Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3803
Ostavite komentar
ukucajte stvari potrebne za porodiliste mislim da spisak ima i ovde na bebcu.
Da li neko zna konacan spisak stvari za Betaniju ili bar gde mogu to da pronadjem. Hvala unapred :)
e ovako spisak za betaniju:
dokumentacija za porodiliste:- licna karta,zdrastvena knjizica,krvna grupa i rh faktor,test na zuticu,medicinska dokumentacija od pocetka trudnoce,rezultati zadnje analize krvi i urina i uput za porodiliste. sto se stvari tice trebati za tebe sledece: spavacice 2 kom,papuce jedne,pribor za licnu higijenu(vc papir cetkica za zube i pasta cesalj sapun casa za vodu gumica za kosu) peskir ulosci mrezasti 3 pak,jedan ubrus za ruke telefon punjac plazma keks voda i vocni neki sok,za bebu ti treba; pelene jednokratna upotreba 10 kom,tetra pelene 4 kom,jednu benkicu ili bodi pavloviceva krema i spakuj kod sebe jedne vlazne maramice,bebece stvari spakuj u jednu kesu a svoje u drugu,stim da jedan peskir sapun vc papir papuce i jednu spavacicu spakuj posebno jer ce ti to odma trebati
Termin 15.11 moj zlocko se vec lagano umirio,ginekolog je rekao da se okrenuo glavom dole,sprema se za van,jedina tegoba je stalno mokrenje,znaci svako 3 min sigurno,sve ostalo ok :)
Imam isti termin :) evo dva dana imam boöove kao menstrualne. Druga mi je trudnoca. Prvu sam rodila 3 dana prije termina, a ovi bolovi kao sad su poceli 10ak dana prije. Kakvo je kod tebe stanje?
Isti termin :))
zdravo mame... bili smo na uz i bebac je tezak 2600g posteljica 3 stepen zrelosti,dr kaze da necu dogurati do termina... kako je kod vas kojima je termin oko 15 novembra?? pozzz😊😊😊😊
Druga trudnoca, termin 7.11. Nemam kontrakcije, bolove, gorisicu, apsolutno nikakve tegobe... Jedini problem mi pravi bebac koji se strašno rita, pomera, udara, do te mere da u trenutku kada se pomera ne mogu ni da stojim od bolova. Da li neko ima sličnih iskustava?
ja sam imala do prije dva dana,ginekolog mi je rekao da su to neki Dolores nesto kontrakcije ,nista za brinut se, lazni trudovi, ali ako je svako nekoliko minuta da si spremna :)
Draga Jelena gde ces se poroditi? :) pa ni ja nisam sigurna kako to da nazovem kao neko grcenje blagi bol materici,koji traje par sekundi i prodje... da li znas sta treba poneti u porodiliste i za tebe i za bebu? :)
Ja sam iz NS tako da cu se poroditi u Betaniji. Mogu ti napisati nas spisak za Betaniju nzm da li se razlikuje od ostalih porodilista. :)
pozz drage mame...
nama je termin 27.10.
da li neka od vas moze da opise kakve je simptome imala u ovoj nedelji? :) mene osim gorusice muci i bol u preponama, i imam povremene kontrakcije rekla bih ...
I ja imam gorusicu i ne mogu da spavam tj ne mogu da nemestim jastuke. Do pre par dana spavala sam sedeci, ali sad ne mogu ni tako. Ovo mi je treca trudnoca i verujte da su mi sve trudnoce bile razlicite. Ovo mi je definitivno najteza trudnoca. Noge su mi kad dva domaca hleba, a otok nikako da spadne. Dobila sam 5kg u trudnoci. Beba napreduje i krupna je. Sto se tice kontrakcija, ja ih nemam. Ali sam ubedjena da mi je porodjaj za petama. Termin mi je 30-og oktobra.
i meni je termin 27.10. isto imam problem sa gorusicom,i budim se 2x u toku noci da idem u wc to me ubi. a kontrakcije jos nemam ili ja ne znam da ih prepoznam :)
Evo da podelim muke sa svim mamama, 4 je ujutru, ne mogu da spavam, imam gurusicu, cec sam popila reduflux, nedostatak vazduha, tesko jeste ali je lskse od prve trudnoce( ako je za utehu) beba ima 3300, termin mi je 21.10. A najgore je sto mi se spava ali san ne dolazi.
zanima me da li je neko od vas koristio macmiror vaginalete u 9.mesecu, meni je doktor prepisao zbog trece grupe sekreta. Hvala
Hvala puno, nesto sam mislila da se nista ne stavlja u 9. mesecu jer do porodjaja uvek moze doci :)
Ja îh upravo koristim,i mislim da su odlicne,terapija mi je 10 dana,zbog gljivica koje su uzasno uporne.Znam da slatko zbog njih ne bi smela ali imam jako nizak secer pa moram.koristila sam sodu za ispiranje,ali ako preskocim jedan dan sve iz pocetka.Inace ulazim u 38 ned za 2 dana.Pozdrav
zbog bakterija u brisu dobila sam da ijem antibiotik, a kako ne bi doslo do stvaranja gljivica kao nuzpojava toga prepisan mi je i macmiror. takodje sam u 9. mesecu.
Nama je termin 23.10.cekamo jos malo pa gotovo. Lose spavam,sto dodje vreme za spavanje neki nemir mi u noge se pojavi i sna nema. Beba se pomera stalno suta. Kaze dok ako doguram termin imace preko 4kg. Ugojila sam se dosad 10kg
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »