Komentari za tekst "Vaša 21. nedelja trudnoće"

Komentara
2422
Ostavite komentar
evo i nas u 21-voj nedelji... nas deckic se bas vrti,i tata je sinoc osetio malenog... bas smo onako uzbudjeni i radujemo se njegovom dolasku na svet...
Ja samo da se pohvalim da sam saznala da cekam jednu malu devojcicu u martu/aprilu mesecu:-)Doktorka je prezadovoljna sa nama.Ja sam se malo bucnula,al hvala bogu ne oticem i nemam bilo kakve tegobe.Malena je bila bas nemirna na uz-u,toliko da je doktorka jedva uspela da napravi dve slikice.Ja sam toliko uzbudjena i ponosna da ne mogu da vam opisem.Jedva cekam da
joj budem najbolja mama i da bude ponosna na tatu i mene kad poraste.Pozdrav mamicama:-*
Ja sam 21+3 imam devojčicu i teška je 340g.
Ja sam 21.sedmica i cekamo djecaka.
Na UZ je djecak bio nemiran jako, pa nije Dr mogla da izmjeri duzinu, a tezak je 322 grama.
Zanima me koliko su vase bebice bile teske u ovom periodu?!
Ja sam se do sada udebljala 3kg, i odlicno se osjecam.
Pozdravi svim buducim mamicama:-)
Drage trudnice,na poslednjem uz beba je bila nisko postavljena glavicom na dole..zanima me u kom delu stomaka treba da se osecaju pokreti u ovom periodu (21-22 nedelja)?
kako je kada prvu sedmicu osjetis bebu kako je osjetis jeli puno ili onako kao crijeva kada krce :D
Ja osjecam pokrete samo s desne strane i ispod pupka, 21 tjedan mi je. I u isto vrijeme svaki dan mi se javlja. A kad mi se par sati ne javi, malo potapkam po trbuhu i probudim ga, cisto da znam da je sve u redu.
Pozdrav buduce mame :-) i ja sam u 21 nedelji trudnoce. Nazalost razbolela sam se ovaj virus je katastrofa..Znam da ne smem nista da pijem od antibiotika samo voce,cajeve...Da li neko ima jos neki predlog sta bih trebala da uzimam jer ovako bas ide sporo :(
Prva trudnoca i sve mi je cudno. Bebac me sutira u najvece, plasim se sta ce raditi u 7,8 mesecu kada me sad u 5 toliko lupka :) Osetim bol nelad tacno ispod grudi na sredinu, onako ostar, traje desetak min, ali kad stavim ruku na tomesto osetim bebine pokrete. U sv sl nosim niskp, zbog rezultate manjka gvozdja pijem neki sirup i vitamine. Ali umesto folne kiseline koja i nije bila tako skupa, doktorka mi je prepisala lek Femibion ll, ako sam dobro procitala, ali je on 2000 dinara. Naravno, kupicu ga, ali me interesuju iskustva drugih mama. Inace u 21. nedelji smo. :)
I ja pijem Femibion 2 .u apoteci a i moja doktorica su mi rekli da je odlican i da ima super sastav .U BL kosta 30KM.
Lp
Femibion 2 nije samo folna kiselina već i kompleks B vitamina, omega 3 i još nešto, ne sećam se tačno, najbolje da pitate u apoteci tačan sastav i da se na tu temu raspitate kod apotekara. Ima još nekoliko sličnih preparata pa se raspitajte i za njih. Inače znam da u femibionu nema gvoždja, tako da njega nastavite da pijete i uz femibion. Inač, znam jednu trudnicu, kasna prva trudnoća (oko 40 god), pušač i na osnovu prvih rezultata joj je doktor rekao da je najbolje da odmah abortira. Nije ga poslušala, išla je još kod jednog dr, radila još neke analize i pila femibion. Sada ima divnu, zdravu devojčicu od dve godine, te svima preporučuje femibion :-) ja ga isto pijem, na njenu preporuku i preporuku doktora i nadam se da "radi" za te pare :-)))
pozdrav svima . ja sam.isto u 21 nedelji bebac mi je okej jos uvek nisam saznala pol nikako da se namesti . radila sam plodovu vodu i cekamo rezultate mada bsvima bude okej to salju svaku drugu trudnicu radi prevencije . . imam ponekad dole u donjem delu stomaka bolove pa se ponekad zabrinem ali doktor kaze da je okej . ima li ih jos neko ??
Draga imam ja u donjem levom delu stomaka tup bol prilikom hodanja,okretanja u krevetu.Dobila sam injekciju progesterona i ako ne prodje ginekolog mi je rekao da cu morati u bolnicu.
Pozdrav svim trudnicama :) Trudnoca mi se odvijala bez ikakvih problema do ove nedelje kada sam na poslu počela da osećam jako i oštro probadanje u predelu materice. Drugačiji je bol od istezanja ligamenata i bebinog šutiranja. Od kada sam kod kuće, bol je nestao. Razmišljam da otvorim bolovanje ali strahujem da će me komisija vratiti nakon mesec dana kada će mi biti još teže da u 7. mesecu putujem u drugi grad na posao. Po svim nalazima, trudnoća je najzdravija moguća. Ugojila sam se kilogram ipo.
obavezno otvori bolovanje... ja sam na bolovanju od 7 nedelje... :-) lepo sam objasnila dr da mi je naporno da radim nekad i po ceo dan i da hocu da uzivam u svojoj trudnoci i da se posvetim sebi i zena mi bez problema otvorila... na komisiji bar ovde kod mene te niko nista ne pita, samo odes da potpises :-) ni jednoj trudnici nisu prekinuli bolovanje... otvori bolovanje, ugadjaj sebi maksimalno... :-* :-* :-*
Bez problema sam dobila bolovanje, naslušala sam se priča da je komisija pooštrila kriterijume ali izgleda da bar u Bg-u to nije slučaj.Spasila sam se putovanja od 150km, prehlađenih đaka koji mi kašlju u lice, nehigijenskih uslova, teglenja torbe... Sad vidim da sam bila luda što još ranije nisam otišla a ne u 6. mesecu.
Zsšto misliš da bi te komisija vratila na posao?
Samo tvoj ginekolog neka ti na uputu napiše da moraš da miruješ i da piješ utrogestan i rešila si problem :)
Kada ste osetile prvr lazne kontrakcije,ka sam u 21 nedelji i osetila sam ih . trajale su par sekundi (oko5,) za vreme lagane setnje.
Stize jos jedan decak !:)
pozdrav, 21 sam nedelja. bebac je dobro. ali meni su tek sad pocele promene raspolozenja. placem na svaku drugu rec i sve me pogadja. jel imala neka slicnih problema?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »