Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3799
Ostavite komentar
I ja bas cesto imam bolove kao menstrualne, i mene isto zanima 😊
Zene,ja sam 36+6. spavam po celu noc,ustanem jednom u toku noci do vc. dobro se osecam ali me muce lazne kontrakcije. ali su bolne ne mnogo jako podnosljiva su, traju oko 2 min. pa restanu javljaju se na neki sat sat i po. bebac sutira. jel se jos nekom desilo ?
Devojke, koliko puta nedeljno idete na ctg? Sada sam 36+3.







jednom nedeljno ☺
U 37. Sam nedelji, i stalno idem u wc, i imam osecaj da mi beba pritiska besiku, a i leva strana me mnogo boli (tj. Prepon) pa sam htijela da pitam da li je to nesto opasno i da se obratim Dr. Ili je to normalno ?
Hvala u napred!
I ja sam u 37. nedelji, isti slucaj sa besikom. :) Sve je to normalno, beba se spusta, priprema se za izlazak, zato i pritiska. :) Imam i ja ponekad bolove u preponama, mislim da je to normalno jer se sada telo najvise siri zbog pripreme za porodjaj. :)
Pozdrav svim manama! Hitno trebam pomoć jer sam dobila mikozu u 38 tjednu trudnoće te mi je dana terapija sa vaginaletama. Dali su one bezopasne za plod ? Dali da pričekam da prođe porođaj pa onda da ih koristim? Puno hvala unaprijed
da li je jos neka trudnica dobila papir od lekara na osnovu kog se vodi evidencija bebinih pokreta?
Drage moje trudnice.ja sam 36oj nedelji +2 to znaci da sam u 37 oj nedelji,danas su mi na ultra zvuku rekli dami je beba sitnija 2.600.pa sta vi. mislite kakva su vasa iskustva?
Ne obracaj paznju mnogo na to,mojoj snaji su rekli dva dana pre termina da beba ima 3100 ,porodila se dva dana posle toga 3850. :)
Cao svima,evo da i ja podelim sa vama moje iskustvo.Sada sam 37.nedelja u 34. nedelji sam ddobila uzasne bolove i primljena sam u bolnicu na par dana tamo su me prikljucili 48 sati na tokolizu kako bi se kontrakcije i bolovi smirili.Prosle nedelje su opet poceli uzasni bolovi i kontrakcija na dva minuta,ali su me ipak opustili kuci jer su se kontrakcije smirili,ali bila sam otvorena 2 prsta.S obzirom da sam drugorotka price kazu da to ide jako brzo nego sa prvim deteto,ali ja ne osecam nikakvu promenu,niti da je bilo sta drugacije nego sa prvom trudnocom.
I ja sam u 35 nedelji bila na tokolizi..Skocio mi pritisak 150 sa 95 i ginekolog me posalje u bolnicu,skinu ga odmah taj dan ali pokrene kontrakcije narednog jutra,imala sam ih na svaki sedam minuta pocela sam da se otvaram i grlic se skratio nista me nije bolelo..prikljucili su me na tokolizu ali su posle nje (pored utrogestana 2*200mg) ponovo kretale kontrakcije dva puta dok mi nisu povecali dozu utrogestana 3*200mg..tako do punih 37 nedelja pa cemo videti sta ce biti dalje:-)
Danice,isti slucaj, takodje sam drugorotka,a u 34 nedelji sam primala tokolizu zbog kontrakcija. Samo sam ja sad otvorena 3,5 prsta i kuci sam,mirujem. Bas mi je traumaticno ovo sve,jer su mi isto rekli da jako brzo ide,a ja nemam te bolove i ne osecam kontrakcije,prvi put sam se potpuno otvorila da nista nisam osetila. Tako da,sta god da mi se desi ja pomislim-gotovo je,pocinje...:-D
Drage mamice,danas ulazim u 37.nedelju,juce sam isla na pregled,i doktor mi je rekao da mi je posteljica kao da sam pusac,i nesto 2-3 zrelaa,jel zna neka sta to tacno znaci?
Meni je vec mesec dana posteljica 3 stepen zrelosti, a nisam pusac. Niko se nesto ne uzbudjuje oko toga pa pretpostavljam da je to normalno.
cao drage mame...37.sam nedelja i od sinoc me bole krsta i bolovi u preponama kao upala misica...sjutra sam na kontrolu al sam nestrpljiva...dal je neka imala slicno iskustvo..i da napomenem da sam pila utrogestan do 36 nedelje..
ukucajte stvari potrebne za porodiliste mislim da spisak ima i ovde na bebcu.
Da li neko zna konacan spisak stvari za Betaniju ili bar gde mogu to da pronadjem. Hvala unapred :)
e ovako spisak za betaniju:
dokumentacija za porodiliste:- licna karta,zdrastvena knjizica,krvna grupa i rh faktor,test na zuticu,medicinska dokumentacija od pocetka trudnoce,rezultati zadnje analize krvi i urina i uput za porodiliste. sto se stvari tice trebati za tebe sledece: spavacice 2 kom,papuce jedne,pribor za licnu higijenu(vc papir cetkica za zube i pasta cesalj sapun casa za vodu gumica za kosu) peskir ulosci mrezasti 3 pak,jedan ubrus za ruke telefon punjac plazma keks voda i vocni neki sok,za bebu ti treba; pelene jednokratna upotreba 10 kom,tetra pelene 4 kom,jednu benkicu ili bodi pavloviceva krema i spakuj kod sebe jedne vlazne maramice,bebece stvari spakuj u jednu kesu a svoje u drugu,stim da jedan peskir sapun vc papir papuce i jednu spavacicu spakuj posebno jer ce ti to odma trebati
Termin 15.11 moj zlocko se vec lagano umirio,ginekolog je rekao da se okrenuo glavom dole,sprema se za van,jedina tegoba je stalno mokrenje,znaci svako 3 min sigurno,sve ostalo ok :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »