Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2921
Ostavite komentar
Ćao..
Ja sam u 24+4 nedelji.. Bila sam pre 4 dana na drugom expertnom uz. Doktor je rekao da je klasično dobra trudnoca i da je sve u redu. Vidim da ovde pise da je u 24oj nedelji beba teška oko 450gr. medjutim meni je doktor rekao da moj beban ima 780gr. Danas su mi rekli da bebe znaju da budu teze ako majka ima problem sa secerom pa me je to malo uplasilo. Nisam nikada imala problema sa secerom niti mi je moja doktorica trazila da radim test. Da li je neka od vas mozda imala ili ima slicno iskustvo?
Hvala..
Draga Sonja,
Ja sam u 24. nedelji , juce sam radila ekspertski kod jedne od najboljih doktora za to kod nas, dr Jelena Dukanac. Sve je savrseno, bebac ima oko 700gr....sa ostalim promerima beba je kao da sam u 25.nedelji.
Uzivaj u trudnoci.
Hvala Julijana!!
Sonja,da li si citala pistove buducih majki ispod tebe.I njihove bebe su u ovom periodu oko 700 grama,a kao sto mozes na svakom sajtu procitati,
sve bebe su prica za sebe i svaka tezi razlicito.Neke brze napreduju,neke sporije.Sto se tice secera,mozes uraditi ogtt test,ali posto tvoja doktorka nije pomenula,ne vidim razlog zasto bi se izlagala trosku ako nam je svima u ovom periodu potreban dinar vise.Ako imas poverenje u svoju doktorku,opusti se i uzivaj,jer beba od 780 gr. je jedna napredna beba.Pozz
Drage Dame, obozavam I uzivam u svojoj prvoj trudnoci... Jedva cekam da upoznam moju devojcicu. Nadam se da i vi uzuvatee 😍😍😍😍
I ja isto tako 😍😀
cao,ja sam isto u 24oj sedmici trudnoce..imam jaku upalu mokracnih kanala,pijem cephabos antibiotik..pa me zanima da li je neko imao slicno iskustvo i kako je to zavrsilo?
Draga Vedrana, takodje sam imala upalu mokracnih kanala zbog eserihije, pila antibiotike i uroseptik, idem za par dana na kontrolu pa cemo videti, dodatno pijem pancicev caj br.85 protiv bakterija za trudnice i decu, i planiram da ga i ubuduce pomalo pijem, radi prevencije, jer sam sklona urinarnim infekcijama. Nadam se da cete brzo ozdraviti i da cemo svi biti ok do kraja trudnoce.. Sretno..:)
Vidim da je proslo 8 dana od vaseg pitanja ali ipak da odogovorim {mozda pomogne nekojndrugoj trudnici}.
Ja sam sada takodje u 24.sedmici trudnoce... u 19.sam imala urinarnu infekciju i pila antibiotik.
Doktorica mi je objasnila da je to jako cesta pojava u trudnoci, da materica vrsi pritisak na mjehur i da se zbo toga ne moze izbaciti kompletan urin, a tamala kolicina urina koja ostane je idealna za stvaranje bakterija.
cao svima. Majo ja inace imam nizak pritisak, ukoliko je nizak pritisak puls mora biti povecan to je normalno.
cao,
htela sam da vas pitam jednu stvar. Da li je normalno da je pritisak nizak a puls ubrzan to sam primetila pre par dana. Da li neko ima slicno iskustvo? hvalaa, pozdrav
Zdravo! To se desavalo i meni imala sam nizak pritisak,a otkucaja preko 100.
Bila sam kod doktora i rekao mi je da je to normalno i nista strasno. Da vise odmaram i da se ne zamaram previse. Dobila sam da pijem magnezijum.
Pozdrav svim buducim mamicama. Mi smo u 24 nedelji,i bas smo aktivni i danju i nocu... :)
Zdravo, citam o 24 nedelji i pise da je beba bas aktivna, mene brine sto je sad ne osetim ,ranije jesam. Imala sam osecaj kao da mi ribica pliva po stomaku, sada nista. Kazu da je to zato sto sam ja aktivna, da li to ima veze? Hvala
slucajno sam dala negativan glas. ima veze sto si u pokretu jer tako ne obracas paznju na bebine pokrete. ne uzbudjuj se oko toga,to ti je period kad bebac od "male ribice koja pliva" raste u malog boksera :) :) ubrzo ces poceti da osecas prave udarce! uzivaj :)
Moj decak pravi zurku u stomaku,i danju i nocu,sa pauzama najduze sat vremena..Ako je sudeci po tome,bice nam veselo kad se rodi :D
i moja beba je bas aktivna..jutros su me udarci probudili u 4h i drzali me budnu narednih 2h,i mene i supruga :) Bice nama zurke za par meseci,vidim ja.
Ja sam 23 +5 i beba je baaas aktivna uspostavila sam ritam spavanja . Ako je sudeci po ritmu spavanja ja cu da se odmorim kada se beba rodi. spavace dobar deo noci.
Danas sam bila na redovnoj kontroli,sveje u redu,nisam se puno ugojila 3 kg. iskreno iznenadjena sam nije bas da pazim. Slatko sam se ismejala doktor mi je preporucio . da pijem dnevno 2 solje kafe. jer me zeza pritisak.
vidi se i aktivna je beba
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »