Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
Drage mame,termin nam je 15.12. :) S obzirom na to da sam prvorotka ne znam kako izgledaju ni lazne ni prave kontrakcije...:/ Inace sam zdravstveni radnik jedne intenzivne jedinice ali ovo je sve novo za mene,kao da sam metalostrugar a ne sestra...:) Pisite iskustva o kontrakcijama,da mi bar priblizno bude jasno sta me ceka...:) pozz
Haha...bas sam se nasmijala na ovaj komentar.I ja sam med.sestra u intenzivnoj jed.a trenutno ko trudnica se osjecam ko da sam elektrotehnicar :)
Sretno!















Ja vec 10ak dana imam te menstrualne bolove nocu. Od tog osećaja često se desi da u sred noći otrčim do toaleta jer imam osećaj nagona na veliku nuždu. I stolica mi je češća u ovim danima. Osećaj u krstima kao da se kosti i koža neprestano rastežu, blagi do neprimetan bol, osećaj pritiska. Pripremne ili lažne kontrakcije imam od petog meseca, tj.kompletno zatezanje stomaka, sad na sve to su prisutni još i ovi simptomi. Juče ujutru mi je ispao sluzni čep,ili bar njegov deo, razlikuje se od sekreta... Medjutim,na kontroli su konstatovali da mi kontrakcije nisu jake , dospevaju do 40, iako je mene bolelo onako mučno i tupo... Otvorena tek 1cm, sto je bio slučsj i pre sedam dana, tako da, sada smo kući i čekamo. "Lovimo mušice" od simptoma... :)
Draga Branka, kada beba bude htela da se rodi znaces 100%. I ja sam se prwi put porodila i znala sam odmah da je poceloo. Narawno kod swake zene je drugacije. Dan pre porodjaja sam dobila bolowe koji su trajali4h od prilike. Najcesce se dobijaju bolowi.uwece, jer su tada swi misicii opusteni dok spawas. Bolowi su me probudili. Nisam isla u bolnocu. Ujutro kada sam se ustala, primetila sam da.mi.je ispao sluzni cep. Kod prwororki inace cim ispadne sluzni.cep porodjaj je najwerowatnije blizu i deli ga samo dan, dwa. Taj ceo dan sam prowela kod kuce. Uwece sam se istusirala i leglaa. U 1uwece sam dobila opet bolowe i tek u 3 sam otisla u bolnicu. Meni jee bio napukao wodenjak pa sam primetila maloo tecnosti, slicno pojacanom sekretu, i narawno, stawila ulozak. Na pregledu su mi rekli da se spremamo za porodjaj. Smesrili su me na odelenj i tako je to pocelo.
Kod prworotki nema nekih laznih kontrakcija, mozda mozes ponekad da osetis pritisak u dnu ledja i to je to. Kad dobijes bolowe znaces. Preporucujem tii da od kad udjes u deweti da sto wise odmaras da ne bi doslo do pucanja wodenjaka.. Etoo, to je nestoo sto ti mozda moze biti od koristi. Iskreno, koliko god da su me upuciwali u sam porodjaj nisam znala kakoo uopste tece. Inace ja sam wrlo mlada, 18godina i odlicno sam se snasla. Zelim tii swu srecuuu. Mogla bih da pisem roman, ali.mislim A ti nike.potrebnoo. :)
E pa drage mame, danas je stigla i moja princeza
Cao mame, zanima me jel ima neka od vas iskustva sa steznikom posle porodjaja? Meni je ovo prva trudnoca pa me zanima koji steznik bi bio najbolji, kad pocinje da se nosi itd? Pre trudnoce sam imala skroz ravan stomak pa nemam uopste iskustva sa steznicima. pozzz
Ne znam ni ja, ali su mi svi rekli Chico steznik. Ima dvije vrste. Ako se porodis prirodno onda onaj sa trakama sto ide samo preko stomaka, a ako se porodis carski onda onaj sto ide preko stomaka i ima dio kao za donji ves...kao duboke gace. :) Pa kad se porodis ti zovi muza da ti kupi onaj koji odgovara. Tako sam ja mog pripremila. :) Ima ih u svakoj apoteci i bebi opremi. U cg kostaju 27e, u srb ne znam ali su sig priblizno iste cijene. Srecno.
ja sam 38 nedelja,nosim devojcicu,ne zna neko da mi kaze dali cu uskoro,posto sam cula da kad nosim devojcicu oni hoce ranije a termin mi 11 novembra...pozdrav
Ja imam devojcicu i rodila se u terminu , punih 40...nema to veze sa pricama,,,puno srece mama
cao i meni je termin 11 i nosim devojcicu😊... nema pravila moze da bude ranije a moze i kasnije...srecno!
Ja sam pre nedelju dana bila u bolnici zbog bolova u stomaku. Kontrakcije na 90 ali me ipak vratili kuci iako su bile na 5min. Posle se vracam u drugu smenu pritisak povisen, mucnine ali kontrakcije kazu nisu radne i opet me vracaju kuci. Kazu ne interesujem ih do 38me nedelje. Inace normalan pritisak mi je 90 sa 70, sada je 140 sa 100. Stvarno ne znam sta da radim nisu cak hteli ni da me zadrze u bolnici bar jedno vece da me posmatraju. Da li se nekoj desavalo tako nesto i nakon koliko vremena su se porodile zene? Pozdrav
Drage trudnice samo da se javim i podelim svoju pricu sa vama, juce primljena u porodiliste zbog visokog pritiska,otvorena dva prsta, odvedu me u porodjajnu salu nista se ne desava, u ponoc me spustaju na odeljenje... ujutru vizita, dr pregleda kaze 4 prsta otvorena, grlic 1,5 vodite je u porodjajnu salu,i tako ceo dan u porodjajnoj sali nista se i dalje ne desava spustaju me na isto odeljenje.. vodenjak blombiran kazu nema naznaka jos za porodjaj, a bolove i kontrakcije nemam... sta mislite hoce skoro??
isti slucaj mi se desio pre nedelju dana, evo jos uvek nista...samo polako 😉 opusteno
Drage mame...ja sam u 38 nedelji a bebin bpd je 98. Doktor kaze da je dobro ali ja se ipak plasim da nije mnogo. Jer ima neka iskustva s tim
draga Kristina ja sam u 37 + 2 bpd mi j
e 98, ja sma prestravljena da je to mnogo. interesuje me kako si se na kraju porodila i jel to bilo stvarno veliko ili uktrazvuk ume i da pogresi.
zdravo,mi smo usle po doktoru u 39 nedelju bila sam na ctg nisam imala kontrakcije,al evo dva dana me boli stomak al nista prejako, u utorak sam opet na ctg. nadam se da ce moja zaba brzo jedva cekam da je vidim.... a evo dva dana pojavio mi se osip kako mi je stomak ispucao pojavio mi se sve po strijama osip al samo po njima dje nema strija nema ni osipa a jako svrbi ne znam sta da radim do utorka cu da trpim ne znam smijem li da mazem s cim. a za strije sam koristila Striet nije mi od njega jer imam i na butine strije al tu osipa nema. da li vam je poznat taj osip
I mene blago boli stomak otkako sam usla u 9.mesec i sve se nadam sad ce i nikako ;) Mozda kod tebe to bude islo malo brze. mozes da mazes pavlovicevu mast, ja je mazem od samog pocetka, pa i sada. Pozdrav!
pozdrav mame, mi smo 38 nedelja do sad sam isla na 3 ctg i nema kontrakcija. termin mi je 27.oktobar zanima me da li je vas doktor u ovoj nedelji pregledao vaginalno i ako nije kada ce i da li ce? posto sam ja vodila trudnocu u domu zdravlja a na ctg idem u Gradsku bolnicu i tamo nemam izabranog lekara pa da mi kazete vase iskustvo ? Hvala :)
i meni je termin 27-og :) i dr me je pregledao vaginalno i uz u 37 nedelji,trazi da te pregleda,moj dr kaze da je to vazan pregled a isto vodim trudnocu drzavno. pozz ;)
Hvala na savetu, Jelena
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »