Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
626
Ostavite komentar
Mleko i mlečni proizvodi koji se daju bebama treba da sadrže NAJVEĆI mogući procenat mlečne masti, to sigurno.
Meni su savetovali da kada se bude uvodilo kravlje mleko (sa godinu dana), da se da iskljucivo sa 3.2% mlecne masti. Pretpostavljam da je isto i za jogurt, barem se ja vodim time.
danas sam se pozalila da nema zubica, kad ono, posle sam ga videla. osetila sam, dok sam je hranila da kasicica o nesto grebucka:):).
moja bebana puzi od 5,5 meseci tada su nam izbili i prvi zubi ,imamo ih 4 i jos 2 u najavi ,sama se uzdize a uz pomoc napravi po koji korak ,cvrstu hranu je pocela da odbija od kada su joj krenula jos 2 zubica tako da samo sisa i pije sokice i vodicu ,ali ne brinem jer ima preko 10 kg :)
Drage mame , uplasile ste me sada. Moj Vuke ima osam meseci i 8 dana, ne puzi,ne sedi samostalno ...i ne pokazuje bas da hice da stoji :-(
ali ima 9 zuba vec... pa sad da li imamo problem? u setalici ide samo unazad i sa strane....
Vežbajte sa svojim bebama, neke same počnu da se dižu, drugima treba mala pomoć i podsticaj. Stavljajte ih na pod sa igračkom ispred ako zelite da ih motivisete da puze, i u sedeci polozaj ograđene jastucima za pocetak.
citam ove komentare pa se plasim. danas punimo osam meseci nema zubic, ne sedi, ne puzi, ne hoda. inace je zdrava i vesela beba. vrlo aktivna, non stop mlatara rukicama i nogicama, okrece se stalno.
ne panici svaka beba je za sebe
Kod nas je slicna situacija, osim sto je moja beba rodjena mesec ipo dana ranije. Radimo vezbe svakodnevno kod kuce. Fizijatar nam je rekao da to nista ne znaci, i da je tako zbog toga sto nema dovoljno snage u rukama i ramenima. Zato je potrebno da bude sto vise na stomaku da bi mogao da se podigne visoko na sakama.Tada su ramena dovoljno cvrsta.Upravo zbog te slabosti u ramenima nije moguce da sedi samostalno a nakon toga ide i puzanje i sve ostalo. Moja statija cerka je takodje bila tako lenja, rodjena je na vreme, dana nije puzala a prohodala je vec u 11om mesecu
Drage mame jel ima tko iskustva sa anemijom.Naime moj mali je anemican,dobili smo sirup pa me zanima ima li tko iskustva,za koliko se vremena krv ppopravi?
pisite ako znate koji prirodan lijek za anemiju!?..
Drage mame jel ima tko iskustva sa anemijom.Naime moj mali je anemican,dobili smo sirup pa me zanima ima li tko iskustva,za koliko se vremena krv ppopravi?
pisite ako znate koji prirodan lijek za anemiju!?..
Mi imamo 8 mesci i 11dana. Sedimo samostalno vec mesec i kusur,stojimo,penjemo se uz sve sto mozemo da dohvatimo,svadjamo se,mazimo se,smejemo se,cikamo... a puxanje smo preskocili... pizimo mi ali nije to to... sad mu je najinteresantnije da hoda... veseli smo i imamo sest zubica..
Zdravo svima! nasa beba sama sedi,puzi,ustaje i stoji. ali nemamo jos uvek ni jedan zubic. ima 8 meseci i 1 nedelju. ima li jos neko bez zubica? :-)
Moja beba ima 8 mjeseci i jedna nedelja a nema ni jedan zubic :/
Naravno da ima! Suprug i ja smo prve zube dobili sa godinu dana, pa se i našem detetu ne žuri. Opustite se ;)
Zdravo mame, moja beba za dva dana puni osam meseci, bas je aktivna beba, puzi 'vojnicki' jos od 7 meseca, u dubak sam ga stavljala od 6,5 sve malo po malo, sedi samostalno, stoji uz namestaj, voli da ga mama seta po sobi i bas se raduje. Poceo je da govori mama, i te njegove reci, za koje jos ne znamo znacenje. Sva cetiri zuba su mu iznikla( za jedan dan) i bas su ga namucila, plakao je u san nenormalno jedva bi ga smirila sikom.Spava kako je raspolozen, nekad dobro, nekad je norvozan, nekad place. Voli bas sve da jede, inace dalje doji, tri puta dnevno, pred spavanje i nocu tri puta, voli palentu sa pavlakom i sirom, vocne kasice, monte voli bas puno, griz, zumance, dajem mu sve sta ja jedem da proba, i sve prihvaca bas veselo( dzem od sipurka bas voli da jede, kad mama jede) . Pozdrav za sve mame i uzivajte sa vasom bebom svakog trenutka.
Zdravo mame,moja Una puzi od 7og meseca :) Sada joj to vise nije zabavno pa hoce da seta za ruke :) A sto se tice zubica sa 6 meseci izasle su nam donje jedinice a sada cekamo gornje jedinice koje samo sto ne izbiju...Mi koristimo Calgel i toplo ga preporucujem :)
ma kakvo hodanje.... moja Hani cak i ne puzi. Samo se odupire nozicama i vuce po podu. Sedi, prevrce se I to je to... Kada bude spremna mama je tu da uslika :-)
isto je i kod nas :)
za maju i emu:moj sin se rodio na vrijeme i neznam otkud to da djete samo stoji,a treba mu pomoc da sam sjedne msm nemoj da brines svaka beba vodi svoju politiku
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »