Komentari za tekst "Recepti za bebe od 8 do 10 meseci"

Komentara
144
Ostavite komentar
Uzas : margarin, kisela pavlaka, kravlje mleko itd za tako malu bebu prerano....
Nek mi neko (po mogucnosti autor recepta) kaze koji je to POSNI KRAVLJI sir!? I da li onaj ko sastavlja recepte ima bebu kojoj daje margarin? Dalje ne želim ni da čitam, možda ima jos ispada...
posni kravlji sir nije stvarno posni nego se misli na onaj sto je nemastan ili vrlo malo... mladi sir npr.. toliko..
Neko je ovo prokomentarisao vec, ali stvarno jos jednom treba spomenuti - da li je moguce da je neko u recept za bebi hranu stavio margarin??? Toliko nezdrava i nepotrebna namirnica... A takodje se spominju so i secer u nekim receptima. Ovo je odeljak za bebe od 8-10 meseci! So se ne stavlja do godinu dana, a umesto secera postoje prirodni zadladjivaci (sok jabuke, kruske... med malo kasnije). Deca treba da nauce na prirodne ukuse hrane i da steknu zdrave navike od pocetka, ako je to ono sto zelimo za svoju decu, a vasi saveti i preporuke bi trebalo da idu u tom pravcu.
Bebi ispod godinu dana, a i duze ako je moguce ne treba stavljati so u hranu, iskljucivo prirodne zacine. Sama hrana sadrzi dovoljno soli. Prirodni zacini popout persuna, celera, belog luka u prahu, nane, cimeta, vanile, djumbira itd. se mogu uvesti od 8 meseca pa nadalje, U malim kolicinama. Nemojte preterivati.
U domu zdravlja sam nedavno video ogroman plakat gde se vidi da detetu sole glavu. Napomena je da je bebama neophodna ogromna količina joda.
Postovana,

Vi ocisto niste dovoljno informisani da bebe nema predifinisanu potrebu i da joj je hrana bljutava je izjava koja nema nikakvu osnovu. Beba je sasvim zadovoljna prirodnim ukusima hrane. Sve ostalo su stecene navike. A dodatne informacije o stetnosti dodavanja soli u hranu mozete i sami izguglati da Vam ne bih crtala koje posledice moze imati po bebino zdravlje.
So se može naći u:
Voću
Povrću i salatama
Mesu
Ribi
Jajima
Sočivu
Majčinom ili adaptiranom mleku

Vase dete radite kako hocete, ali Vam iskreno savetujem da se obrazujete pre davanja ovakvih komentara koji nemaju nikakvu medicinsku argumentaciju jer vi i slicni dovodite u zabludu majke sa pogresnim savetima.
pa jel vi volite izdinstan bljutavi krompir, sigurno ne..pa tako ni beba,,uostalom svako zna svoje ;)
Drage mame moja bebaima 8 meseci i dve nedelje, do sada je jela sve sto joj spremim od voca,povrca mesa ali u poslednje vreme odbija da jede slano tj.meso i povrce jede samo voce, da li je to normalno sta da radim, ona i dalje sisa ali odbija sve sto nije slatko.
Da li sam dobro procitala,adaptirano mleko moze da se kuva?? i kako bih inace bebi od 9 meseci pravila suklijas?
Adaptirano mleko ne moze da se kuva. Bebama se pravi sutlijas do godinu dana na vodi pa se naknadno dodaje majcino ili adaptirano mleko.
Moja beba ima 8 meseci i 2 nedelje ... Ruckamo sve ,( meso , voce , povrce , zitarice...) Nemamo jos nijedan zubic , ali je poslednjih par dana pocela da se vudi nocu, pa se iskreno nadam da su razlog zubici :-) Sto se tice pripreme hrane , kuvam joj sve bez soli i secera i ne dodataka margarina ,maslaca i ostalog . Od svezeg voca jede samo dinju , kruslu i bananu:-)
Drage mame moja beba ima 8 meseci,jede sve a ima dva zubica samo..Ne kkupujem kasice sama sve pravim voce i povrce obozava,kacamak i jogurt/pavlaka,popara,spanac sve bukvalno jede bez pasiranja samo kroz visljusku izgnjeceno,jer zna da zvace..Razmisljam da mu sada ubacim i ribu..Sta vi mislite o ribi?
Od ribe mozes oslica, lososa ili generalno belu ribu bez puno kostiju. Ono sto je bitno da i kada na pakovanju pise da nema kosti, treba proveriti makar kroz prste da nije neka ostala pre davanja bebi. Inace je bebama od 7meseca dozvoljeno davati ribu. Izbegvaj tunu i slicne ribe.
Postovanje Mame,moja bebana ce napuniti 9 meseci za 10 dana.Bogu hvala,jede sve sto joj skuvam,a ponekad kad sam u zurbi pojede i kupovnu kašicu.Povrce i meso joj kuvam sa maslacem,nikako sa margarinom i mrvicom soli,posto nece da pomirise hranu,ako joj malko ne posolim,ali inace nisam pristalica soli.Sa maslacem i soli sam pocela tek sa navrsenih 7 meseci,kad je pocela da mi odbija hranu.Sisa i dalje,ima 5 podoja u toku 24h.Jedino sto nikada nije htela da jede to je jabuka i sok od jabuke.Jos joj ne dajem nista od svezeg voca,sem banane.Ujutru joj spremam vocnu kasicu,krusku,kajsiju,sljivu,bresku,sve kuvano.Nakon 3h ima podoj,rucak je izmedju 13h i 14h(belo meso,pileca dziga,ćureće belo,brokoli,karfiol,sargarepa,krompir,tikva,pirinac,grasak,palenta sa jogurtom i popara nekad za rucak,nekad i za veceru),posle ide na spavanjac,spava oko 2,5 i 3 sata,kad ustane sisa,vecera oko 19h keksolino,cokolino,skuvam joj griz,popara,palenta.Spavanje je najkasnije u 9,mada je uglavnom u pola 9.I dalje se budi u 5h da sisa,a kad je muce zubici,budi se i 2,3 puta nocu.Mame slusajte svoje bebe,ako ne zeli da jede dajte joj da sisa ili adaptirano mleko,mada moja beba nije htela adaptirano,pa sam joj dala kravlje 2/3.Ponudite joj obrok malo kasnije.Ako nece voce stavite mrvicu secera,ako nece povrce stavite mrvicu soli,uvek postoji razlog zasto beba nece nesto.Mozda je muce zubici.Uzivajte u svojoj bebi,pevajte joj,mazite je i nemojte se previse opterecivati sa hranom.Pozdrav
Bravo mama. Slazem se oko svega. Sem oko kravljeg mleka :) ali to je moj licni stav.
moja beba ima osam meseci jede kroasan dali sme to da jede ima vec 2 zubica
Drage mame, ja imam bebicu od 8 mjeseci koja obozava da doji. Shodno tome imamo jako puno problema sa kasicama bilo koje vrste, a posebno sa vocnim. Njemu dojenje moze biti kao obrok neka 2,5 do 3 sata. Jos uvijek mu nisam probala dati sirovo voce (jabuku ili krusku), a o banani da ne govorim, ne zeli nikako. Takodje, flasicune zeli ni dudu pa tako imamo problem i sa davanjem tecnosti. Ponekad uspijem da mu dam vodu ili caj na spricu. Sve u svemu, jedna jako zafrkana beba. Imam i starijeg sina sa kojim nikad nisam kmala ovih problema iako je i on dojio. Molim vas za vasa iskustva i neki savjet. Hvala.
Beba sisa a mama doji.
Evo da ja podelim sa vama moje resenje kako spremiti dzigericu a da ne bude preteska kasica i da je bebac u slast pojede:
pola pilece dzigerice, manji krompir, pola sargarepe, nekoliko kolutica praziluka staviti da se kuva. Kad je dziga dobro kuvana i raspada se, procediti, sve izmiksovati i ukusna kasica je spremna. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »