Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
Ja 26.oktobra ulazim u 9.mesec, ali me doktor jos ni jednom nije pregledao. Bebu osecam bas nisko, kao da ce da ispadne dok se krecem.
Ne mora da znaci da ces se ranije poroditi ali najbolje je za bebu da se rodi sto blize terminu. Ja sam u istoj situaciji a ulazim u deveti 23.10. Miruj i odmaraj sto vise jer ti trebaju pune baterije za kasnije kad bebac dodje. Pozzz
Kod mene ista situacija, ja bi trebalo 25.oktobra da udjem u deveti, ali mi je doktor pomerio termin za 7 dana unapred, jer nosim bebu nisko, grlic mi je skracen i razmeksan i rekao mi da mirujem da bar udjem u deveti. Koliko sam se ja raspitala ne mora da znaci da cemo se ranije poroditi, mozda izdrzimo i do termina, samo se treba malo pricuvati. Ja osecam bebu nisko, ali ne osecam nikakav pritisak koji je uobicajen za nisko nosenje.
Cao svima, usla sam u 35 nedelju a muci me to sto sam se ugojilla 18kg. Ja sam bila pre trudnoce neuhranjena plus sam u visoka pa se to i ne primecuje.:) Koliko ste se vi ugojile, i jel imate neki savet ne zelim da preteram jer sam cula da se u 9 mesecu najvise goji? :)
U devetom mesecu ces najmanje da se ugojis jer neces imati potrebu za hranom,idem u skolicu za trudnice i babica nam je rekla da je zeludac u devetom mesecu bukvalno velicine sake,ne osecas glad, a beba dobije oko kilogram jela ti ili ne,tako kazu strucna lica :-)
I ja sam se ugojila 18 kg, verovatno cu dogurati preko 20 kg, mada niko ne bi rekao, jer se ne vidi toliko ali uopste se ne opterecujem oko broja kilograma, sve se to kasnije skine, inace pre trudnoce sam bila normalna, ni debela ni mrsava. Uzivaj u trudnici, sve ce se vratiti na staro, ne brini! 😉
Pozdrav!

Od 6mj imam jake bolove u desnoj preponi , koji je mnogo jak. Zna da me drzi u grcu do pola sata.
Ginekolozi kazu da nije do njih, ortoped da ledom smanjim bol.
Pri tome koristim Utrogestan od pocetka trudnoce.
Da li neko ima slicno iskustvo od vas?
Drage mame, ja sam po posl. mens. 34+ nesto, a po uz 35+nesto :-).. Kad hocu da izracunam preko raznih kalkulatora, svaki pokaze razlicito.. Zanima me kako se racuna koji si tacno dan u odredjenoj nedelji? Nadam se da sam lepo postavila pitanje, da me razumete.. ako je neko npr. 31+6, da li je sleseci dan 32+0 ? To mi pojasnite.. Hvala, skroz sam upetljana, i to nikako da shvatim :-)
draga Tamara da bi mogla tocno izracunati koje si nedelje je pises pri dan od posljedne menstruacije i tako ces da racunas koja si nedelja ali na uz je sasvim tacno bar tako bi trebalo da bude ja evo na primer sad sam 34nedelja i 5 danai svaki utorak sledi jos jedna izminuta nedelja :) ostalo je jos malo pa da se rodi beba :) :) :)
Caoo mamee.. Koliko ste uzbudjene ili uplasene sto nam se blizi dan kada cemo videti nase bebice? ☺️☺️ je l' ste spremile torbice i stvarcice?
Sad smo 34+3 nedelja, a beban se namestio karlicno, da li ima vremena da se okrene?
Drage mame,u 35 sam nedelji,pa bi
pocela da spremam torbu za porodiliste,da li neka od vas zna sta je potrebno od stvari za mene a sta za bebu za gak Visegradska?
Caooo drage mame :-) Ja sam 35 nedelja sa bebicom je sve uredu,ali beba mnogo crpi gvozdja.Da li ima neka neki savet?Sta je dobro da se pije? :-* Hvala vam unapred...

feroglobin meni je
bas pomogao
Feroglobin je dobar za gvozdje.Pozzz☺
SVEGA PO 1/2 kg: cvekle, mrkve, zelene kisele jabuke, limuna i meda; iscedis u sokovniku, procedis, dodas med i sipas u flasu i u frizider. Svako jutro po jednu rakijsku casicu, i da vidis. Jako je ukusno i pre svega prirodno i nema nikakve lose efekte kao sinteticki vestacki dodaci, tablete itd... SAMO 4 ovakve ture godisnje smeju da se potrose - 2, pa pauza par meseci, pa opet dve.
Jedini suplement koji uzimam u trudnoci je magnezijum, zbog grceva u nogama, inace nema sanse da bi me naterali da pijem te gluposti pored prirodnih stvari. A ks mi je savrsena... Uzivajte u prirodi sad kad ima svega u izobilju! Pozzz :)
Ja sam koristila feroglobin, po preporuci ginekologa. Odlican je, jer za razliku od ostalih preparata gvozdja ne daje nikakve pratece probleme kao sto su crna stolica, bol u zelucu. Ali svakako se posavetuj sa svojim doktorom.
Dragana,
Ja sam pila tot'hemu, rastvor gvozdja. Preporucuju ga trudnicama kao efikasno, kad je gvozdje ispod donje granice. Malo je gadno, ali podnosljivo. Svakako, pitaj svog ginekologa za savet, pre nego sto pocnes da uzimas gvozdje.
Ja sam uvek kuburila sa gvozdjem i uvek je bilo ispod donje granice. Kada sam ostala trudna muz je resio da ga popravi. :-) Sve sto ti treba je da kupis manje cvekle, malo meda i limun. Pravis uvece tako sto odseces vrh cvekle, a donji deo izdubis. Stavis je u solju ili casu, da ne upadne i u otvor koji si izdubila stavis kasicicu meda i pola limuna. Ujutru kad ustanes popijes ono sto se ocedilo i tako svako jutro. Nema lep ukus, ali izdrzi. Meni je pomoglo i gvozdje mi je sada na 30. Nadam se da ce ti pomoci.
Da li neka od mama ima problem kao ja: od pre dva dana kad ustanem ujutru ruke su mi otecene a pogotovo desna, tako da ne mogu da je skupim u pesnicu, isto tako i desna noga. Do tad nisam imala problem sa oticanjem al ovo sad me strasno nervira...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »