trošimo četvrtu bočicu i nemamo više problema. Malo je skuplji to je jedini problem, ali mi je mnogo teže padala panika u kući kad krene plakanje.
Hvala dobrim osobama koje podele svoja iskustva pa tako pomognu nekom. Nadam se da ću i ja nekom pomoći, zato i pišem ovaj komentar.
Dobar dan htjeo bi pitat jel zna netko jel ima coliprev kapi da se kupi u Njemackoj vidim da su dosta ljudi zadovoljni pa ako itko zna molim vas za odgovor hvala.
Ana, hvala na savetu za Coliprev preparat. Sin je plakao zbog grčeva i kako sam mu dao prvih 5kapi preparata, mali spava kao beba, satima. Preporučujem svima ovaj preparat, spas za dete i roditelje.
moj bebac vec ulazi u 4 mjesec,al od rodjenja ga zezaju grcevi...sve smo skoro probali,espumisan mu je najvise pomogao,i caj od kamilice i kima.Mada nista u potpunosti nije djelovalo...
Mojoj bebi nije pomagao nijedan preparat, mislim da smo probali 5-6 različitih... Kad krenu grčevi činilo mi se da nema kraja i svi smo bili iscrpljeni.
E onda je moja zlatna doktorka (hvala joj) rekla da uzmemo neki nove kapi ColiPrev i da se strogo držimo uputstva, tj. da ne preskačemo obroke jer se daje pre svakog podoja. Već prvog dana su grčevi stali!!!
Samo je malo teže naći ga, nema ga baš svaka apoteka...
Možda još nekom pomogne :)
mozete li mi reci ima li se gdje kupiti to, zivim u tuzli, dakle tu ili bar negdje blizu tz?
Bravo, Miro, hvala za savet! Kupili ColiPrev, i grčevi prestali već od prve doze :-) Nema u svakoj apoteci ali na njihovom sajtu na stranici http://www.decijekolike.rs/gde-kupiti/ ima mapa sa apotekama koje imaju.
Pozdrav za sve u Bebac.com, i hvala puno!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »