Komentari za tekst "Vaša 21. nedelja trudnoće"

Komentara
2422
Ostavite komentar
Sta da vam kazem, gledam TLC i placem kad Tereza stupi u kontakt sa duhovima pa prenosi bliznjima sta su ovi porucili, pa oni placu, pa placem i ja.. O.o Miiislim.. :)) A tek o razvijanjima svakojakih filmova u glavi usled viska slobodnog vremena.. Joj zamisli ne daj Boze ovo ili ono. Pa se sva rastuzim pa placem.. Maaaaa.. Valjda ce da prodje brzo.. :))
Naravno. cas je dobro cas si nervozna kao da se ceo svet srusio. I sta je najsmesnije- svestan si, ali tesko se vratis u dobro raspolozenje.
ja sam od 6. nedelje pa negdje do 19. bila katastrofa po tom pitanju.

Onda me je doca naruzio i rekao da je sve ok i nemam rauloga da budem ljuta, negativna, tuzna... rekao je budi srecna i bices mi zahvalna - bebe sve osjete.
Znaci polako...bice sve ok. To je prolazno.
Oo daaa! Ispala mi je plomba i danas sam otisla kod zubara i pocela da placem! Gledali su me u cudu! Jako me je bilo sramota! Ali te napade placa za gluposti ne mogu da iskotrolisem. Otisla sam i zakazala popravku za par dana jer nisam mogla prestati da placem!
Takodje, placem po CEO Dan. Hormoni su to.
Zdravo svima i ja sam 21 nedelja,nosim devojcicu :) osecam neki tup bol,kao da je u unutrasnjosti vagine,pa me zanima da li je neko imao takav osecaj. :) pozdrav!
I ja sam 21 nedelja,i imam isti priblem i danas sam bila kod lekara.(na ekspertnom uz), kaze da je sve to normalno i uredu je.
Ja ponekad imam takvu bol. ALI SVE JE TO NORMALNO! UZIVAJTE! :)
da li je opasno beba mi slabije mrda ceo dan zabrinuta sam


To je potpuno normalno. Ne brinite ništa, bebe su u ovoj nedelji još uvek male. Tu su, mrdaju, ali su pokreti još uvek nežni, osećate samo one najjače pokrete. Kako vreme bude odmicalo, pokreti bebe će biti lakše uočljivi, videcete i stomak kako se pomera.
i ja imam taj problem bas je slabo osecam,skoro kao da ne mrda:(
zdravo mame ! meni je prva trudnoca 21 sedmica :) neznam jos sta nosim. doktor kaze da izgleda da je musko al nije 100% siguran. pijem vitaminske tablete i magnezijum. ali me vec 4 dana pocela bolit ledza i kicma na desnoj strani.. :( jel ima mozda neko isti slucaj i sta da radim ?
hvala vam !!
Halo drage mame mi smo takodje u 21.sedmici ovo mi je treca trudnoca :) sto se kg tice pre trudnoce sam imala 85kg a sad 80kg, doktor mi je rekao da pazim s kg da imam previse :( i dobila sam nove tablete za stitnu sad do cega je nisam sigurna. Uz to cesto imam bolove u donjem delu stomaka i kicmi ako taj dan radim malo vise po kuci ili ako podignem nesto nesmem ni krevet vise deciji razvlaciti. Doktoru sam rekla on kaze za sad sve dobro izgleda ako budem imala nekih vecih problema da odem kod drugog dok on ima odmor.Jel ima neko iskustva s tim jel me stvarno ovi bolovi brinu ?
Simpatični komentari drage mame! Uživajte! Pozdrav od još jedne trudnice u 21. nedelji!
Zdravo svima, mi smo u 21-oj. Ovo mi je druga trudnoca i takodje nosim curicu :) Mada se potpuno drugacije osecam i izgledam u ovoj trudnoci. U prvoj sam se ugojila 30kg, a beba je imala 2150gr. :( Sada sam na +4 i trudim se da do kraja ne dobijem vise od 5-6kg. Da li je moguce ne ugojiti se puno u trecem trimestru? Koje su sanse da ginekolog pogresi pol? Ja sam ubedjena da nosim decaka. :/ :p Ima li neka od vas iskustva sa takvom "greskom"? Pozzzzz :)
Uh,ja sam u prvoj sa 58 kg otisla na 76kg.Srecom,brzo same spadose :) A sada,21.nedelja,sa 63kg sam dosla do 65,nadam se da cu se tu i zadrzati neko vreme,Trudim se sto vise sirovog povrca i voca da jedem,probaj i ti tako. :)
21 nam je nedelja, po UZ 20. Sve su mere odlicne, bekan je tezak 380gr, ali glavica je nesto manja, odgovara 19 nedelji. Da li je neko imao slicnih iskustva?
Pozdrav mame! Mi smo 21. nedelja,dobro smo,s tim sto ja povreneno imam bolove. Rekli su mi da je beba jako nisko i da prednjaci glavom - da li imate neki savet za ovakvu trudnocu? Da li ona mora da ostane nisko ili moze da promeni polozaj? Da li treba vise mirovanja? Dr me je bukvalno izbacila iz ordinacije,tako da nisam uspela da saznam nista...
Hvala puno na savetu Ana! Inace pijem dosta vode,a sada cu da pojacam unos i noge uvis pa cemo videti :) Mora da se podigne moj decko,znas koliko mesta ima gore :)
meni je jedna prijateljica ispricala da se pije dosta vode kada je beba nisko da bi se podigla,razloge stvarno ne znam ali probaj bar 2l dnevno ne moze da skodi.
Pozdrav svim buducim mamama! I ja sam u 21. nedelji, i za sada je, hvala Bogu, sve ok. Jedini stres koji dozivljavam je od doktora. Posto mi je prva trudnoca, mislim da cu do kraja iste diplomirati ginekologiju, jer su doktori toliko nezainteresovani da sam par puta dosla uplakana sa pregleda. Prvog doktora sam promenila zato sto mi je, po ulasku u ordinaciju, na moje 'Dobar dan!' odgovorio 'Pun mi je k**** vas trudnica!!!' Kod nove doktorke je slicna situacija- zakazem pregled, cekam po sat-sat i po, da bi mi ona po ulasku prvo pricala kako ne zna gde joj je glava, da planira da otvori tezgu na pijaci,, prica o politici, a mene ne pita ni kako sam, vec 'sta ti sad hoces, sta da radimo???' Veliko hvala internetu i ovakvim sajtovima, bas sam razocarana u nase zdravstvo. Sramota!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »