Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Sestra je imala hematom u trudnoci ali nije ni znala dok nije prokrvarila. Hvala Bogu nije uticalo na bebu. Tako da znas da ako ne daj Boze prokrvaris od cega ti je, nemoj da se uplasis. i najbolje bi ti bilo da mirujes i odmaras jer hematom moze da se resorbuje pa da uopste ni ne dodje do krvarenja. Uzivaj u trudnoci i pozdrav! :)
Pozdrav mama, i ja sam u devetoj nedjelju trudnoće, mućnine imam i dalje ali sad manje, samo ujutro ali odmah nakon doručka i redovnih dnevnih obroka osjećam se bolje ali vožnja mi smeta previše. Nisam se još počela debljati, jer sam poprilično izgubila na kilaži tokom prvih sedmica drugog mjeseca zbog jakih mučnina i povraćanja. Nadam se da će vam svima dobro napredovati bebe kao i meni i da ćemo imati lijepe i zdrave bebače.
cao :) ja sam 8 nedelja i par dana...zanima me koji se testovi sve rade i kad? Dabl,tripl...pozzz :) :*
Dabl u 12. nedelji, tripl kasnije
Ćao svima! :) I ja sam u 9. nedelji trudnoće, danas smo suprug i ja išli na prvi UZ, ali se opet ništa nije videlo... :) Pa je dr morao da radi vaginalni pregled, na ekranu je bila mrvica 25 mm, glavica, stomačić, rukice, nogice, čuli smo i rad srca, ma nešto neverovatno... :))) Nemam mučninu, ne povraćam, štaviše imam popriličan apetit s obzirom na to da sam pre mogla i da gladujem, a inače mnooooogo volim slatkiše, obožavam ih, i k'o za baksuz mi se sad povećala želja za njima... Pih, baš me neće da ih se okanem. :) Ostalo i dalje jedem kao i do sada, ništa masno, preslano, začinjeno, ne jedem beli hleb ili previše hleba, jedem mnogo voća kao i uvek i tako... Jedino što pijem je folnak, ponašam se kao i pre trudnoće, normalno imam odnose sa suprugom kao i do sada, nijednom nisam prokrvarila i tako... Samo da ostane ovako i biće super. :) E jedino što me ubija iz dana u dan je što mi se mnogo spava, neprekidno sam umorna, bole me mišići i tako... Što bi rek'o narod - sva sam kilava. :P :D :) Pozdrav svim sadašnjim i budućim mamama koje se druže ovde. :)))
Pozdrav svima. I ja sam 9. nedelja trudnoce. Za sada je sve u redu samo mi je muka u toku dana. Ne povracam vec imam neki konstantan osecaj nelagodnosti vec neko vreme. Plasim se da se ne ugojim jer uglavnom pokusavam da pojedem nesto kada mi je bas bas muka. Imala sam zatvor prvih par nedelja ali sam to sredila. Uzimam neke tablete sa biljnim vlaknima (Psyllium Husk) i stvarno mi je bolje od toga. Eto... Inace imam 32 godine i ovo mi je prva trudnoca. Na poslu mi malo pada koncentracija ali otprilike to je to...
Pozdrav svim mamama! :)
U 9.nedelji sam trudnoce, imam 25 godina,ovo mi je prva trudnoca, tako da mi ovaj forum veoma znaci :) Do sada nisam imala nikakvih problema, u 6.i 7. nedelji sam imala malu mukicu ali bez povracanja, pila si dosta cajeva, tako da je to pomoglo. Vidim da vecina ima problem sa stolicom a ja do sada nisam imala,cak je imam vise puta dnevno :) Ne pijem nista u vidu tableta, sve vitamine unosim kroz voce i povrce. Ishrana je uglavnom ostala ista, s tim da neku hranu koju sam obozavala ne mogu da zamislim,odmah mi je muka, i prije nisam mogla da zivim bez slatkisa sad mi se uopste ne traze, uglavnom samo slana hrana. Naravno,pojedem kolac, palacinke ali zelja za slanim je dosta veca :) Do sad se nisam udebljala ni gram. U utorak idem na kontrolu,jedva cekam da vidim malu mrvicu :)
Cao svim mamicama , usla sam u 9 nedelji ,do sad nisam imala nijedan ali nijedan dan mucnine nit sam povracala ,ali bas nista , jeli to normalno ili ce mi tek poceti mucnine ? Isto tako imam veliki problem sa stolicom , nemogu se danima isprazniti a jedem sve zivo sto sam procitala po netu ,zna li neka neku receptu za opstipaciju .Pozzdrav
Caj od sene se ne sme piti u trudnoci, dolazi do kontrakcija
Suve sljive, smokve i caj od sane (moze se naci na apoteci)...Sve to u choper izmiksas i napravis kuglice...Jedes po potrebi.Provjereno radi, a nicemu ne skodi :)
Probajte da pijete Donat vodu, ne vise od 3dcl na dan. Mozete 3xdnevno po 1 dcl. A, sto se tice mucnine verovatno je necete ni imati - na Vasu veliku srecu. Meni inace za stolicu tj.praznjenje creva pomaze i kad popijem kafu ujutru na prazan stomak...pa, pokusajte i srecno. :)
Imam velike mucnine, od jednih prijatelja sam saznala da pomaze caj od lista maline. danas cu pokusati to da pijem. Da li je neki imao iskustva sa tim cajem?
Ne pijte čajeve od lista maline ili kupine to je za otvaranje i laksi porod, pije se kad pocnu kontrakcije odnosno porodjaj da bi lakse zena prošla i da ne dođje do cijepanja ( kako se vec u narodu kaze) . Uzgred, caj od sene za opstipaciju je ZABRANJEN u trudnoći. Suho voce ili hladno mlijeko pomaze.
zdravoo svima.. evo I ja da prijavim.. usla sam u 9-tu nedelju I imam jedno pitanje.. da li su dozvoljeni odnosi do 3-eg meseca?... ja sam nesto bojazljiva, I imam strah, I jednom smo spavali, ali nikako da se opustim, I sve nesto jedva.. hvala na pomoci... ;)
Meni je trudnoca uredna, ali mi je doktorica savetovala da nemamo odnose tj. uopste orgazam dok se ne ucvrsti posteljica u materici i da ne sedam na biciklu do 12 nedelje.
Naravno! Ukoliko je trudnoća uredna, zašto da ne :)

Pre 3 dana sam usla u 9 nedelju. Prosle nedelje sam imala jake mucnine i povracala sam nakon svakog obroka. Medjutim od ulaska u 9tu je to samo od sebe prestalo. Naredni UZ mi je za 2 i po nedelje i jedva cekam da vidim svoju bebu. Inace mi je prva trudnoca 😉 Zanima me jel ok imati odnose? Prilicno sam bojazljiva da ih imam tako da od pocetka trudnoce sam zapostavila svog supruga 😕
pozz 9 ta sam ned i jucer prilikom odnosa bilo je malo krvi na muzevom udu odmah smo prekinuli odnos.Oprala se nije bilo nista i danas opet malo al da na pomenem da je bron boje i kao sluz doktora sam zvala tek u ned imam zakazano. Nista me ne boli i da druga mi je trudnoca prije skoro tri god sam rodila carskim rezom.Zene dajte savjet uzasno sam se prepala.
Takodje mi je prva trudnoca i 9ta sam nedelja. Imam normalme odnose sa verenikom jer nije zabranjeno samo treba biti pazljiv i nezan...i meni se s vremena na vreme pojavi taj braon iscedak ali ginekolog koji mi vodi trudnocu kaze da ne moram da brinem(dok nije krv i dok nema bolova sve je kako treba) kada ti se pojavi taj iscedak samo moras sto vise odmarati i ja pijem na 8h utrogestan tablete,jako sam mlada 21god tako da su mi prepisane radi preventive i prezadovoljna sam. Nikad nikakvi bolovi i super se osecam ..pozdrav
Cudi me da lekar nije napomenuo da do 12 nedelje ne bi trebala da imas odnos. U sustini mislim da nije nista strasno, miruj do nedelje. Pozdrav!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »