Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
Mene boli ispod leve i to bas! Nekad imam isecaj kao da me bode nesto, ponekad i pece. Jel' tako i tebi?
I ja imam isti problem. Posebno me boli kada pojedem malo vise. U pocetku je bolela samo desna strana (neverovatno ali felericna, jer sve sto me je bolelo, bilo jen a desnoj strani :)), sada vec boli i leva. I takodje, uopste me ne bole krsta, vec paralelno tim tackama bole i ledja. Ali dobro sam prosla. :)
E, i ja imam isti problem.. i to pogotovo uvece. Jako iritantan bol, ali ne prejak, i ne ujednacen, vise u talasima, pulsirajuci, ili kao neko probadanje. Nisam bila sigurna da li je rebro, ili ispod rebra, ili bas dojka, nekako me taj bol prozima kao jedna tacka koja ide u dubinu. Napipala sam tamo i neke kvrgice , pa sam mislila da se neki mlecni kanal upalio, ali takve kvrdzice imam svuda, pa me tamo ne boli. I meni je dr rekla da me to beba udara, ali meni to uopste ne deluje tako, ovo je iznad materice dosta, to beba ne moze da dohvati, niti osecam udarce na tom mestu, beba je mnogo nize. Ali sada mi je lakse kada znam da nisam jedina. :D Verovatno je to normalno, ali sta je to, ostace misterija. (ja sam trenutno 30-ta nedelja, a to me muci vec skoro mesec dana)
ne brini, isti slucaj i sad i sa prvom bebom. pravo olaksanje ces osetiti tek kad se porodis. kad te bas boli, lezi na levu stranu i odmori.
drage mame da li je istina da se u kragujevackom porodilistu ostaje samo 24 h nakon porodjaja?
Evo i nas, usli smo u 30-tu sedmicu 1600gr. Bit ce to mamin i tatin veliki deckic. Sretno svim mamama. Pozdrav. 👌💞
Da li jos neka trudnica ima dva krvna suda u pupcaniku umesto 3(1venu i 1 arteriju)?Kakva su vasa iskustva?pozz
Bilo na kraju sve ok sa bebom...😘😘😘
Na kraju sve ispalo ok:-)Rodila sam zdravu bebicu:-)Na rodjenju je pregledao pedijatar i sve je bilo ok,ali nije mi bilo sve jedno:-)
Imam ja. Otkriveno u 24 nedelji, dr mi je jos tada rekao kako je sa bebom sve ok i da u odsustvu drugih anomalija ploda to ne predstavlja nista, eto desava se. Normalno mene to nije smirilo, bila sam i na 4D posle nekih desetak dana gde je takodje utvrdjeno isto, sa bebom savrseno sve u redu, ali postoji taj pupcanik. Dalje dobila uput za bolnicu i tamo dobila isti odgovor. Sad cekam porodjaj i molim se da je sve ok. Smirim se, ali me povremeno takodje hvata panika. I tako u krug. :/ Tebi sta su rekli?
Evo i nas!I mi smo usli u 30nedelju.Na kontroli pre nedelju dana imali smo 1300g.Bice to mamin decak!
Sto se tice posteljice i meni je bila nisko do grlica ali nije prekrivala grlic.To su na vreme primetili pa sam mirovala i podigla se.Samo strogo mirovanje!Do kupatila i nista ne brini!
Cao svima. Ulazim u 30 nedelju. Imamo 1200grama. Beba je odlicno, pravilno je postavljena. Ugojila sam se svega 6kg, osecam se odlicno i nista me ne boli. Jedini problem koji imamo je polozaj placente, za koji je jos u 20oj nedelji ustanovljeno da je na losem mestu, tacnije prekriva usce. Doktor je predlozio strogo mirovanje. Da li je neka od vas imala slican problem? I doktor kaze da cu najverovatnije morati na carski rez. Volela bih kada bih ikako to mogla da izbegnem.
zenske drage, moj bebac i ja smo u 28. nedelji po menstruaciji,a po lekaru 30. jer je genetski krupan. od pocetka idemo jednom mesecno,cak i cesce na ultrazvuk,radili smo 4d,expertni i sve ostalo sto sleduje. vadimo krv,dajemo urin,dali smo sve briseve i sve je uvek u najboljem redu. imali smo pre trudnoce urea plasmu i to smo izlecili. radila sam pre 2 meseca opet test na nju i negativan je. pisem vam sve ovo jer poslednjih 2-3 meseca imamo problem sa svrabom i peckanjem dole. dr nam je dala poliginaks vaginalete,posle njih je bilo dobro nekoliko dana i sve se opet vratilo. kad sam molila prosli put da mi pomogne,rekla je da su svi brisevi u redu i da ne koristim vise vaginalete,vec da se ispiram cajevima. to mi nista ne pomaze. jako sam nervozna,jer je vrlo neugodno i smeta mi 24 sata. da li ima neko slican problem i neki prirodan lek? hvala unapred i puno srece do kraja trudnoce.
vec mesec ipo dana imam slicne simptome...dole me nekad uzasno svrbi.brisevi su svi uredni ,nije nadjena ni jedna bakterija ni gljivica.doktorica mi je prepisala vaginaletu lomexin posle koje mi je bilo bolje.medjutim posle nekog vremena se opet javio svrab.tada mi je prepisan macmiror complex krema ali ni to nije pomoglo...sada se mazem kremom vagisan ali ne vdim pomaka.ako ste nasle neko resenje pomoziteeeee :( Maso jel to sve prodje nakon porodjaja? :)
i moji brisevi su ok, a imam te simptome. pomogne mi ispiranje tantum rosom jednom u 5 dana. i kantarion za spoljasnju upotrebu.
probajte ulje kantariona i cajevca...meni uvijek pomogne..vec godinama nisam koristila druge preparate..po mogucnosti nabavite domace
Ja imala taj problem,stavljala sam Kanesten vaginalete 7 dana uvece,a muz mazao kremu kanesten takodje 7 dana jednom dnevno i sve proslo. I da,bez odnosa tih 7 dana. pozdrav
Verovatno je kandida. Ona moze biti cesta u trudnoci
zanima me ima li itko iskustva s bakterijom streptokok b u urinu, doktorica mi je propisala zinat antibiotike i kaze da cu morat primit inekciju na porodu da se dijete ne zarazi jer je opasno ako predje na dijete ...zinat mi se cini kao zivi otrov i stvarno mi se ne pije jel itko imao kakvo slicno iskustvo.hvala
Meni su nasli u brisevima grlica materice i vaginalnim brisevima. I u urinu. To sam radila u higijenskom zavodu u Pozarevcu. Posto su mi ranije mesali rezultate, odlucila sam da to potvrdim i privatno. Naravno nemam,cista sam. Moj savet je ako su Vam to pronasli u bilo kojoj drzavnoj ustanovi,da ponovite privatno. Od srca. Jer taj stres koji sam dozivela zna samo trudnica kako je.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »