Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Hvala Vam na odgovoru,vidim da ste i vi jedna od lezecih trudnica 😊,i ja spadam u tu grupu,i mislim da nam je teze jer osjecamo sve x 3 nego trudnice kojima je dozvoljeno kretanje.Trebala bih u toku sledece ned.na kontrolu,inace sam i sitne gradje.A to sto vas muci imala sam priliku da cujem od svoje drugarice,koja je znala da place od bola u rebrima,masirali je itd.
Cao draga,i ja imam povremeno to stezanje u grudima i kratak dah,isto tako kao sto ti kazes kao da mi je slon sjeo na grudi i tako par sekundi do min.ne pusta..Inace imam kontrakcije od 20 nedelje,pijem utrog.i magnezijum i skoro strogo mirujem.Sad sam 21+3
Materica zna da izgura unutrašnje organe na gore, prostor za pluća se smanjuje. To sve ide dotle da i srce promeni svoj prirodni položaj. Moguće da tu težinu osećate zbog toga. Ali s druge strane u medicini važi "pravilo" da se svaki bol u grudima i kratak dah treba prijaviti lekaru da bi on proverio da li je sve ok. Ja imam drugu vrstu bolova, više je nekako u rebrima, kao probadanje ili mali grč koje nestane čim promenim položaj.
caos svimaa...usla sam danas u 23 nedelju...mali andjeo je bas aktivan...pogotovu uvece...kao da zna da hocu da spavam...i kao da mi iz inafa neda da spavam...prvi put sam osetila pokrete u 19 nedelji...i bila sam jako zbunjena...nisam znala da li se to beba javila 😍 prva mi je trudnoca...beba je malo nize nego sto bi trebalo da bude...ali nista opasno...jako sam ponosna na malog andjela svakih pola sata ga osecam 😍
I meni tako. Čim legnem beba uključi motore. Nema spavanja dok se ne smiri. Ali uživam u svakom momentu... bar za sada dok ne šutira prejako. Ali čini mi se da na svakih par dana osetim promenu u jačini pokreta.
evo citam vase komentare i drago mi je sto se bebice pomeraju.meni je prva trudnoca i sve je u redu,ali moja beba je verovatno mala lencuga jer ja tek ponekad osetim pokret :((( jedva cekam da i moj mali pocne da skace :))) pozdrav za sve bepce i njihove mame
pozdrav mamice, ja sam jucer usla u 22.sedmicu. Od sinoc osjecam ucestale bolove u donjem dijelu trbuha kao menstrualne i kao probadanje u rodnici..Da li je to normalno?
i ja sam osecala povremeno bolove i ipak otisla kod lekata,kazao je da mi je materica cvrsce i da mirujem,dao mi je i utrogestan i briseve da radim,i xa sedamm dana na kontrolu,tako da bolje ici i proveriti:-) :-)
Poz mame ☺ Usla sam u 23 nedelju,bebac stalno udara 😍 Nego se plasim,sekret mi je zut i urin tamno zut.Radila sam urinokulturu i nema nista.Sta bi to moglo da bude?
Zdravo svima.☺ Imam 20 godina i prva mi je trudnoca. Procitala sam dosta komentara pa ajde i ja da ostavim kom. U sustini bolova nemam aktivna sam bukvalno kao i pre trudnoce. Primetila sam da jedem mnogo manje ( da li se jos nekoj buducoj mami to desava) 😆. Inace ja sam usla u 24 nedelju?. I da treba 20og ovog meseca da radim expertni uz. moze li mi neko reci kako je to msm sta se gleda i to sta vec.
Zdravo svima! :) Takodje sam 23 nedelja, i imacemo dva decaka za koji mesec :) ali bi mi treba savet od vas, posto mi doktori kazu da to nije nista, ali ja sam zabrinuta... izasla mi je neka zlezda ispod pazuha, vec dva meseca je tu, i boli me, ali doktori kazu da je to normalno i da nista ne diram... da li imate iskustva sa tim?
Zdravo buduce mame! 😊
Da li se i vama desava da vas bole ledja cesto i predeo ispod grudi (dijafragma) ? Svako vece imam bolove u ledjima nekad ne mogu uopste da se namestim jer me u svakom polozaju boli...takodje i u predelu gde je dijafragma...jako se brinem. (Ps. bebu osecam skoro po ceo dan, ujutru se spusti skroz mislim, a uvece podigne do grudi)
Hvala unapred na odgovorima i sve najbolje vam zelim 😊💕💜
Cao, ja sam sigurno mesec i po imala bolove u ledjima i to jedna tacka izmedju lopatica, desno od kicme. Bolovi su bili toliko jaki da nisam mogla da budem u jednom polozaju. Shvatila sam da se javljaju kad dugo sedim, pa sam pocela da vodim racuna, ili se krecem ili lezim na ledjima, vremenom bol je skroz prestao. Jedino se povremeno vrati u blazem obliku ako dugo sedim.
Mozda nije neki savet, al bolje se osecam svakako, mozda ti pomogne ;-)
I ja imam ceste bolove u ledjima uvece, tada me decko blago izmasira sa konjskim balzamom i proce u momentu...
I ja sam osecam bol, probala sam sa jastukom i levom stranom i nije pomoglo. Ukljucila sam jogu i vezbe istezanja, manje obroke vise puta i od tada nemam tegobe.
Probaj da staviš jastuk između nogu i spavaj na levom boku :)
cao buduce mame.jedno pitanje,osecam povremeno u toku dana da mi beba sedi na besiku par sekindi,kao da mi se puno piski a ne piski mi se takav osecaj.pa me to plasi...
Cao drage buduce mame...ja sam pre 2dana usla u 22nedelju..pokrete osecam vec par unazad..bebac je bas aktivan,posebno kad sednem odmah krece u akciju :) jel sa 23nedelje vec 6mesec?
Da, u 6. si mesecu.
23 sam nedelja, danas sam bila na ultra zvuk, doktor mi je rekao da postoji nekoliko cisti na nervnom sistemu,ali da se one uglavnom povuku, ostalo je sve u redu.. Malo sam zabrinuta, jeli neko imao slicno iskustvo? Ovo mi je prva trudnoca..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »