Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
prvo dete sam povijala do 3mes, dr je rekao posle snimanja kukova, da ne treba vise. drugo ni dana, kukovi isto u redu, sve skroz isto.. a nije meni tesko bilo, vec je beba bila mala, kad sam joj probala prvi put, stomak i noge su joj visile u vazduhu negde a glavica je bila nize, tako da se i kicma krivila. i plus 40 stepeni je bilo, samo se znojila i crvenela od tolikih pelena. u porodilistu su rekli da nema potrebe jer se pampers napuni i rasiri cak vise nego sa pamucnim pelenama, zato ne treba povijanje, jer ranije kad se pampers nije koristio samo pamucne, po dve, pa su se opet skupljale, i beba nije bila tako "rascepljena" ko sad ovo s povijanjem.. skroz mi je nepravilan taj polozaj deteta.. ni trecem necu da stavljam povoj. detetu je prijateljica stavila pa je mali imao problema s kukovima i nosio neke kaiseve. rekli su joj ortopedi da je to genetski predispozirano da li ce beba imati problema ili ne. bilo da je nosilo dete siroki povoj ili ne...
Bas tako.:*
Hvala ti puno na odgovoru.
Ja čekam prvo dete, i puno sam čitala o koristi širokog povoja, a sa druge strane vidim koliko ga danas ne preporučuju i koliko se ne koristi u nekim porodilištima.
I ja ću svoju bebu povojati širokim povojom, jer dosta pomaže, a ne šteti ništa.
Naravno,totalno mi je bezveze ovo sto su sad izmislili.Mislim da je beba skroz zasticena sa sirokim povezom i zbog kukova,drzanja i hladnoce da cuva stomacic.Prvo dete,pre samo 4 god rodila,obavezan siroki povez sad ne treba..bezveze
Da li jos nekog s'vremena na vreme boli skroz dole stomak kao menstrualni bol..nije jak..Najcesce dok setam..nosim nisko?
Sad sam u 34-toj nedelji,i ja nosim nisko,i bas me prate bolovi stomaka,kukova,prepona,doktor mi kaze zato sto je nisko,,inace sve je ok. Mislim da i kod tebe nema razloga za brigu.
Pozdrav svima! 28 nedelja sam bebac je okrenut dole guzom, znate li kad bi trebao da se okrene?
do koje nedelje ??? vec Mi pominju carski rez...
Hvalaa ☺srecno i tebii : )
cao,ja sam 34nedelja i beba je i
dalje okrenuta naopako :-D meni su rekli da ima vremena da se okrene. Moja mama je mene rodila prirodnim putem iako mi je dupe bilo dole,nema to veze. srecno! :-*
Drage buduce mame(i one koje to vec jesu :-) ),u 34. smo nedelji,tacnije 33+2.Sve je hvala Bogu uredu,sem sto nosim nisko i moram mirovati do ulaska u 9. mjesec.Juce sam jake zigove osjetila u donjem stomaku ali samo kad se beba vrti i traju samo po 1 sekundu.Imam i serklaz i zanima me ima li iko od vas problema sa tim povremenim i kratkim ziganjem?
Na strogom sam mirovanju od ljetos, nosim nisko, otvorena 1cm, imam puno kontrakcija. Nemam serklaž, a imam te žigove nisko kao kod tebe. To mi se desi ako sam malo hodala pa mi se stvrdne stomak, zgrči se, ili ako se puno smijem ili kašljem. U suštini kad god se malo više opteretim. A kad me to zaboli, legnem, umirim se, nađem poziciju koja mi pomaže, i to hvala Bogu prođe, smiri se nakon desetak minuta.
Pozdrav svima! Zanima me dali ijedna trudnica je dobila čir u trudnoći! Nalazi mi se uniže ispod pazuha! Izgleda kao upaljena bubuljica! I dali imate kako savjet u vezi toga? Hvala lijepo
Parče domace slanine, preko vata i zalijepi hanzaplast. Stavi naveče i do ujutru bi trebalo da iscuri.
To je meni pomoglo kad sam ga imala kao mladja. Sve drugo mi je bilo mnogo bolno.
Sretno
pozdrav svim mamicama i buducim mamicama, mi smo u 34oj nedelji. bebac ima 2480g termin nam je 23.decembar.. ugojila sam se oko 15kg, rekli su mi kako je beba kripna i kako brzo napreduje, ali posle pregleda u bolnici su rekli da je sve kako treba i da je beba malo buckasta.
cao devojke! Mi zeljno iscekujemo naseg decaka,trenutno smo 33+2,a bili smo prosle nedelje na kontroli i bebac je imao 2550. Dr nam je rekao da napreduje dve do tri nedelje vise i da je jako krupan. Sta mislite,da li to mozda znaci da cu se ranije poroditi,ili da mi je mozda termin ranije,moze li da se desi da nije dobro izracunat? brinem,jer sam inace sitna i niska,47 kg sam imala pre nego sto sam zatrudnela,sada imam 57, stomak mi je vec ogroman i jako se tesko osecam,cini mi se da nema vise gde da raste,sva sam se pretvorila u loptu :-D. Sve najlepse vam zelim,uzivajte u svojim trudnocama!
evo i nas u 34.tjednu.
danas bili na pregledu, ja sam se udebljala 13 kg ne znam jel to puno, a bebac ima 2 kg.
jedva cekam da rodim pa da se mazimo.
Nije mnogo, i ja sam taman toliko. Sve smo različite, a većina toga će da ode posle samog porođaja, bar je meni tako bilo sa prvom bebom. Uživajte, bliži se i taj trenutak :) Dole imate link koji bi mogao da pomogne da se izračuna preporučljiv opseg za svaku nedelju, u zavisnosti od visine i težine pre trudnoće. Pozdrav!
http://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html?ctype=metric&pstage=33&twins=0&cheightfeet=5&cheightinch=6&cpoundbefore=132&cheightmeter=167&ckgbefore=60&printit=0&x=47&y=15
Mi smo danas u 34 nedelji. Jedva cekamo da vidimo naseg malog princa. Jos malooo. Veliki pozdrav za sve mamice iz gradica na severu Backe.
pozz mame

ja san alen sundov iz solina i puno pozz sve buduce mame
ja san buduci tata i jako san uzbuden
da li mi netko moze dati savjet dali da iden na porod ili ipak ne.hvala
Pitanje je malo glupo. Tj. pitas pogresne osobe. O tome si trebao razgovarati sa svojom suprugom. Ja sam trenutno u 34. nedelji i suprug mi je ogromna pomoc i trenutno i jedna pomoc, dok ne stigne moja mama. Ali on nece prisustvovati porodjaju, to je moja odluka jer znam kakva je on osoba i znam koliko ce mu biti tesko gledajuci me dok se mucim. Meni je u tom trenutku potrebno da se koncentrisem na bebu, disanje i ono sto mi govore lekar i babice, i zaista ne mogu da razmisljam i o njemu. Zato sam odlucila da ceka ispred jer ce tako meni biti lakse. Ali ti moras da razgovaras sa svojom suprugom jer svi ljudi su razliciti i ne mozes traziti savet od nepoznatih zena. Ako ce njoj biti lakse u tvom prisustvu, onda je to, kao sto je napisala Ivana: "najmanja stvar koju bi mogao da ucinis za nju."
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »