Komentari za tekst "Šta treba da ponesem u porodilište?"

Komentara
376
Ostavite komentar
Podlogu za krevet stavljas preko posteljine na kojoj lezis, jer si uglavnom bez donjeg vesa u bolnici nakon prirodnog porodjaja. Jedna strana je upijajuca (gornja), a druga najlonska (donja), poput velikog uloska. Olaksavas odrzavanje higijene na svom krevetu sestrama i spremacicama, a i sebi. Uflekanu podlogu samo zaukas u kantu za smece.
Imas je u razlicitim dimenzijama. Preporucujem bar 60x90cm. Kupuju se u apoteci, imas paket od 10 kom je oko 500 dinara. Mozes ih naci i na komad a cena ide i do 75din po komadu, zavisi od proizvodjaca. Mozes ih koristiti i kod kuce jada dojis bebu da mleko ne curi na krevet (dusek) jer posle uzasno smrdi. Isto tako i ispod bebe u kreveticu ako bljucne da ne upije dusek.
Jel ima neko iz Kraljeva,da zna sta sve treba da se ponese?
a da uvek vam moze cika sa portirnice dostaviti stvari ako niste u stanju da sidjete, on donese na sprat pa cistacica ili neka sestra to sve podeli, pricam za front. i naravno ako ste u stanju mozete da sidjete u prodavnicu u prizemlju u tu ima sve za bebe i mame, voda, hrana, kozmetika, ulosci.. ako nesto zaboravite..
u Frontu su mi od analiza trazili samo krvnu grupu i urinokulturu.. buduce mame ponesite i silikonske bradavice, pumpicu za izmazanje, lanoil za grudi, sto vise spavacica jer kad god im trazis nema, dosta vode, keksa, cokoladice, sok.
Da li se neka mama skorije poradjala u porodilistu Zvezdara, i sta treba tacno da se ponese? Hvala puno
Drage mame, obila sam preporuku za koriscenje preparata Dianatal gel pri porodjaju. To je neki nov proizvod, svajcarski, kazu da se koristi vec nekoliko godina u zemljama zapadne Evrope. Navodno bi trebalo da olaksa i skrati porodjaj. Kazu da ga kupim i ponesem na porodjaj. Inace se poradjem u porodilistu N. Front. Da li je neko nesto cuo ili se neko mozda porodio uz ovaj proizvod. Hvala!
ne znam zasto stalno postoji potreba da se nesto ubrza, skrati... rokaju nam stimulacije, krv iz pupcanika silom utiskuju u bebu, pritiskaju stomak da beba sto pre izadje... porodjaj je prirodan proces i kao takav ima svoj tok, i ukoliko sve ide kako treba, po mom misljenju, taj prirodan tok ne treba remetiti.. pozdrav
Zdravo, da li neko zna sta je sve potrebno spakovati za porodiliste KBC Dragisa Misovic?
Ne trebaju ti benkice, pelene, kapice, cebenca... Nista za bebu, svaka soba ima komodicu za cistim pelenama (pamucnim), benkicama... Spavacicu ti daju drugu kad trazis...
I rh faktor i test na zuticu za malo da zaboravim...
Od dokumenata za Misovic treba: licna karta, zdravstvena knizica, uput za lezanje u porodilistu, kompletna krvna slika, urino kultura, koagulacija za epidural, potpisano odobrenje njihovog anesteziologa, poslednji uz, poslednji ctg, sve izvestaje od doktora kod koga ste vodili trudnocu u Misovicu... Porodila sam se 05.09 ne znam da li se nesto od tada promenilo
Cao Drage moje.Da li se neks od vas poradjala u Zemunskoj bolnici? Sta sve treba da se ponese? Vasa iskustva? :*
Ja sam se porodila u Visegradskoj 24.09. od stvari za tebe potrebno ti je: 2 spavacice,2 peskira (za umivanje i tusiranje) pribor za licnu higijenu, toalet papir, mrezaste uloske 3 pakovanja, carape, bade mantil i papuce. za bebu nista ne nosi, reci ce ti oni kad se budes porodila da donesu tvoji za bebu pakovanje najmanjih pelena i vlazne maramice. ja sam se porodila carskim rezom.
Moze se desiti da imate problem sa grudima, pa bi bilo dobro da imate pumpicu za grudi.
Miro,ja sam se porodila u wisegradskoj pre godinu dana i weoma sam zadowoljna,nisam imala nikakwu wezu pa sam bila uplasena kako ce se doktori ponasati ali swe je proslo super. Swi su weoma ljubazni. I planiram ponowo da se porodim tamo. Pidžama tj. spawacica jer ce ti biti lakse u njoj,peskir,ulosci,sapun i stwari za licnu higijenu i mrezaste gace.
U Visegradskoj treba dve spavacice,peskir,papuce,gumene japanke za tusiranje,mrezasti ulosci 3-4 pakovanja,mrezaste gace,pribor za licnu higjenu i obavezno manji asepsol ima u liliju i podmetaci za wc solju kao i toalet papir i vlazne maramice,manja plazma i voda:-)
to
je okvirni spisak za bebu se naknadno donosi kazu sta treba kod sebe imajte cistu pelenu ili peskir kad vam bebu donesu na to da je stavite..













U Zrenjaninsko porodiliste od stvari nosite: za mamu (osim laboratorijskih analiza)-pribor za licnu higijenu, peskir, toalet papir, mrezaste uloske i papuce. Dozvoljeni su voda i plazma keks od hrane. Spavacicu i bade-mantil dobijate njihove i sestre ostavljaju cisto na kolicima u hodniku pa menjate kad zelite, po potrebi. Za bebu-malo pakovanje pampersa i vlazne maramice. Stvari za otpust bebe i mame donosi otac na dan otpusta kad dodje po mamu i bebu. Dok se mama presvuce sestre presvuku bebu, ispracaju ih do izlaza i predaju tati :). Porodila sam se 2 puta, sada cekamo trece dete i moje iskustvo sa ovim porodilistem je super. Cisto je, sestre su ok, sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa wc-om i kupatilom.
Porodila sam se u Visegradskoj sredinom avgusta i pri prijemu u porodilište nosila sam u torbi 2 spavacice, uloske, peškire, sapun, sampon, antibakterijske maramice, četkicu i pastu za zube, toalet papir (obavezno), japanke (da mogu i pod tus u njima), dokumenta, od kojih su mi jedino tražili knjizicu, rh faktor i krvnu grupu i uput za porodilište. Takođe ponesite neku prostirku ili peskir samo za bebu kad vam je budu donosili da je ne spustate bas na krevet. Za bebu od stvari ništa mi nisu tražili i na kraju su samo uzeli po jednu tetra i svedsku pelenu i odelce i to na dan izlaska iz porodilista. Moram reci da nista nisam nosila od hrane jer je zaista hrana tad bila pristojna, ne znam jel se sta promenilo za ovo kratko vreme, ali vodu obavezno ponesite.
moze li neko da mi kaze iskustva sa visegradskom? i sta otprilike treba tamo da se ponese?
Ne znam za Visegradsku, ali recimo u Frontu, kad sam usla u 9. sam isla svake nedelje na ctg, na informacijama ima spisak sta treba poneti za porodjaj i za boravak, cak i na njihovom sajtu pise! Meni je najvise od svega trebalo onih mrezastih ulozaka( puno krvarila), al i ako nesto zaboravis za posle mogu ti doturiti! I ponesi obavezno neku vodu i plazmicu, ja sam bila jako gladna posle porodjaja a uvece sam se porodila kad nema obroka!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »