Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Moj bebac ima 4m. I 2ned. pirincanu kasicu je bas lepo jeo. planiram u skorije wreme da mu dam kasicu od powrca, pa me zanima koliko kasica dnewno moze da se da. posto neko kaze moze jednom, neko moze dva puta, pa sam bas u dilemi. Hvala. Pozdrav za sve mame I bebice :-)
Daje se jednom dnevno i to kada se daje neka vrsta hrane prvi put onda samo 1-2 kasicice, a sutradan moze i do 4. Kada beba napuni 6 meseci onda mu se daju kasice dva do tri puta dnevno, a od 8 meseci i do 4 puta dnevno. Pozdrav!
Mi smo poceli da klopama. Bila sam u cudu kada je vec u prvim obrocima jela punu cinijicu pirindzanih pahuljica. Sad smo uveli i sargarepu, krompir i jabuku i za sad joj se sve to svidja. Noci nam variraju, nekada spoji i po 6 sati, a nekada se budi svaki cas, a rutina nam uvek ista. Pozdrav svim mamama :)
vidim da mnoge bebe vec ruckaju cvrstu hranu.moj maleni nikako ne ume da proguta.samo mulja po ustima dok ne ispljune.ne zurim posto jos sisa,ali ne znam da li da cekam ili da mu dajem cesce da vezba gutanje?inace on mlekce obozava i cini mi se da nije mnogo zainteresovan za drugu hranu tj.uopste ne shvata da je to hrana.kad mi jedemo i damo mu nesto da pomirise,uopste ne reaguje.
nikako bananu tako maloj bebi, teska je za stomak, bananu sto kasnije to bolje, ne treba zuriti, polako prihvatice..
Pokusavaj u periodu kada he veseo sa Milupa kasom, to se bebama odmah dopadne. Moras biti uporba jer u ovo je period kada polako gube taj instinkt za zvakanjem. Ili bananu, to je ono na sta padaju ;) pozdrav
moj bebi je otpocetka lud za sikom.sisa gde god i u bilo kojoj pozi.medjutim poslednje 2 nedelje sve cesce nece da se mirno siki osim ako ne lezimo i to sa silikonskom bradavicom.nekad moram da setam dok sisa i da ga ljuljam.inace se otima,pusta bradavicu place pa je opet hvata.jel zna neko kako da resim problem?ne znam sta ga muci.sa moje strane je sve ok,ima mleka,refleks otpustanja se nije promenio,a i mleko sam probala istog je ukusa.
Kod nas je isti slucaj, odjednom faza dranja kad se priblizi siki.Kao da joj vec miris mleka smeta...Strpljivo cekam dok se ne umiri pa joj ponudim.Svakako manje siki nego obicno i manje dobija na kilazi od proseka,ali doktorka kaze da je to sve ok,da uvedemo sad od 4-og pirincanu kasicu.
mogu biti desni, zubici krecu pa mu smeta, probaj u polusnu da mu dajes ili kad dobro ogladni. pozdrav
Mi imamo isti problem.Stenje, ječi dok siki. pusti je, otima se pa nastavi. Ja mislim da su zubići počeli da je muče, puno balavi. Ja strpljivo sedim dok totalno ne izgubi interesovanje. Pa ako traži za pola sata ponovo probamo. Inače sam pristalica dojenja na zahtev
Cao svima,mi imamo 4 meseca i 2 nedelje,vec 2 nedelje mu dajem pasiranu kucanu sargarepu,i jabuku isto tako,bez secera i soli,i to po jednu kasicicu na dan,cisto da se navikava,inace jos sisa...nocu jedva zaspi oko 11,a budi se vec oko 3 da sisa... 😯 pa pose oko 6... jedva spavamo ☺ sto je stariji sve je nervozniji,valjda zbog zubica...
Cao mame
imam bebu od 4 meseca i nedelju dana, da li neka ima iskustva sa escherichiom coli?
juce sam mu prvi put dala pirincanu kasu( sve smo se umazali :) ),i jel moze pomoc oko cvrste hrane, pirincana kasa pravi se sa 150 prokuvane vode i 45gr kase,ali meni sad treba kasicica,dve,ostatak bacim :-/ planiram to par dana,pa cu onda krompir,sargarepu,tikvicu,interesuje me da li mu dajem kasu i tih dana dok mu dajem povrce.Kada se uvodi voce, i koje sme,da li je to samo jabuka?
Molim za pomoc.
Hvala.
Ne znam zasto ovoliko minusa i zasto ti niko nije odgovorio.
Ne znam za pirincanu kasu, mi to ovde gde zivimo ne dajemo jos bebama (tek sa 6 meseci se savetuje pirinac, jaja, meso, riba itd), nego pocinjemo sa krompirom i povrcem. Daje se jedna vrsta hrane jednom dnevno. Tek sa 5,5 meseci moze da jede kasicu dva puta dnevno. Uvode se maksimalno do dve vrste povrca nedeljno. Voce se uvodi posle povrca i pored jabuke preporucuje se i kruska. Pozdrav!
i avokado se ne kuva, a vrlo je zdrav i ukusan. ne bih se slozila sa redosledom, ja bih za dorucak davala zitarice, pirinac, proso, amarant, kinoa, ovas (malo kasnije zbog glutena) rucak povrce (kasnije sa mesom) vecera ili pre kupanja voce, a sokove izbegavati, nista ne cine osim sto samo zasite..
za eserihiju kod tebe ili bebe?
sa cvrstom hranom si dobro pocela, povrce prvo,a kasu nastavljas da dajes kao obrok koji ide prije kupanja. Bilo koje voce kuvas, osim banane i dajes kao povrce, ujutru. Pred kraj
petog uvedes voce ujutru, povrce kao rucak u 14h, kasa, sokic (sok mozes davati onaj u kome se kuvalo voce). Puno pozdrava i slatkih dana sa bebom ;)
Drage, moj Sava ima 4 meseca i jednu nedelju. Danas smo bili u savetovaliste na redovnu kontrolu. Lepo napreduje, ima 7.100, iako mu od pocetka dajem bebelac (nije sisao), smeje se, prevrce, guce, hvata igrackice, uglavnom sve sto bi trebalo da radi. Medjutim ona se zabrinula zato sto prstice na rukicama drzi stalno stisnute u pesnicu, a isto radi i sa prsticima na nogama. Dala nam je uput za fizijatra, medjutim tamo ne mogu da zakazem pre prvog septembra. Pa me zanima da li je neka mama imala takva iskustva, da mora da vodi bebu na opustanje misica?
Moja beba radi vezbe za to vec 20 dana. Kuci nam dolazi fizioterapeut. Jer se za centar jako dugo ceka. Ima napretka. Samo polako. :)
Nista ne brini.Nama je zakazano isto za septembar.Kad je bebac raspolozen,polako mu masiraj dlanove i stopala,tako sto ces ih otvarati.Kreni od palca,da bi opustio sakicu.Naravno,nista na silu.Pozdrav
Jedan veliki pozdrav do sve mame.... imam jedno pitanje ako imam neko ko moj slucaj nek se javi.Doimo se na jednu dojku to samo na desni levu nece da fati jos samog pocetka jer je pupka bila kruta i uvek je plakala kad smo pokusali evo tako teramo cetiri meseca lepo napreduje do sad ali se samo pitam do kad bi mogla da je postignem sa jednom dojkom....necu drugo mleko da joj dam ali vec ako moramo sta cu :/ pa se pitam jel ima neko kao nasi slucaj pisi molim
vas da znam :)
I mi smo imali isti problem,resila sam ga tako sto sam bebu stavljala u''ragbi'' poziciju da doji na dojci koju nije htela,i pomoglo je bas
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »