Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Zaboravila sam napisat da mu dajem jos i suho voce- sljive a ubrzo cu marelice, grozdice i smokve.I jako ih voli.
Drage mame, zanima me da li je neko imao slicno iskustvo u ovom periodu razvoja bebe. Naime, moja beba ima sedam punih mjeseci i 5 zubica. Primijetila sam zadnjih dana da je pocela skripati zubima i to pretezno danju. Mozda se desava i tokom noci, ali nije toliko glasno da bih zapazila. Zanima me da li je to standardna faza koja prati rast zubica ili treba odmah reagovati jer sam citala da se to kod starije djece smatra jednom vrstom poremecaja, a ovdje se ipak radi o bebi od 7 mjeseci.
Moj takodje ima 7 meseci i 5 zubica i isto to radi, pitala sam, skontao je da se nesto novo desava, pa isprobava, nemoj nista da se sekiras i ja sam bila po malo sokirana 😁
nemoj da se brines.moj mali to isto radi al kad doji bol je uzasna.nista strasno bude i prode.
Moj bebac je pre tri dana napunio 7 meseci, ima 9kg i 69cm.. Dojim ga, ali smo uveli i tri nemlecna obroka (oko 10 vocna kasa, oko 14 rucak - povrce, ponekad sa mesom, i za veceru, oko 19h zitarice).. imamo dane kad ovaj ritam jednostavno ne mozemo ispratiti, ali ne opterecujem se formalnostima..
jel dodu vasim bebama dani da nece da doje?i naravno da vas ujedaju za cicu?
mom malom je to vec dan bas forak
samo neka coka ,tako i moja desi se da mi po ceo dan bude na cici ali to brzo prodje a za njih je to imunitet za ceo zivot uzivaj sa bebicom.
moja Iris je danas napunila 7 meseci ,puzi ,uzdize se kotrlja po podu ,igra se skrivalice ,pisti cici po nekadavi vristi i "prica " tata :-) jedemo skoro sve ,imamo 4 zubica i jos dva su nam u najavi , teska je 9100g 70,5 dugacka mala buckica :-) pozdrav mamicama i bebcima :-*
jos da dodam da pretezno cica jer nije bas nesto zadovoljna cvrstom hranom ,no dobro dok lepo napreduje sve je okej :-)
Vasilije ima 7 meseci i 2 dana. Puzi, penje,kotrlja na sve strane i pokusava polako da ustane tada je najsmesniji jer uglavnom padne .Izasli su mu dva doljnja zubica sada krecu i gore jer opet je nervozan, opet balavi i trpa sve u usta.... jadnicak moj...Guguce, vristi, ima svoj neki jezik ali zna bogami i da se naljuti mali dasa!!! Sise mamino mleko, ima dva obroka dnevno, kad tad tri ...Budi se 2 do 3 puta nocu da sise, zaspi vrlo rano oko 20h , pokusala sam i kasnije da ga uspavam ali rezultat je isti on se uvek budi oko 6 ujutru... Napokon je prihvatio vodu do sada nije hteo.I obazava kada mu ljubim stopala !!!!!
Moj Sava za 5 dana puni 7 meseci... Ne sedi, ne puzi, ne stoji, ima vremena za sve... mnogo vristi, smeje se, cici, ne izgovara smislene reci, ali stalno brblja i bas je zanimljiv... jede sve,puno toga sam mu davala od voca i povrca, palentu, kiselo mleko, pirincane pahulice itd... Uglavnom mu spremam, ali imam mnogooo veliki problem sto nemam poverenja u samu sebe i stalno me je strah da li sam dobro skuvala, da li nije prekuvano ili zivo, da li mu je ukusno, da li se slazu te namirnice koje sam pomesala.... ufff, mnogo se opterecujem time....
isto kao i ja 😊
Marija, hvala na podrsci :) Napunili smo devet meseci, hrana je raznovrsnija, ali jos uvek imam strah, kuvam svasta, ali sve sa ogromnom dozom nepoverenja u samu sebe... Ali malisa nista ne odbija, hvala Bogu, tako da se nadam da zaista radim sve kako treba :)
Draga mama kad mu kuvas probaj povrce i ako ti se cini da je kuvano onda sigurno jeste. Nemoj previse da se opterecujes sigurna sam da sve radis bas kao sto treba.;) a sto se tice mesanja povrca mozes svasta da mesas, pa i ako nije ukusno skuvaj drugo nesto, slobodno isprobavaj. Ja stalno kombinujem nesto novo. :) nadji u kuvarima za odrasle npr corbe potaz supice i vidi sta ljudi stavljaju od povrca pa ako tvoja beba jede nesto od tog povrca ti skuvaj tako. Pozdraav!!
Moj sin ima punih 7 meseci,izasao danas prvi zubic jede hranu koju spremam ja, ima oko 9 kg 72 cm visok,danju ne spava mnogo mozda 3-4 puta po 20 min ali zato svaki dan ga uspavam u 8 i spava celu noc nekad se budi oko 3 pola 4 da pije mleko i opet spava do 8 sati srecni i ja beba sto spavamo celu noc. Ja mislim da sve zavisi kako naucite dete od pocetka. Ja sam njega od pocetka ucila da spava najkasnije u 8 i tako je ostalo. Pozz svim mamama :-)
Izvini ali nikako ne volim ove telefone na touch jer uvek stisnem tsmo gde ne treba,htela sam da plusiram ali ode minus😦😧pozz
Zdravo mame, mi smo pre dva dana napunili 7 meseci. Bebac je super, ima preko 10 kg, bas je i dugacak, nije debeo. Jos ivek sisa i to mu je najlepse. Rucka preko dana uglavnom 3 obroka koja ja spremim. Uglavnom ujutru vocnu kasu, za rucak slanu i uvece sa plazmom mleko ili jogurt. Koliko god da rucka preko dana nocu mi se budi i na 2-3 sata. Odustala sam od toga da ce celu noc da mi spava 😀 Ne puzi, nema zubice, voli da sedi (jos uvek se malo klati), voli da gleda Crtani i ima svoje igrackice sa kojima se igra. Srecna beba i srecna mama. Pozdrav za sve 😊
pozdrav za sve mame, moj bebac ima 7 meseci, os sestog meseca pokusali smo s raznim kasicama koje sam sama pravila, ali nece nista da jede, silom bi po malo banane i to je to, sad vise ne zeli nista, kad vidi kasicicu zatvori usta i dok se ne odbijem ne otvara ih, imate li neki savet sta da radim? od petog meseca ima 2 zubica po malo puzi, zivahan je ali nece da jede osim sto sisa.
Imamo isti problem. Moja cerka ima 7 meseci i 1 dan jela je tikvicu, krompir, karfiol, sargarepu, celer, imamo jedan zub, nismo osjetili kad je nikao, od starta nece voce, a sad ni povrce. Samo sisa bas puno. Ima oko 9kg. Kazu anemija se dobija ako beba samo sisa nakon navrsenih 6 meseci. Jer nakon 6. meseca bebi naglo pada hemoglobin i onda hranom mora da unese dodatno. Tako da ne znam sta da se radi. Ni kad je gladna nece kasice. Ni domace ni kupovne.
Moj sin ima 7 mes i 1 dan, jos ne sedi samostalno duze od par minuta, ne puzi i jos nema ni jedan zubic, mada stalno gricka sve sto mu dodje pod ruku. Voli da jede instant griz psenicni i vocne kasice, a slane nikako, pokusavam na sve nacine ali nece ni domace ni kupovne slane, kad mu dam kao da hoce povratiti. Sad pauziramo par dana pa cemo probati opet. Jako je lenj izgleda ali ni mi ne zurimo da ga forsiramo ni na sta. Kad bude spreman i sesce i puzace i sve ostalo. Puno poz za sve mame
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »