Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
Nemoj da se ljutis Dragana ali po meni si preuranila sa davanjem kravljeg mleka i narandze.Moj mali je znao da ima tvrdju stolicu i zatvore ali smo sve probleme rjesili uvodjenjem kasice hipp od sljive.Pored sljive uvela sam mu samo jos brokuli mrkvu i krompir i naravno doji,isto ima 4.5 meseci.
Zdravo svim mama od. Moje nestašne bebe Nađe i mene... Imam. Baš veliki problem odjednom, spavala je ko bubica po 6h u komadu noću pa su budila. Na deset minuta samo da sisa i odmah nastavljala da spava... Sad odjednom sve se promenilo. Ne. Može da spoji više. Od 3h sna i kad se probudi oko 3npr bude budna do 7h.tako već noćima....pritom ne mogu da je prebacim u krevetac jer se razbudi i počne da plače, tako da sad spava u našem krevetu. Ja sam od odmorne i sveže mame postala izmučena s podočnjacima😊 ne znam sta se desilo.... Da. Nije neko imao slično iskustvo? I kako ste rešili?
to je valjda normalno u ovom uzrastu, sleep regression potrazite. mi smo samo dodali nove nacine da se beba uspava i opusti prije spavanja, a to je kupanje bas kasno, oko 8, blaga masaza ledja, hrana, mazenje i pricanje, instrumentali, da zaspi srecna da bi se mogla naspavati i sama uspavati ako se probudi. protivnici smo cry-it-out metode, bespotrebni stres. i srecom smo se vratili na prespavanu noc 6-7h hrana pa jos 3
Drage mame, moja beba ima 4 meseca i 3 nedelje i od kako se rodila cesto se budi nocu. Dok je bila skroz mala lakse sam to podnosila jer je bila pospanija,ali vec par meseci se vrlo cesto budi nocu pogotovo od 2-3h. Da li imate slicno iskustvo i sta mi mozete savetovati?
Imam isti problem... Leze oko 21 h, pa se budi na svaka 2 h.I ja mu dam uvek da siki. Od 3 h nocu, gotovo da nema spavanja.Mislim da na svakih pola sata trazi sisu, povuce dva tri puta pa zaspi. Nemam pojma gde gresim. A pri tom i preko dana malo spava, 3 puta po sat vremena otprilike... Ali nije neraspolozen.. Valjda mu je takav ritam..Ali je bas naporno.
Drage mame,mojoj bebi je cesto izbacen jezik..jednostavno vrh jezika je uglavnom izmedju usana..nije uvek tako,ali cesto,pa me zanima je li neka mama imala ili jos uvek ima isti problem?Hvala puno


Moja to stalno radi i to za mene nije nikakav "problem". To mi je preslatko kada radi
Verovatno su zubici,pa zato jezikom pritiska desni.
Moja beba isto to radi. Ponekad toliko jako stisne jezik desnima, da skoro pa poplavi. Inace stalno nesto gricka, pa kad nema igracaka u blizini, tu je jezik.
cao mame, jedno pitanje, moja beba ima 4meseca i 3nedelje, i dalje pije plantex caj jer ga obozava, da li da nastavim da joj dajem ili da polako ukidam...pozdrav
Nama stigao i prvi zubic :) nije bilo mnogo frke, malo je balavila i to je sve. Ovo mi je treca beba i devojcica je, prva dvojica su decaci i mnogo su vise dramili :) Od kad smo uveli kasice spavamo celu noc, obozavamo da se mazimo i brzo rastemo :) pozdrav svim mamama
Drage mame,kako pravite kasice bebicama ?I sa kojim kasicama ste poceli? Mi imamo 4 meseca i 18 dana i oko 8500gr, a samo sikimo.Poceli smo da jedemo po malo kasice ali jako malo i ne moze da zamemi obrok posle odmah trazi da sisa.Veliki pozdrav svim mamicama i bebicama :)
Mi smo krenuli sa pirinacnin pahuljicama sa 4.meseca, posle toga smo uveli jabuku pa sargarepu, sad ruckamo i krompir i bundevu. U 12h rucamo slano, popodne slatko i uvece pahuljice. Posle svakog obroka dobije i mleko posto nikad ne pojede sve
Moja beba je nesto laksa i dr. mi je rekao da sacekam sa kasicama jer odlicno napreduje sa mojim mlekom i da ne treba dete "kljukati". Ja zato nastavila sa dojenjem i uzivamo beba i ja.
Drage mame, molim za savet i unapred se izvinjavan na duzem postu. Moja devojcica ima 4 meseca i 13 dana...na poslednjoj kontroli je imala 5.600 g, rodjena je sa 2600g...dr kaze da dobro napredujem. Aktivna je i nasmejana i bas bas zivahna. Od pre mesec i po je pocela da odbija da sisa preko dana, nocu sisa 2 ili 3 puta bez problema...prvo je odbijanje bilo bas agresivno (vristanje, otimanje itd) a posle jednostavno joj ne mogu staviti dojku u usta...inace samo sisa od rodjenja. Nikada nije korisila flasicu niti adaptirano mleko. Bude par dana bolje, pa onda opet agonija. Sve sam probala i konsultovala se i sa doktorkom (koja ju je pregledala i rekla da je beba zdrava i savetovala me da budem uporna i da ne odustajem od dojenja) i sa idruzenjem roditelja ciji su mi saveti donekle pomogli (promenila sam polozaj pri dojenju tj sada doji lezeci i ponelad uspem da je prevarim ). Uporna sam, ne preskacemo podoje ( na svaka tri sata je dojim-da, probala sam da je ostavim i 4 sata i vise bez podoja ali isto se desava) i kada ne uspem da je prevarim da prihvati dojku onda je uspavam i onda sisa. Jako pazim sta jedem, pijem dosta tecnosti i mislim da nije do mleka. Mozda je zbog zubica jer sve glodje i grize i pocela sam da joj mazem calgel i dajem dentokind....sbe sam pokusala i zelim da je dojim ali sam na izmaku snage....da li je neka mama imala slicna iskustva i da li neko ima jos neki savet. unapred hvala
Mozda joj smeta i neka vaša kupka ili mleko za telo, bebu zbunjuju novi mirisi. Proverite i da li je mozda kandida u ustima.
Ispipaj joj vratic, ako je boli i ako vristi - javi :)
I mi smo imali potpuno istu situaciju, i ja sam je do tada iskljucivo dojila. To je pocelo da se desava u periodu nakon sto sam ja dobila prvu menstruaciju, sa njenih 3,5 meseca. Kroz nedelju sam dobila i mastitis. Nije htela ni da sisa, ni izmlazano mleko na kasicicu ili flasicu, nije htela ni flasicu sa adaptiranim mlekom.Promenili smo 3 vrste flasica, 2 vrste formule, 3 vrste cucli za flasicu. Dosta nam je pomoglo to sto ona voli da se seta, pa smo je izvodili napolje, u setnji zaspi, pa onda trk kuci da bi sisala, jer je htela da sisa samo uspavana, u snu i nocu. Od svega toga jako je malo napredovala, pa je na kontroli sa 4 meseca imala 5550gr, a rodjena je sa 3350gr i jako lepo u pocetku napredovala.
Ja sam to jako tesko podnela, zelela sam da je dojim i veliki sam pristalica dojenja. Odlazila sam kod pedijatra (zena me je bledo gledala, kako beba ne voli da sisa) guglova po netu, nisam uspevala da pronadjem pomoc). Sada smo u nesto boljoj situaciji, kombinujemo dojenje i formulu, nadam se da cemo dobiti koji gram. To je jedna agonija, ali znaj da ce biti bolje za koji dan. Najvaznije je da se beba smiri, da pocne da lepo napreduje, da se ti opustis, a sta ce da jede da li ce da iskljucivo sisa, ili ce biti kombinacija sisanja i dojenja, apsolutno je sve jedno.
Ja sam imala slicnih problema... isto sam tako kao ti, izmlazanje i na flasicu, i onda mi je samo odjednom mleko nestalo (nakon 2 meseca)... Zelim ti svu srecu! I... nema nerviranja! Jer pretpostavljam da je meni zbog cele situacije nestalo... Bila sam bas pod stresom...SAMO NAPRED! :)
Mirijana, da li si mozda dobila menstruaciju? Kazu da zbog hormonskih promena mleko promeni ukus i da se jednostavno nekoj bebi ne dopada. Moja sestra je imala takvo iskustvo i na kraju je morala da prestane da ga doji, dok je moje iskustvo sa prvom cerkom drugacije, jer ona nije ni "primetila". I moja sestra i ja smo posle 3 meseca od porodjaja dobile menstruaciju.
Moj savet ti ja da probas da dajes svoje mleko na flasicu i da vidis da li su zubici ili ne, jer kada pije na flasicu manje vuce i manje je boli. Ako je do tvog mleka i dalje ce se buniti, pa ti preostaje da mesas svoje i adaptirano mleko. Ja od 4-og meseca to radim sa svojim drugim detetom, jer nakon uspostavljanja ciklusa, pocela je da odbija moje mleko.
Pozdrav.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »