Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1710
Ostavite komentar
Najpredivniji osecaj na svetu kad ugledate prvi put vasu bebu na ultra zvuku. Danas smo radili dabl test i osecaj je neverovatan. Sve pohvale za osoblje instituta za majku i dete.
Drage moje, ja sam usla u 12 nedjelju. Ovo je moja druga trudnoca, prvu sam bebu izgubila sa 6 mjeseci 😢...U prvoj trudnoci sam imala blage mucnine i dobro sam se osjecala, dok u ovoj stalno povracam i imam bas mnogo jake mucnine i glavobolju! Nadam se da ce uskoro prestati, jer sve slabije jedem, a ne bi zeljela da naskodim bebacu!!! Kontrola mi je za 7 dana i vjerujem da cu odraditi detaljnije pretrage! Puno vas pozdravljamo moja mrvica i ja 🐣💗💞
Jelena meni je u prvoj trudnoći kada sam uradila Dabl test pisalo nosna kost- nepoznato. A hvala Bogu moja devojčica je rođena zdrava i sve je ok :-) sačekajte amniocintezu, i poslušajte svog lekara pa ćete videti.. Biće to sve dobro,samo mislite na lepe i pozitivne stvari :-*
U 9. nedelji sam imala krvarenje izazvano hematomom. Tada mi je dr rekla da se cuvam i nemam odnose. Sada sam 13. nedelja i tog hematoma nema vise i sve je u najboljem redu ali ne znam da li smem da imam odnose ili je to vazi do kraja trudnoce? Prva mi je trudnoca i stalno sam u strahu da sve u bude u redu :) Hvala unapred na pomoci :)
jako su mi losi rezultati sa double testa,gin mi rekao obavezno amniocinteza,sad moram cekati da dodje 15 ,16 nedelja,stalno placem i bojim se,nemam nikoga u porodici sa nekim poremecajem,ni ja ni muz,nosna kost se videla,nuhalni nabor normalan,a opet pise- VISOK RIZIK,ne znam kako cu izdrzati
Ne mora da znaci nista, ne brini pre problema, I meni je bio los rezultat, a dobila sam divnu devojcicu, koja sada ima 10 godina, igra kosarku I svira gitaru!
Postovana Jelena, to ne mora nista da znaci, dabl test kao i tripl su statisticki testovi, nemaju dijagnosticku validnost, pokazuje samo verovatnocu. da je u toliko i toliko trudnoca moguca jedna anomalija. tako dok ne uradis amniocentezu, nemoj da se opterecuje, samo pozitivne misli.
Moji rezultati dabl i tripl testova sa prvom trudnocom su bili odlicni, cak i skolski primeri,1:10000, dok nisam uradila dodatne testove na svoju ruku i na kraju amniocentezu, pokazalo se da beba nije zdrava, imala anomalije zbog kojiih verovatno ne bi prezivela nakon rodjenja, tako da sam se porodila na kraju 6meseca, radjen je feticid, a sama trudnoca je bila savrsena, sa svim urednim testovima, Tako da je sve individualno, i dok ne dobijes krajnju potvrdu, validnog dijagnostickog testa, nema sekiracije, samo pozitivan stav.
Pozdrav sa najboljim zeljama.
Cao svima, ja sam 12. nedelja, nosim blizance, vec imam jedno dete od dve godine i sutra idem na double test. osecam se blago receno katastrofalno, nema simptoma koji me nije zakacio od svih mogucih, kao ni u prvoj trudnoci. Ali nemam vremena mnogo da razmisljam o njima pored malog deteta, jedino sto mi je bitno je da dobro jedem i obezbedim bebicama dovoljno sna, znaci kad god vam se spava - spavajte!!! Pozz...
Zdlavoo sto bi rekao bebac,u 11 sam nedelji,po bebcu 12:),sled nedelje radim double test,zanima me kako godine uticu na rezultat,ja cu se poroditi sa 32,da li zbog godina salju dalje na testove jer ih se ja malo bojim:/
Godine utiču ali zavisi od kombinacije debljine vratnih nabora i vrednosti hormona. U principu od 35-te godine utiču više.
Cao svima! Ja sam usla u 12tu nedelju i od jutros imam vrtoglavicu! kako sam ustala iz kreveta, mislila sam da cu se onesvestiti i onda je krenula i mucnina...i trenutno se bas osecam lose! inace je do sada sve bilo u najboljem redu, sem malih bolova koje imam povremeno u stomaku kao blago ziganje sa leve i desne strane i u donjem delu stomaka! prva mi je trudnoca i stvarno ne znam sta bi trebalo da bude normalno, a sta ne! pregled imam zakazan tek za 5 dana, a ova nagla i jaka vrtoglavica me je bas uplasila! da li se nekome od vas desilo nesto slicno i da li treba da se zabrinem?
Bila sam na pregledu, kaze doktor da je to normalno i da se nista ne brinemo... eto! inace videli smo naseg malog bebca, lepo se razvija, organi su lepo formirani, uglavnom sve je u redu, nista negativno nije rekao da bih se zabrinula, pol cemo tek sledeceg susreta znati! Jedva cekam! :D Poslao me je na dabl test iako je i vratni nabor bio u normalnim okvirima, primetila sam da skoro sve trudnice rade taj test, bez obzira na godine! Pretpostavljam da ce i to biti u redu! :)
Danas sam na primer hodala kao pijanac, mislila sam da ću se svakog časa srušiti :)
Bas cemo da vidimo sta je, u petak imam zakazan pregled, pa cu pitati doktora... sada se osecam dobro, ali mi je onaj dan bas bilo lose! Nadam se samo da se nece ponoviti, bar ne tom jacinom :)
Desilo mi se, isto sam 12-ta nedelja. Sedela sam i kad sam ustala zamalo da padnem. Koliko sam čitala to je normalno. Svakako treba proveriti krvnu sliku , ako već nisi.
Zdravo ja sam 12-ta nedelja i ovo mi je prva trudnocaaaa!!!! 😆😆😆❤❤❤
Ja sam u 12.sedmici i vec nekoliko noći nemogu da spavam samo nervoza i okrećem se ima li neko takvo iskustvo i sta bi mi moglo pomoci 😓
i ja sam dvanesta nedelja imam vrtoglavice i spavam mi se puno sad imam i kao neka istezanja u predelu karlice sta li je to
Od koje nedelje pocinje 4-ti mesec?
sa 13. nedeljom se zavrsava 3. i pocinje 4. mesec... Ako gresim, neka me ispravi neko :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »