Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Moja beba za 10 dana puni 5 meseci. Mi vec uveliko jedemo kasice,i slatke i slane. Najvise voli brokoli,milupa zitarice i nisu joj se bas nesto svidele,ali zato kasice sve voli sem bundeve.
Pozz :-)
Mame koje bebe hrane sa adaptiranim mlekom Nan 1pro vodite racuna ja sam nasla crve u mleku koje jos cuvam vodite racuna o kuti ji
sve cuvajte pa cak i racun a ja prelazim na redovno mleko jer joj se zgadilo dobila sam paket od Nestlea u znak izvinjenja i to je to .Dali nestle hummana bilo koji pazite i dobro gledajte.Pozzz
Moj bebac za 5 dana puni pet meseci i sa 4 ipo meseca smo poceli sa pirincanim kasicama i super ju je prihvatio,ali posle 10 dana se na mestu gde mu kasica dotakne kozu pojavi osip koji se povuce posle max pola sata. Da li to znaci da je alergican?
otkuhavaj mu kasikicu.
Moja beba za tri dana puni 5 meseci, sve vreme samo siki, danas sam joj prvi put dala Milupinu pirincanu kasicu koja u sebi sadrzi mleko,dakle pravila sam je sa vodom i to 50ml vode i 15g pahuljica. Super je prihvatila hranjenje kasikom i pojela je sve bez problema. Na kutiji od hrane pise da se 150ml vode mesa sa 45g zitarica, ne znam da li sme odjednom toliko da pojede pa molim mame za savet.
Pozdrav mame!
Davor je sisao 4m a sa puna 4 smo poceli sa Milupa pirinac+kukuruz pahuljama koje se prave sa vodom. On od pocetka jede celu porciju,ja je pravim sa 130ml vode I 4 kasike paguljica,zagrevam na pari,ni gusta jako ni retka. Podoj uvece je zamenjen kasicim. Juce smo probali sargarepe sa mlekom,pojeo je 2+50ml mleka a danas cak 3. Tako da smo izbacili I podoj u podne. Sada sisa 3x dnevno I dve kasice,nocu se ne budi od 2,5meseca. Meni se cini da je sve stvar rutine,a sto se tice kolicine neka normala je najbolja,ni premalo ni previse. Ima beba koje bi uvek mogle da jedu kao I onih koje nisu bas raspolozene. Svakako mislim da nije dobro preterivati,zasto u startu da ih ucimo da "mora sve da se pojede" ili "samo jos jedna kasika" niti sam pristalica nutkanja mleka I kasica svaki cas. 7. 1. Puni 5 meseci,sada ima 6300kg I 62cm. Pozdrav od nas
pogledaj malo bolje na pakovanju sta pise, bar taj sto sam kupila sadrzi gluten i pet ostalih sto sam videla a mozda si ti uzela neki bezglutensi ali ja nisam nasla.. tacnije pise moze sadrzati gluten u tragovima tako da necu da rizikujem..
Sto se tice palente, ona ne sadrzi gluten. http://www.tehnologijahrane.com/forum/tema/kolicina-glutena-u-kukuruzu
Negde sam procitala da je za pocetak idealno bebi ponuditi 4-6 kasicica povrca i voca pa svaki naredni dan povecavati za 2-3 kasicice. Na Faceu postoji grupa "Zdrava hrana za nase bebe", mozese naci dosta zanimljivih stvari.
a da napravila sam celu porciju pirinac-kukuruz malo gusce i lepo je jeo mada nisam smela sve da mu dam a hteo je jos.. sto se tice povrca i voca koliko sme da pojede kolicinski, mene sve strah da mu ne bude mnogo da ga posle ne muci stomacic??
inace moja beba je na adaptiranom i posle svakog jela joj ponudim flasicu sa mlekom i nekad pojede sve, nekad malo a nekad bas nista, kad napuni sest meseci zamenicu joj mleko sa cvrstom hranom jer tad prelazi na nan2 a on se daje tri-cetiri puta na dan a sad se jos uvek navikavamo na nove ukuse i mislim da do sest meseci treba da unosi dosta mleka bilo da sisa ili je ad. htela sam i ja da dam samo kukuruz ali nisam nigde nasla a za palentu je rano jos sadrzi gluten a on se savetuje posle sestog meseca pa sam prvo dala pirincane pahuljice i posle pirinac-kukuruz pahuljice.. uvela sam i krompir, sargarepu, tikvicu i sve je lepo prihvatio od zitarica cu jos dati proso pa prelazim na bundevu i voce.. pozz
Ja cu posle pirinca uvesti kukuruz,pa tek onda kombinaciju. Juce sam joj dala pola i porcije i sve je poruckala tako da cu postepeno povecavati kolicinu . I meni, takodje, ispadne jako retko, bas kao sto si i napisala, malo gusce od mleka,mada pretpostavljam da tako i treba jer se bebaci tek navikavaju na neke druge oblike hrane. Drugarica mi je bila juce dok sam hranila bebu i kaze da je to ta gustina,i ona je u pocetku pravila po uputstvu, pa je kasnije, kako se beba navikavala na gutanje, pravila gusce. Da li planiras da joj,ako pojede svih 150ml, izbacis jedan podoj, kod mene je to u 18h, ili ces nastavlajti i sa dojenjem posle hranjenja?
ja sam uvela pirinac-kukuruz milupa i tri dana sam davala pola porcije pa cu povecati kao sto pise na kutiji i videcu koliko moze da pojede i kako ce reagovati.. e sad mene zanima kako tebi ispadne, meni je mnogo retko i ako pravim kao sto pise, da li tako treba?? bukvalno je malo gusce od mleka, da li smem da smanjim kolinu vode da bi bilo gusce? pozz
Moja beba za 7 dana puni 5 meseci. Posto je na komentarima glavna tema uvodjenje nemlecne hrane, svi razlicito pisu. Meni je sve to bilo konfuzno pa sam odlucila da odem kod nutricioniste pri Domu zdravlja. Posto bebu ne dojim, dobila sam preporuku kako i sta da bebi dajem da PROBA do sledece kontrole. Tako saznajem sta voli ili ne voli i na sta je alergicna, a najbitnije ucim je da jede iz kasicice. Za sad pije svoje mleko sa malo pirincanih pahulja iz flasice, na kasicu se mrsti i gadi. Probala je krompir, sargarepu, tikvicu, bundevu, jabuku (sve kuvano). Jedino sto pojede lepo i proguta je bundeva :-) Slede karfiol i brokoli. Dnevno pije prirodni sok od jabuke i vode. Stapni mikser je spas!
za pet dana naša bebica puni 5 mj vesela je i razigrana.. kada smo radili ultrazvuk kukova doktorica nam je preporučila da prohodavamo bebicu.. ona se jako oslanja na nogice i čak pravi sama korake pa je tatamo po kući.. sama se diže rukicama u sjedeći položaj iako ne sjedi stabilno.. ima trenutaka kada se smije kao odrasla baš ono hahaha i često vrišti i onda se smije? ima li i jedna mama sličnu situaciju sa svojim bebcem? brine me da to sve nije prerano za nenavršenih 5 mj?
nemam pojma da li je moj bebac spreman za kasice.za koji dan ce 5m.ne pokazuje nikakvo interesovanje kad vidi ili pomirise hranu,kad mu ponudim bananu ili sargarepu jede vrlo nezainteresivano ali ne odbija i ljuti se kad sklonim,cesce trazi da sisa i opet se budi nocu.za sad sam mu dala razlicite stvari da proba i nicemu se bas ne raduje osim sisi.ja sam jako anemicna pa se plasim da ne dobija dovoljno gvozdja kroz mleko,a i sporije dobija na tezini.kontrola nam je tek za 3 nedelje.sta da radim?
moj mali puni za 2dana 5mj s tri mjeseca je dobio 2zubica jede vec i kasice super napreduju jedino sta nas muci po danu spava 5do 10min preko noci se zna sto puta probudit a nekad jednom samo dal ima neko iskustva s tim dal je to faza neka ?
Nas bebac ce za koji dan 5 meseci,ima 8kg,dugacak je 70 cm i ima 2 zubica😁😁
Leon za 8 dana puni 5 mjeseci. Poceo je jesti kasice i to mu radi veliko zadovoljstvo. Zasad smo uveli Nestle Sinlac koju voli vise od icega, zatim Nestle Nestum, mrkvu, krompir, jabuku, bananu.
Ima 2 zubica, 68 cm i 8,6 kg.
U zadnja 3 dana je jako nervozan. Vristi po cijele dane ali to ga ne sprecava da uredno jede i spava. Samo kad je budan to je pravi cirkus. 😊
Samo bez zubića jos ☺️
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »