Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
ni moj bebac ne voli slane ali ja ubacim vocku unutra i bude njami sve pojede
Pa od povrća verovatno. U kupovinim kasicama ima i soli i secera
Kako mislite slane?
Moj sin ima punih 7 meseci. Hiperaktivan je. Danju sve ukupno spava 3 puta po maksimum 30 minuta. Nocu spava duze,budi se da sisa u 01,03,05 i 08h. Gore ,dole pola sata. Sve moguce sam probala da izbacim ili proredim nocne podoje ali bezuspesno. Naravno uz asistenciju pedijatra. Danju takodje dojim i jede dva kasasta obroka,koja sama pripremam. Sve voli od pirinca,preko voca i mesa.Kupovne kasice sam mu dala da proba i nisu mu po meri. Promulja po ustima i izbaci.Sve u svemu. Lepo napreduje,veseo je,puzi,polu sedi.Stoji od 6-og meseca uz sve moje bezuspesne napore i bolove u ledjima od spustanja i vracanja da puzi. Uz zid,ogradicu,krevetac....sta god vidi uspravi se i stoji. Nisam srecna zbog toga. Odaziva se na svoje ime,klati se uz muziku,nesto mrndza(pokusaji govora) i slicno. Srecan i zadovoljan, samo ja koja mu posvecujem svu paznju padam na nos od umora jer dok pozavrsavam sve poslove po kuci,on je napunio baterije za nove avanture. ;).
moram da se nadovezem jer i moj sin je aktivan do bola. ne ustaje sam ali kada ga hocu staviti da sedi ukoci nogice i stoji. probala aam,koraca. ima 7 mes i 5 dana a od 6.samostalno sedi. sisa non stop! nocu dok i ja ne legnem pored budi se na 30-40min i samo drzi siku da nastavi dalje. probala sam razne varalice da to izbacimo ali ih grize i igra se njima. ima 4 zubica. Na izmaku sam snage od sve hiperaktivnosti,dnevnih spavanja po 30 min dva ili tri puta i cestih nocnih budjenja da bi spavao na siki :/ ubrzala sam i obroke pa imamo i dorucak rucak voce i veceru ne bi li sit spavao ali ne vredi. sika i mama pored pa kako bude. Prerascemo valda. A i ja cu valda imati snage do tada. Stacu, moram :)
Drage mame,
Moja devojcica ima 7 meseci i 3 dana, teska je oko 8500kg. Sa 3,5 meseci je prestala da sisa i presla na Humanu,od cetvrtog je pocela da rucka pirincane pahuljice. Vec sa 4,5 meseci smo poceli da joj dajemo kasice na bazi voca ili povrca koje sam uglavnom sama pripremala. Sa 6 meseci sam joj uvela pilece i curece meso,povremeno junetinu i pilecu ili curecu dzigericu. Bebac trenutno ima dva nemlecna obroka i 3 do 4 mlecna u koju spada jedna mlecna kasica.Sve vise voli da dobije obrok na kasicicu pa me interesuje da li umesto jednog mleka da uvedem jos jedan kasicu na bazi mleka ili nesto drugo? Sve i svasta pise na raznim forumima pa sam zbunjena...
Zdravo,mi punimo 7za 3 dana. Od 5.smo poceli da kasicama. Prvo pirincana i kukuruzna(ova druga mu se nikako nije svidela) pa krompir,sargarepa,tikvica,jabuka,breskva,karfiol,sljiva,kajsija,kruska,pilece belo,curetina,zumance,pil.dziga... u pocetku je lepo klopao,sargarepa-jabuka kombinaciju narocito. Onda je naisao periog kad nije hteo nista slano ni da omirise,zatvori usta i cvili kad mu prinesem kasicicu...bilo je jako iscrpljujuce,plakalo mi se kad treba da ga nahranim... i od jednom je poceo da jede...sad nemamo prolema. Ja sam mu za manje od mesec dana uvela tri nemlecna obroka. Ujutru oko 7h sisa,pa u 10h jede vocku(nekad stavim jednu kasiku plazme,a cesto mu napravim miks vise vrsta) oko 12h sisa( a nekad i preskoci) u 14h rucak (povrce/meso,povrce/zumance ili povrce/dzigerica) 1dan zumance pa 2dana meso pa 1dan zumance pa 2dana meso pa 1 dan dzigericu.pa u krug... u 18/19h vecera (griz,plazma,proso,palenta...sve sa mlekom mesam) u 20:30 sisa i zaspi.
Ali sta god jeo i koliko god jeo preko dana on se budi bar tri puta u toku noci da sisa i konacno se probudi oko 7h i dan je poceo. Spava dva puta u toku dana po 1,5h od prilike,posle dorucka i posle rucka.
cao mame .. moj sin ima tacno 7 Meseci i jedemo sve i sisa jos uvek .. tako da voli da jede samo :) ima 8360 kg .. jos ne zna da puzi al polako pozz za sve mamice 😘
Moja princeza ima 7 meseci i 9 dana...Jod nismo bili na kontroli tako da ne znamo koliko smo teski. Rucamo sve i sisamo ujedno,sve voli da da jede jedino keks i mleeko ne mislim mleko uopste ne voli. Pocela je da samostalno sedi sa nepunih 7 mes, od skoro sama ustaje na noge i od juce pocela da puzi do sad je vojnicki puzala a sad bas pravo puzi..veoma je jaka i uporna je i uvek ostvari cilj ne zna za odustajanje.. Pozzz za sve mame i bebice od Darije i mene :*
drage mame, moj sin ima 7100gr i ne zeli da sisa vise. Nocu ga nekako i prevarim ali preko dana vristi, ostavim ga da dobro ogladni ali ne . Inace sve sto mu ponudim od cvrsre hrane on odusevljeno prihvati i bas lepi rucka ali siku nece. Bas imam veliku zelju da nastavim dojenj ali polako se i mleko smanjuje jer se ja ozmlazavam da bi odrzala laktaciju i to mleko sakrijem u kasicu i tako nesto i popije. Da li je neka mama imala slicno iskustvo, pedijatar kaze da ne brinem i da predjem na ad. Kupila sam tri razlicite formule on ne zeli nijednu, novolac, aptamil i humana. Inace je jako veseo i zanimljiv decak
Imala sam slicno iskustvo kada je bebac napunio 5 meseci. Laktacija se smanjivala, iako sam imala zelju da je odrzim. Poceli smo da koristimo novalak (1,pa 2)i nismo ga menjali. 20ak dana beba se mucila, sisala, plakala, a mleka sve manje i prestala sam da dojim.
Nema potrebe da ga teras. Moja mama kaze da sam ja prestala da sisam kad sam pocela da jedem drugu hranu izmedju sedmog i osmog meseca. Prosto mi drugo bilo zanimljivije.
Tako verovatno i njemu. Ako jede drugo sto se sekiras. Sest meseci je ok duzina vremena za sisanje. Provaj da mu pomesas sa pirincem ili necim drugom pa nek ga konzumira kroz kasice.
Na silu ne biva :-)
moja devojcica obozava da jede hranu njoj je sada 7 meseci.
Mi imamo problem sa jelom. Probali smo razno voce, povrce i zitarice ali jedva pojede nekoliko kasicica. Najvise voli pirincanu kasu pa joj tu podvalimo po malo jabuke i sl. Ostalo vreme sisa. Inace lepo napreduje, nista joj ne fali. Da li neko ima slican problem ili savet?
Ima nas jos ne brini. Darija ima 7 meseci i retko pojede vise od kolicine koja moze na dlan da stane. Meni su domu zdravlja rekli da je to ok jer se deca razlicito navikavaju. Do 8.meseca treba da ima jedan ceo nemlecni obrok. Pomaze da joj nudis kasice u isto vreme. Kod mene je to posle prve dnevne dremke i oko 17h. Imam utisak da ih sad vec ocekuje. Ne ocekuj da ce da jede ako je mnogo gladna. Malo nek siki pa onda probaj nesto drugo. Kod nas radi,mozda ce i kod vas.
I kod nas je isto,ali ja to ne smatram problemom. Lenka voli slane kasice,sama joj ih spremam,ne teram je da jede voce,1-2 kasice dosta je,zitarice isto-pola mere. Lepo sisa,i svi zadovoljni:-)
Isti slucaj imam i ja.Gadi se bilo koje druge hrane osim pirincanih pahuljica i frutolina.Mada voli recimo krusku, i to je to. Ali ne opterecujem se previse, kada bude hteo, jesce. Za sada sisa i uz pomenute kasice pije i kravicu.
Ako baš želiš da ti jede kašice moraš da razrediš podoj. Ona voli da sisa i zna da će to dobiti svaki put kad zatraži. Zato nije gladna kad treba da jede kašu a i sisanje je mnogo lakše! :-) U svakom slučaju, ništa joj ne fali, ionako preporučuju podoj što duže....
Moj sinak je danas napunio 7 meseci. Ima 8650g, dug 70,5cm. Sisa ujutru kad se probudi i uveče pred spavanje dok su ostali obroci kašasti. Ne želi vodu ali kad je zakamufliram sa mrvicom soka u stanju je i tri flašice da popije. Za sada ima dve donje jedinice. Od četvrtog meseca je razvio nekoliko tehnika kretanja (gmizao kao crvić a zatim se "vojnički" vukao po podu) dok je tek juče prvi put napravio prave korake puzanja. Sedi od 6tog, vrlo brzo je počeo da se uspravlja u krevecu a zatim i u ogradici. Veća mu je želja da stoji i hoda nego da sedi. Ni mrvu ga nisam forsirala ni na šta. Dr je rekla da ga pustim ali da mu ne dozvolim da dugo stoji jer je ipak još mali. Priča baba, deda, dada, najviše tata i nikako mama. Toliko od nas za sada... :-)
A ja ne mogu da poverujem da beba doji. Majka doji bebu, a beba sisa.
Moj mali ima 7 meseci i 3 dana. Ima tri obroka,jedan je Humana sa sa jabukom,ili palenta sa nekim vocem,onda mu izmiksam neku vocku, i treci obrok meso sa povrcem. Sisa kad god pozeli,budi se nocu. Ima 9 kg. Okrece se,ponavlja tatata,amamama,bababa,ej,gi,itd. Ne stoji,ne ume samda sedi,ali zeli da nauci. U kolicima se iz polusedeceg podigne u sedeci,ali se ubrzo vrati u polusedeci. Liznuoje cokoladu i bananicu. Jedina mana je sto vuce i krivi uši kadmu se spava.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »