Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Draga Vedrana, takodje sam imala upalu mokracnih kanala zbog eserihije, pila antibiotike i uroseptik, idem za par dana na kontrolu pa cemo videti, dodatno pijem pancicev caj br.85 protiv bakterija za trudnice i decu, i planiram da ga i ubuduce pomalo pijem, radi prevencije, jer sam sklona urinarnim infekcijama. Nadam se da cete brzo ozdraviti i da cemo svi biti ok do kraja trudnoce.. Sretno..:)
Vidim da je proslo 8 dana od vaseg pitanja ali ipak da odogovorim {mozda pomogne nekojndrugoj trudnici}.
Ja sam sada takodje u 24.sedmici trudnoce... u 19.sam imala urinarnu infekciju i pila antibiotik.
Doktorica mi je objasnila da je to jako cesta pojava u trudnoci, da materica vrsi pritisak na mjehur i da se zbo toga ne moze izbaciti kompletan urin, a tamala kolicina urina koja ostane je idealna za stvaranje bakterija.
cao svima. Majo ja inace imam nizak pritisak, ukoliko je nizak pritisak puls mora biti povecan to je normalno.
cao,
htela sam da vas pitam jednu stvar. Da li je normalno da je pritisak nizak a puls ubrzan to sam primetila pre par dana. Da li neko ima slicno iskustvo? hvalaa, pozdrav
Zdravo! To se desavalo i meni imala sam nizak pritisak,a otkucaja preko 100.
Bila sam kod doktora i rekao mi je da je to normalno i nista strasno. Da vise odmaram i da se ne zamaram previse. Dobila sam da pijem magnezijum.
Pozdrav svim buducim mamicama. Mi smo u 24 nedelji,i bas smo aktivni i danju i nocu... :)
Zdravo, citam o 24 nedelji i pise da je beba bas aktivna, mene brine sto je sad ne osetim ,ranije jesam. Imala sam osecaj kao da mi ribica pliva po stomaku, sada nista. Kazu da je to zato sto sam ja aktivna, da li to ima veze? Hvala
slucajno sam dala negativan glas. ima veze sto si u pokretu jer tako ne obracas paznju na bebine pokrete. ne uzbudjuj se oko toga,to ti je period kad bebac od "male ribice koja pliva" raste u malog boksera :) :) ubrzo ces poceti da osecas prave udarce! uzivaj :)
Moj decak pravi zurku u stomaku,i danju i nocu,sa pauzama najduze sat vremena..Ako je sudeci po tome,bice nam veselo kad se rodi :D
i moja beba je bas aktivna..jutros su me udarci probudili u 4h i drzali me budnu narednih 2h,i mene i supruga :) Bice nama zurke za par meseci,vidim ja.
Ja sam 23 +5 i beba je baaas aktivna uspostavila sam ritam spavanja . Ako je sudeci po ritmu spavanja ja cu da se odmorim kada se beba rodi. spavace dobar deo noci.
Danas sam bila na redovnoj kontroli,sveje u redu,nisam se puno ugojila 3 kg. iskreno iznenadjena sam nije bas da pazim. Slatko sam se ismejala doktor mi je preporucio . da pijem dnevno 2 solje kafe. jer me zeza pritisak.
vidi se i aktivna je beba
vidi li ti se stomak? ja ne mogu da vjerujem da nemam stomak i da bebac ima oko 500gr kad sam dobila samo 3,5 KG, a polako gazimo 6. mjesec
Pozdrav :)))
Pozdrav mame! :)
Danas sam ušla u 24.nedelju i jako me brine jedna stvar, želela bih da podelite svoje iskustvo sa mnom.
Kada sam zatrudnela imala sam 66kg, onda sam u trećem mesecu trudnoće smršala na 60kg pa se kasnije ugojila na 64kg. I već dva meseca se ne gojim uopšte, već sam konstantno na 64kg. Da li je to normlano da se u ovom peroodu trudnoće ne gojim nimalo? :(
svaki organizam je individualan,tako da ako je bebica zdrava i doktor kaze da je sve i redu,nemas razloga za brigu. opusti se i uzivaj,bebac sve oseca! :)
Danas sam saznala da je beba devojcica,teska 678 g.Mi smo 23+4.Za sada sam se ugojila 6kg.
Cao mame,ja sam sada 24 nedelja sa blizancima..dva decaka su,sada su mi prave muke,sve vise se gojim i naravno strije su tu zbog kojih ludim 😕 ali samo na bokovima mada nadam se da ce tu i da ostanu..moje bebe su zivahne tj jedna je malo vise jer je na tatu sigurno 😃 a druga je toliko mirna da mislim kao da se pazi da me ne povredi jer mi je dosta blizu rebara. Sve u svemu uzivajte,ja sam mlada imam 19 godina ali ne kajem se jer ce uskoro doci na svet i te nase male bebice 😊😊
Hehehe kod mene su curice 24 nedjelja takodjer jedna nestasna a druga mirnica, cesto seku budi pa zajedno mami slatke muke prave :).
caoo trudnicee :) i ja sam 23+2,prekosutra idem i na 4d. jedva cekam :) htela sam da pitam gde vi osecate vaseg bepca,ja uglavnom ispod pupka,ali nikad iznad. jel to ok? pozdrav za svee :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »